Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Windows 7-проблем

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Както винаги, темата ще се превърне във Windows vs. Linux.И Windows и Linux са прекрасни ОС, стига да искаш да са такива.За питащия.Проблема ти е във Windows 7.По точно в релийза, който ползваш. Изтегли си RTM версия [или по-късна], но истинска RTM, а не такава само по заглавие. RTM означава Release To Manufacturing.С няколко от "преди RTM" версиите имаше такъв проблем и той беше обсъждан надълго и нашироко. Wi-Fi връзката сееше непрекъснато. И аз страдах много, но нямаше какво да се направи, само тествахме. Тогава на "кабел", там нямаше проблем с връзката.Нормално е да е така. Не може да искаш един прототип да работи изцяло така, както работи готовия за продаване продукт. Поне в общия случай.Та това е решението на проблема ти най-вероятно.За да бъда донякъде полезен, ще ти представя абревиатурите, за да знаеш какво да търсиш.С червено са тези за теб.
    1. Beta - стадий при който софтуера вече функционира и бива тестван за грешки, отстранявани в процеса на работа. Това са версии на Windows 7 от 6.1.7000 нататък.
    2. RC (Release Candidate) - стадий при който продукта е почти напълно завършен и тестван за последни грешки и са правени последни, по-скоро козметични промени. Това са версии на Windows 7 от 6.1.7077 нататък.
    3. Escrow - стадий при който за определен период се прекъсва разработката на продукта за да се даде възможност на разработчиците и партньорите да изпробват по-обстойно софтуера.
    4. Branch - стадий при който съществуват няколко начина за да се постигне дадена функционалност при софтуера и се изработват няколко варианта на софтуера за да се изпита, кой е най-успешният начин.
    5. RTM - Release to Manifacture (Пуснат за Производство) - крайна версия на продукта. Софтуера вече е напълно функционален и по-нататъшни промени по разработката му няма да бъдат правени. Промени ще има под формата само на пачове и хотфиксове през интернет. Тази версия по принцип не се предлага на крайни клиенти, а се пуска през Developer’s Network за разработчици на софтуер и хардуер за да могат да се запознаят с крайната версия и да разработят за нея свой софтуер, хардуер и драйвери. На базата на тази версия се изработва и упътването за Retail версията. При Windows 7 крайната версия е 6.1 7600.16385.
    6. ОЕМ - Original Еquipment Мanufacturer (За Производители на Оборудване) - практически същата крайна версия, като RTM, но предназначена за производители на хардуер и асемблатори. На тази версия се обучават да работят и когато асемблаторите ви продават нов компютър ще идва с тази версия.
    7. Retail (За продажба) - тази версия се продава на крайни клиенти, като евентуално се различава от RTM по дисковете, текста на съглашението за ползване на софтуера и наличието на упътване, с две думи изобщо не се различава като структура на инсталационните файлове, те задължително са абсолютно еднакви. По просто казано има евентуално промени по споразумението между краиния потребител и Microsoft, има и упътване за употреба. Като образ (iso файл) RTM=Retail
    .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
    www.cyxap.com

Коментар

Malone, от вчера проблемът е локализиран. Ти подробно си обяснил полезни неща, но при мен явно драйверът е проблем. За момента съм заобиколил това с ползването на външен адаптер за безжична връзка. Неговият драйвер се справя с нещата и проблеми няма. Сега ще потърся друг драйвер за адаптера на компютъра, ако намеря ще е добре.Версията, която ползвам, е RTM. Рекламирана е като непипана, напълно оригинална. Но за неща свалени от интернет е ясно как седят нещата. За момента няма да пробвам друга версия, мога да попадна на още по-проблемни копия.

