Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Това ми се случва често,какво да правя вече незнам !?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

А като е имал действащо Каско чупили ли са му стъклото?!?Дори и да е имал стикери - единственото обяснение за това, че на кола със стикери не се посяга е, че крадците знаят, че нещо ще им се случи, ако посегнат на кола със стикери. А това означава само и единствено, че има връзка между крадците и застрахователите. Дали в конкретния случай става дума точно за това не мога да кажа, но в голяма част от случаите има закономерност. Не подновяваш каско - случва се нещо с колата ти.

Коментар

Странно, на мойта кола каското е правено само в Дженерали, три години под ред, и маркировка няма. Питал съм си брокера, казва, че не правят.Иначе по случая, според мен дело на наркоманчета. За такава кола, едва ли някой застраховател ще се занимава, да прави поразии. Аз бих сложил камерка на прозореца, да ми записва колата. Няма да им попречи, ама горе долу, ще имаш представа как изглеждат.ЕДИТ:Immortal, това което казваш, изникна ми една идея. Слага си някакъв стикер, на някакъв застраховател, и работата, може би ще заспи.
      00' Bravo 105 JTD

Коментар

Не съм твърдял, че няма връзка между застрахователите и, условно да ги наречем, крадците. Убеден съм, че в конкретния случай не е така. пп Проверих, наистина в Алианц и Дженерали не маркират колите.

Коментар

хайде и аз да се включа. баща ми работи последните 15 години в застрахователни компании и като сме си говорил ина същата тема, и той казва че го има този филм с отказването от услугите на дадена фирма и в отговор ’’накзание’’ от страна на застрахователя. ОБАЧЕ никой не си играе с дранголници като наще, застрахователите пипат коли от 10 000лв и нагоре които вече не се застраховат при тях. Освен това мн важно било ако вече не се застраховаш някаде, да махнеш стикерите на фирмата които седят на стъклото изтекли. Това се водело като лоша реклама на фирмата и от там може да последва атака. Представяте ли си! Едва ли някоя застрахователна фирма ще тръгне да се заниамва с организиране на наркомански бандички които да крадат чистачки и т.н. които срещу 50лв ще изпеят цялата сиситема :DМиналата година минах от Дженерали в Лев Инс и преди да ми направят новото каско ги питах да не вземат Дженерали да се ядосат нещо и той почна да се смее и вика ’’те тия не ги броят’’...
          Brava 103HP
          ''Фиата тръгва там където Голфа спира''

Коментар

miro2177 написа:
            ОБАЧЕ никой не си играе с дранголници като наще, застрахователите пипат коли от 10 000лв и нагоре които вече не се застраховат при тях. ’...
            Така беше, ама сега е криза... приходите намаляват. Трябва да се направи нещо

Коментар

Immortal написа:
              miro2177 написа:
              ОБАЧЕ никой не си играе с дранголници като наще, застрахователите пипат коли от 10 000лв и нагоре които вече не се застраховат при тях. ’...
              Така беше, ама сега е криза... приходите намаляват. Трябва да се направи нещо
              криза, криза, ама тук в случая на колегата съм 100% сигурен че не спирането на каското е причината за кражбите. При положение че казва че има доста кражби в квартала, нещата са ясни. Може би колата с джантите с музиката е изглеждала привлекателна, и апашите очакват да има и друи неща в багажника, кой ги знае...на един приятел му свиха от багажника оборудване за сноуборд за цифра пари, а на седалката нищо не оставя, радио е вградено и не могат да го пипнат, в колата вс се вижда и пак са я ударили.нещасниците които тарашат коли следят най вероятно кой какво оставя вътре, какво сваля и т.н.
              Brava 103HP
              ''Фиата тръгва там където Голфа спира''

Коментар

Колеги имам стикирчета на стъклата не съм ги свалял.Според мен е нормално като инвестирам в музикална система да я слушам силно,все пак това и е целта да я чувам силно,но тя няма как да несе чува отвънка.Колкото до застрахователните компаний,на мен също неми се вярва,че биха се занимавали с 17 годишни автомобили,може просто да е някво съвпадение.Предлагате да си направим охрана,ами няма как да стане.15 етажен блок сме с 96 апартамента и входа е само един,познавам около полвината от живущите,защото много от апартаментите са под наем.Има гърци,араби,цигани-секви хора.То неможе да се разберем да се съберем на събрание и да си направим система да ни се заключва входа,та камо ли организация за охрана.Ето колегата ’Екзекутор’ е на долната улица-при тях няма такива работи.След малко ще ви покажа снимка къде точно ми седи колата на паркинга в повечето време просто защото като се прибера само там има свободно.Да видите какво е чудо.
                Fiat Tipo
                Corsa b комби !

Коментар

Снимките са лоши но се добива представа.Това отдясно ми е блока,а това са 2-те улички по които паркираме с съкооператорите.След блока отдясно е по широко и има място за около 40 коли,те се виждат зад блока.Там място няма никога вечер към 6.30 когато се прибирам от работа.Паркирам на уличката която е от лявата страна на снимката,на мястото на бялата корса която е последна в случая или едно място напред.Едната стрелка показва прозореца ми,а другата къде паркирам в 90% от случайте.Имам пряка видимост,дърветата пречат малко,но се вижда.А това е беседката която е зад дърветата на първата снимка,събират се секви откачалки,то само като види човек беседката и му става ясно.То няма къде да се изплюеш,а камо ли да спреш.А лошото е,че не само до моя блок е така,масово по кварталите е така.
                  Fiat Tipo
                  Corsa b комби !

