Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Това ми се случва често,какво да правя вече незнам !?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

snake написа:
    Какво каско на толкова стара кола? Самите застрахователи ще ви кажат, че е безсмислено. И това, че БулИнс си отмъщавали, че не е подновена застраховката, ами иди и ги попитай дали искат да ти я подновят. Застрахователите не искат да правят автокаско на такива коли. Нищо лично, но факт-типото е много старо и не струва почти нищо. За какви пари да ти го застраховат? Ако някой знае изгодна застраховка за кола на повече от 15 години, чиято пазарна стойност е по-малко от 2000 лв., да я сподели, ама съвсем конкретно - ЗК, вид застраховка и т.н. А и както знаем, ако не е отделно застрахована, откраднатата музиката си остава за сметка на собственика дори колата да има каско.Явно колегата живее в кофти квартал. Решението е само едно-гараж.
    Директно ти споделям-"Български имоти",100лева,оценката по "Шваке".Ся,не съм специалист,това ми предложи моя позната,която работи там.Чупих фар,посочиха ми сервиз,отидох за 2 часа и "Чао".Но това не пречи да си проверите-за София на ул."Балша"с/у 14-та поликлиника.П.П.Покрива и тотал по оценка към момента на събитието(каквото и да значи).
    1.Безплатният секс развращава,платеният-озлобява.

Коментар

pavyan написа:
      snake написа:
      Какво каско на толкова стара кола? Самите застрахователи ще ви кажат, че е безсмислено...
      Директно ти споделям-"Български имоти",100лева,оценката по "Шваке".Ся,не съм специалист,това ми предложи моя позната,която работи там.Чупих фар,посочиха ми сервиз,отидох за 2 часа и "Чао".Но това не пречи да си проверите-за София на ул."Балша"с/у 14-та поликлиника.П.П.Покрива и тотал по оценка към момента на събитието(каквото и да значи).
      Говориш за застраховката Каско "100". 2000 лв. е най-ниската оценка на колата и тогава застраховката струва 100+20 лв. дозастраховане(те му викат "ПРЕДВАРИТЕЛЕН БОНУС") при първа щета+25 лв. стикери=145 лв. Уловката е точно тук-оценката към момента на застрахователното събитие. Познай тази кола с каква стойност ще излезе по "Шваке" в момента на застрахователното събитие. Тази застраховка има и други ограничения и в общи линии е само, за да си вярваш, че имаш застраховка. Аз също се интересувах от тази застраховка преди време. Исках да застраховам мареата за 4000 лв. Тогава застрахователната премия е 150 лв.+40 лв. при първа щета+стикерите, т.е. около 220 лв. Питам момичето-"Застраховаме колата за 4000 лв, колко ще получа при тотална щета?" Тя ми отговаря: "О, не знам, тези 4000 лв. са съвсем условни. Ще получите до 70 % от стойността, на която я оценим в момента на събитието." Самите им служители не са наясно с тази застраховка. Аз даже си писах мейли с някакъв от ръководството им, но не останах особено убеден, че си струва.
      Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Съвсем конкретно, няма застрахователен агент, който да ти откаже застраховка, ако щеш и на трабант! Типото до преди година беше застраховано и редовно съм си ги цоцал, когато се случи нещо Застрахователна стойност около 2000, сумата която съм плащал нещо от сорта на 150 Мисля, че последно бях в Уника.
        Типо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
        Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
        Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
        Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
        BMW X3 3.0D Aut

Коментар

Защо не се уговорите от блока примерно къде си спирате колите. Вържете един мощен прожектор с детектор за движение или пък да свети постоянно през нощта към паркинга. Закачете го за стълбището и ще ви излиза доста по-евтино от гараж.

Коментар

Значи за тотала,ясно.Няма застрахователна компания,която да не те врътка и да не те "изтънява".Вярно-145лв.,обаче един фар(чисто нов с мигач)+работа на Чинкуечентото е над 100лв.А колегата като има такива "дребни" щети,поне ще си ги покрива.А и не дай Боже,ако е тотал,при всички положения ще й вземе повече,отколкото ако тръгне да я продава.Поне така мисля Макар,че за моето Чинкуеченто колкото пари съм вкарал допълнително......Пу,пу,да не се случва беля,ама така съм малко по-спокоен.
            1.Безплатният секс развращава,платеният-озлобява.

Коментар

iee написа:
              Съвсем конкретно, няма застрахователен агент, който да ти откаже застраховка, ако щеш и на трабант!
              Няма да ти откаже, но ако ти е познат, ще те разубеди. Но всеки си преценява. Аз също обичам да чувствам измамната сигурност, че колата ми е застрахована . Все пак добре е всички да знаят, защото много хора не го знаят, че музиката, джантите, гумите не са защитени от застраховката. Обират ви музика за 600 лв., ще получите 40-50 лв. за разбито стъкло. Оставят колата ви на трупчета без джанти и гуми, които общо струват 800 лв.-пиши ги бегали, застрахователят нищо няма да плати, защото идеята е, че може сам да си ги свалил и да правиш измами. Ако счупите странично огледало, ще ви го платят, но ако някой го открадне и изчезне, мисля, че не.