Коментар

ОК, значи всичко е наред, поне връзка имаш.Напиши какъв е WI-FI адаптера ти [вградения], може нещо да се измисли. Производител, точен модел, чипсет, ако е нещо noname.Напиши също и точния модел на лаптопа.
        www.cyxap.com

Коментар

iuly_vn написа:
          Знаете ли, колеги, че машината ми е на 5 години, с първите двуядрени атлони, само с един Гб рам и е по бърза на тестовете дори и от новите бързи модели на Атлон и Интел! И до ден днешен ми е на челните места при тест с нова версия и на Еверест, примерно! А на старта съм със само 250МБ заета рам и 0-2% процесорно време. И при това ми върви всичко. И това е защото всички неизползвани при страта сървиси са спрени или на ръчен режим. За да се стартират само когато потрябват!!!
          Please, да ми дадеш скрийн с Еверест, дето машина на 5 години е на челните места. Моята е на две години, застаря вече, тази е:Abit IX38 Quad GT:::Intel C2D E8400@4000Mhz:::Scythe Ninja PLUS:::CrossFire ATI Radeon HD4850 cooled by 2XArctic Cooling Accelero TWIN TURBO:::2X2GB A-DATA 800@960:::2X640GB WD SATAII:::Cooler Master GX 750W:::Hercules XPS 510 classic 5.1 Sound:::SAMSUNG LE-32B650И по тестове изобщо не е по челните места. Нито на процесорни тестове, нито на такива, свързани с видеото. Макар да са две. Видеокартите, де По отношение на Windows 7, изключително стабилна ОС. Не знам как Виста е докарана до 50 гб. Това в папка Program files ли е, или си говорим за C Щото windows папката да се докара под Виста или 7 до 50 Gb размер, изобщо не мога да проумея с какво трябва да се наблъска?Отделно за размера използвана памет. При мен с 4 ГБ след една седмица без рестарт под 7 64 бит, използваната памет от Рам паметта е около 1.2 Гб. А процесорното време в идле, разбира се, че е 0-1%.

Коментар

Самата виста си стига до толкова и това при положение, че се трият точки за възстановяване, след качване на СП2 използвам и командата за изтриване на ненужните неща от СП1..................Винаги на дяла където инсталирам ОС стои само тя и нищо друго, всичко останало си има място по другите дялове.А колегата използва версия на Еверест от 5г и затова си е на челните места при тестовете.

Коментар

Айде стига сте си мерили хардуерите, темата нали е за софтуер. А на колегата Orcinus само да задам въпрос - как успява да докара Windows 7 до 0% CPU Time Това практически е невъзможно освен ако процесора или храненето му не е наред. И моето Windows XP е рестартирано последно снощи заради некви ъпдейти - изненада ме, но ъптайма му беше 3 месеца и нагоре - от едно продължително спиране на тока пролетта.
              Steliyan's Life!
              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Тц, спирам го аз, тока е много скъп.На настолния захранването ми е 2000 W, няма смисъл да му плащам напразно работене.[Ultra X3 Modular 2000W PSU]
                www.cyxap.com

Коментар

jenshen73: говоря за Trados, SDL, вкл. макросите за Word. Правени са опити, но ... да не те разочаровамАбе сега видях, че компа бил нов - ами що не се разкараш до продавача или най-близкия сервиз да ти го оправят - нали за това е гаранцията. Отиваш като последния идиот, гледаш тъпо и им казваш, че не работи. Гледнето тъпо върши чудеса. Не виждам защо трябва да се правиш на майстор, след като друг може да ти свърши работата по-качествено без пари.
                  Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

jenshen73 написа:
                    А на колегата Orcinus само да задам въпрос - как успява да докара Windows 7 до 0% CPU Time Това практически е невъзможно освен ако процесора или храненето му не е наред.
                    Специално за теб направено преди минутки клипче. С работещ AntiVIr Guard на Avira. Виж натоварването на процесора в идле. И си е наред и процесорът, и захранването му http://dox.bg/files/dw?a=e16cfb9d1d