Коментар

pecata написа:
                    Колеги имам стикирчета на стъклата не съм ги свалял.Според мен е нормално като инвестирам в музикална система да я слушам силно,все пак това и е целта да я чувам силно,но тя няма как да несе чува отвънка...
                    Имаш стикерчета, но датата на валидност им е изтекла! Като инвестираш в музикална система си я слушаш, както ти е кеф докато не влезеш в квартала, или мястото където ти седи колата през деня! Поне аз така правя след, като му отарашиха старата кола пред блока (преди 6-7 години). Тогава гъзареех с големи говорители уж скрити, но бичеше бас отдалече... и разбира се получих урок от, който си взех поука! Сега първо, че не съм чак такъв фен на силната музика, второ намалявам поне 500-600м. преди блока, трето имам Каско (не съм имал инциденти по сегашната кола вече 5 години). Освен това потретвам, че съм на мнение, че всеки инцидент трябва да се регистрира в полицията.
                    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Не е твоя работа да се занимаваш с някакви си апаши. Това си е работа на полицията. Отивай и си подавай заявление. Пиши си в него точно и подробно при какви обстоятелства се е случил инцидента. Пиши си и че си се обаждал в полицията да дойдат на място и какво точно са ти отговорили. Не могат да ти откажат да ти приемат заявлението. С дата и входящ номер - вземи си входящия номер. В заявлението поискай да ги намерят и да ти кажат точно кои са защото искаш да ги съдиш да ти възстановят нанесените морални и материални щети. Дали ще ги съдиш си е твой проблем. После във всеки един момент можеш да искаш информация какво точно е направено и какво се прави по твоето заявление. Това заявление предполагам че го завеждат и трябва да предприемат действия по издирването на апашите. Освен това всяко такова заявление им влиза в статистиките и им разваля картинката. Ако има достатъчно такива заявления не може да ги премълчават, рано или късно ще трябва да предприемат нещо. Не се занимавай със бухалки, камери и други глупости защото не ти решават проблема, най-много да ти причинят още проблеми.
                      Bravo 1.6 / 16

Коментар

Immortal написа:
                        А като е имал действащо Каско чупили ли са му стъклото?!?Дори и да е имал стикери - единственото обяснение за това, че на кола със стикери не се посяга е, че крадците знаят, че нещо ще им се случи, ако посегнат на кола със стикери. А това означава само и единствено, че има връзка между крадците и застрахователите. Дали в конкретния случай става дума точно за това не мога да кажа, но в голяма част от случаите има закономерност. Не подновяваш каско - случва се нещо с колата ти.
                        никаква гаранция няма в стикерите. може и да има някаква връзка между крадци и застрахователи, но едва ли някой ще се занимава с 15 годишни коли. пролетта на мен ми счупиха стъклото на пасажерската врата, застрахователя ми хвърли 50 лева и се приключи историята. тогава като я откарах колата в полицията, там само вдигнаха рамене и понеже нямало нищо откраднато ме пратиха при застрахователя, без дори да регистрират случая
                        Lancia Delta 1.6 i.e.

Коментар

pecata написа:
                          .Колкото до застраховането,дори и дъртите талиги като мойта ги застраховат като топъл хляб.В БулИнс ми казаха последно по телефона,че имат някъква минимална застрахавателна стойност при която трябва да платя 280 лева,при положение,че взимам заплата 400 няма как да ги отделя
                          Тая сума, дето си я писал, не е вярна.

Коментар

miro2177 написа:
                            баща ми работи последните 15 години в застрахователни компании и като сме си говорил ина същата тема, и той казва че го има този филм с отказването от услугите на дадена фирма и в отговор ’’накзание’’ от страна на застрахователя. ОБАЧЕ никой не си играе с дранголници като наще, застрахователите пипат коли от 10 000лв и нагоре които вече не се застраховат при тях.
                            Това нещо важи ако колата не я застраховаш след това изобщо. А коя ще е тая кола за над 10 000 лв., която няма да я застраховаш?

Коментар

Като инвестираш в музикална система си я слушаш, както ти е кеф докато не влезеш в квартала, или мястото където ти седи колата през деня! Поне аз така правя след, като му отарашиха старата кола пред блока (преди 6-7 години). Тогава гъзареех с големи говорители уж скрити, но бичеше бас отдалече... и разбира се получих урок от, който си взех поука
                              Дали и в тоя случай не се касае за нещо подобно ? И тук в нашия град има няколко коли с такива уредби на които им чуваш от половин километър разтояние надутата музика
                              Фиат Панда 1.2 2006година
                              Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Orcinus написа:
                                Тая сума, дето си я писал, не е вярна.
                                Вярна е. Толкова е минималната премия в Булинс.

Коментар

Working...
                                X