Коментар

Не паркирам на пешеходна алея,не преча на никого.Махнал съм кората отзад за да се вижда,че няма нищо в багажника,жабката е празна,седалките съм ги дръпнал докрай назад за да се види,че няма нищо под тях.Музика вече нямам,че да привличам внимание.Jimy 2 пъти съм звънял в полицията,и двата пъти ме питат дали имам застраховка,казвам им,че нямам и те ми отговарят,че няма смисъл да идват тогава.Отказах се да им звъня вече.Преди 10-на дена на едно приятелче и комшия му осъмна мегана без фарове.Колкото до застраховането,дори и дъртите талиги като мойта ги застраховат като топъл хляб.В БулИнс ми казаха последно по телефона,че имат някъква минимална застрахавателна стойност при която трябва да платя 280 лева,при положение,че взимам заплата 400 няма как да ги отделя.От утре колата ми ще седи в работата (поне има охрана) и ще пътувам с колега,няма как.Гараж нямам-блока ни няма никъкви прилежащи или подземни гаражи,клетките са толкова много около блока,че вече няма къде да се сложи друга (минавало ми е на акъла за гаражна клетка).Няма да ме поклатят или да ме разстроят толкова парите за стъклото,чакам го от колега в форума,ама като знам колко е пипкаво да го сменя и колко време ще изгубя и направо неми се захваща.Зимата на минусуви температури съм сменял джам и е шибано и се трошат щипките на корите щото са се удървили и тъпа история.Не искам децата ми да живеят в такава държава!Повече нямам какво да добавя.
                Fiat Tipo
                Corsa b комби !

Коментар

На мене ми бяха разбили предния десен джам ей така за спорта, без нищо да вземат. Тоя дето го сложиха в КОБРА тракаше от време на време.
                  N.Y. State of Mind

Коментар

Извод - не си прави каско ако един ден ще се откажеш от него
                    Ти какво направи за страната си,че искаш нещо от нея?!?!?

Коментар

Аз пък имам въздушна пушка и бих я заредил с морска сол и право в задниците на тея наркоманчета.Може да е крайно,но като му запари на задните части едва ли ще дойде пак да вандалства.

Коментар

Immortal написа:
                        Vladim написа:
                        Като се загледах... не си ли паркирал на пешеходна алея?
                        Не, не е паркирал на пешеходна алея. Но дори и да беше - това ли е решението? Ти така ли правиш? Или оправдаваш такива действия?
                        Не, аз не правя "така" (как?)! Не паркирам на пешеходни алеи, но си признавам, че понякога псувам по такива, които го правят. Мисля с това да приключим детайлизирането. А... и не оправдавам подобни действия!@pecata, при наличие на престъпление е безумно полицаи да ти откажат да дойдат и да го констатират! Бих им запалил телефоните докато някой гъз не дойде за да си свърши работата! Друг е въпросът, какво ще последва от това, но все пак някъде ще се води, че се е случило престъпление. Полудявам, като ми вадят статистики, че грабежите намалявали, а те всъщност се увеличават, но просто голяма част от тях не се регистрират!
                        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

не му трябва полиция преди много време ми откраднахга една стара реликва( наркоманчета да се повозят) обадих се в полицията да намериха, я само че крадците си пиеха от вън и никой за нищо не ги закачи а аз изписах една кофа мастило
                          Душата в рая на Фиата оборотомера до края!

FIAT BRAVO 1.8GT
                          FIAT BRAVO 1.9TD ex

Коментар

Една януарска сутрин заварих това:
                            Fiat Tipo
                            Corsa b комби !

Коментар

Vladim написа:
                              ... Бих им запалил телефоните докато някой гъз не дойде за да си свърши работата! Друг е въпросът, какво ще последва от това, но все пак някъде ще се води, че се е случило престъпление. Полудявам, като ми вадят статистики, че грабежите намалявали, а те всъщност се увеличават, но просто голяма част от тях не се регистрират!
                              С това съм напълно съгласен. Хората знаят, че нищо няма да се случи и не звънят на полицията. Щом и аз минах по този път... Миналата година ме нападнаха с нож на връщане от морето, но жена ми ме убеди да не се обаждаме в полицията, защото ще си загубим половин ден, а и допълнително ще ни викат. За какво - за няма нищо, без никаква полза. Но по-добре да не пишем такива ретроградни неща за родната полиция, а да слушаме химна на Веско Маринов. Той даже и бяга, прави сутрешен крос с министъра (видяла жабата...) и медиите услужливо отразяват това невероятно събитие.

Коментар

Момчета, това, което пишете, че застрахователите чупят колата на колегата, е нелепо! На никого не са му притрябвали 200-те лв. от него, вероятно разсрочени, които ще му върнат на първата щета. Просто се оляхте този път. Съвсем други са причините за кочината, в която живеем.

Коментар

Working...
                                X