Коментар

ele написа:
                      jenshen73: говоря за Trados, SDL, вкл. макросите за Word. Правени са опити, но ... да не те разочаровамАбе сега видях, че компа бил нов - ами що не се разкараш до продавача или най-близкия сервиз да ти го оправят - нали за това е гаранцията. Отиваш като последния идиот, гледаш тъпо и им казваш, че не работи. Гледнето тъпо върши чудеса. Не виждам защо трябва да се правиш на майстор, след като друг може да ти свърши работата по-качествено без пари.
                      Елена, гаранцията е върху хардуера, а не върху пиратският му софтуер. Ако такъв с овчи поглед дойде при мен - ще пусна една жива дистрибуция на Linux - ще му демонстрирам работещият WiFi адаптер и ще го пратя по живо по здраво. Или както едни колеги направиха пред мен - предложиха на клиента да си купи легален Windows и му обясниха, че чак тогава могат да се занимават с проблемите му Но както доста по-рано в темата забелязахме - човека е на WiFi от VIVACOM и има грижи. И аз имам грижи с тях - от 3 дни вече. Е не е от моя хардуер.
                      Steliyan's Life!
                      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Добре си прави момчето, рови, чете, тества. Няма смисъл да ходи където и да било, тъй като адаптера му си работи.jenshen73 ясно написа безмислието на подобно занимание при продавача, ако системата е купена с Free DOS, някакъв Linux или каквото и да е, различно от Windows и то точно версията с която той в момента изпитва затруднения.Колегата е изтеглил точните драйвери на производителя и състемата му е "оборудвана" с ОС на приемлив стадий.Ако искате да му помогнем, не е лошо да му намерим SATA драйвери, но в приемлив за NLite вид, INF примерно, за да може да ги интегрира.Или пък готов инсталатор, но от който могат да се извлекат INF-овете.Ще опита и с XP преди да си направи рана на gyneто с едно Ubuntu. Много е хубаво, ако вземе това решение, но като че ли ще е по-голяма сопа, тъй като докато рових и аз по проблема му [кореспондираме си] има доста написано за трудности точно с Linux драйвери за Ralink, какъвто му е адаптера. И като сорс и с готови компилирани.Лаптопа е MSI CR500-252XEUЧипсета е на NVidia, драйверите за него са тук:http://download1.msi.com/files/downl...7_xp32.zipНе съм ги свалял, не съм опитвал да "видя" какво има вътре и дали може да се екстрактнат и от там слипстрийм в някоя XP с NLite.Но той предполагам, че ще опита, ако вече не го е направил. И ще пише.Другия вариант е, ако някой наблизо му помогне с външно флопи за да си инсталира SATA драйверите и след това да инсталира чиста Windows XP.
                        www.cyxap.com

Коментар

Е, какво да кажа.... проклетията не става. А всичко останало си работи така добре. И ми харесва Win 7. Сега съм с нов драйвер, от сайта на Ralink, нещата са значително по-добре, почти като да може да се ползва.....Malone, дръпнах от нета един ХР с уж вградени драйвери за САТА- е, пак не стана. Не поиска да се инсталира. Явно проблемът ми е за професионалист...Какво имаш предвид с това за външното флопи, аз имам външен хард диск, това как може да ми помогне?Пробвах две различни дистрибуции на Линукс, пълен провал. Сега ще оставвя малко нещата така, пък след няколко дена, като ми се занимава пак, ще мисля кое как.П.С. Вярно с Убунту не тръгна въобще безжичната връзка, а с външния адаптер TP LINK-веднага стана.

Коментар

Ако искаш да ти пратя едно iso с winxp с вградени сата драйвъри за твоя лаптоп.

Коментар

pugsy написа:
                              Ако искаш да ти пратя едно iso с winxp с вградени сата драйвъри за твоя лаптоп.
                              Би било добре. Мерси. Как ще ми го пратиш?

Коментар

Драсни в скайп-а ,долу на лентата с връзките ми го има.

Коментар

Working...
                                X