Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Windows 7-проблем

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Windows 7-проблем

От вчера ползвам Windows 7, зашото имам нов компютър. Всичко е наред с изключение на едно нещо. Ползвам безжична връзка (Виваком) и тя доста често се разваля. Ако почакам няколко минути без да правя нищо се оправя сама. А ако рестартирам рутера се оправя веднага. При прекъсването на връзката се показва, че проблемът е след рутера. До него всичко е наред, свързан съм с него. Вече не знам какво да опитвам, а е дразнещо така. Имам чувството, че щом отворя браузера и се прецакват нещата. Иначе си седи скайп, например, онлайн,стига да не отварям браузера. Инсталирани са драйвери, firmware за всичко от сайта на производителя на компа. Ако някой има идея, нека да помага

А какъв е браузера? Пробвай с друг браузер, като за начало.

Коментар

Хм, имал съм подобни проблеми, ама беше на XP, освен това се оказа че е от рутера.
      Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Пробвах друг браузер, т.е пробвам го момента. Пак се прецака, явно не е от това, дори не знам дали ще мога да допиша този отговор . Надали е от рутера, от доста време други два компа си работят безпроблемно, и в момента е така.... Всъщност днес не съм ги пускал, трябва да проверя. Ама чак такова съвпадение да има-нов комп и проблем, несвързан с него.... Как ме е яд, че не мога да инсталирам XP, нещо има проблеми, но ще го боря упорито.

Коментар

Повикай някой приятел с лаптоп и пробвай дали с неговия е същото. Оттам нататък вече ще знаеш дали е от уиндоуса, дали от рутера.

Коментар

Аз залагам за рутера. Преди време бях купил един втора ръка, който само като му пуснеш да сваля от "светите" места и крашваше на секундата. Пробвахме го на три лаптопа, и с трите правеше същото.Накрая просто го смених. Сега всичко е О.К.Просто разкарай рутера.

Коментар

Моят съвет е да си седиш със 7-цата. Доста по-стабилен е от ХР - това е най-сполучливия Прозорец, който досега е излизал - коренна противоположност на тежкия Виста и на вирусоносителя ХР.Проблемът ти ще се оправи - най-вероятно е в драйверите на wi-fi или в самия рутер.

Коментар

Има ли смисъл да слагам 7-ца на стария ми лаптоп?Intel Celeron M CPU 420 @ 1.60GHz512 MB RAM60GB HDDЩе върви ли и как, и колко място заема 7-цата, че с тоя мижав хард....
                Ex Fiat 126P
                Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                Alfa Romeo 147 1.6 TS
                Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Това е третия компютър с проблем с WI-FI то в среда W7. Има някакъв бъг в тая седмица. Бях на 64 битова седмица и на мене ми се скапваше мрежата, върнах си 64 битовата виста и компа е пушка. И това при абсолютно една и съща ситема и мрежа ?!Изчакай да се появи ъп за седмицата или нещо друго, което да я оправя. Дотогава си закачи синия мрежови кабел и си свиркай. Може да провериш при тези дето са ти продали компютъра, дали е възможно да даунгреднеш WIDOWS 7 до Виста или XP, в договорите си с майкрософт или този който им доставя софтуера би трябвало да има така възможност. Защото на мен за нова седмица ми споменаха ,че про закупуването и получавам и тези права.
                  Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
                  Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
                  http://www.keepfighting.ms

Коментар

trace написа:
                    Има ли смисъл да слагам 7-ца на стария ми лаптоп?Intel Celeron M CPU 420 @ 1.60GHz512 MB RAM60GB HDDЩе върви ли и как, и колко място заема 7-цата, че с тоя мижав хард....
                    17GB на старта. Като го настроиш и разкараш излишъците може и да го свиеш до 10GB. Лично АЗ не предпочитам Windows 7 при възможност за кадърна инсталация на Windows XP. А ако може без Windows - Linux е най-стабилният избор.На посочената по-горе конфигурация Windows 7 няма да върви изобщо. На пук на твърденията на Дидо (immortal) ще кажа, че Windows 7 върви добре при излишък на хардуер - на триядрена машина с 4 или 6 гигабайта лети. На едноядрена машина с 1GB - умира от мъка... Поправянето на софтуерни дефекти при уиндоус винаги е било за сметка на хардуерни излишъци...@Jimy: Даунгрейд правата на Windows 7 важат за оригинален Windows 7, нали се сещаш?Допълнително - не всички версии на Win7 са с даунгрейд права - само Ultimate е с такива и трябва да проверя, но май важеше при VLK лицензиране (минимум 5 копия).
                    Steliyan's Life!
                    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Според мен проблема ти е в DNS-a, тъй като скайпа ти не се скапва ... Той се свързва със сървара си директно по IP адрес без да има нужда от ресолване на адреса. Това е доста срещано явление в бтк-адсл - скапана работа ... Сложи си ръчно DNS-ите на Google примерно, които са свободни за ползване. Ако не ги знаеш това са 8.8.4.4 и 8.8.8.8 ... Дано да стане ...

Коментар

Има развитие по темата. Пробвах с друг лаптоп едновременно с моя, той също не може да се свърже с интернет едновремнно с моя, когато има проблем. Така че вероятно наистина проблемът е във Виваком. Обадих им се, казаха, че при тях са регистрирани много прекъсвания вчера, днес ще опитат да направят каквото могат дистанционно. Ако не се получи-ще дойдат техници да погледнат, най-вероятно ще сменят рутера, както се случи 2 пъти вече.Въпреки това мисля, че все пак първоизточник на проблема е новият компютър с Windows 7. Вече съм сигурен, че при използване на браузер (мозила и гугъл хром съм пробвал) се разваля връзката. А не при трансфер на данни изобщо-от вчера сутринта пращам по скайп един голям файл, докато не пипам браузера-няма проблем, цяла нощ си е работило безпроблемно. Явно рутерът (или нещо след него) има проблем с новото положение и се скапва.Ако след смяната на рутера не се оправят нещата-ХР или Линукс е вариант. И без това ги предпочитам.

Коментар

jenshen73 написа:
                          @Jimy: Даунгрейд правата на Windows 7 важат за оригинален Windows 7, нали се сещаш?Допълнително - не всички версии на Win7 са с даунгрейд права - само Ultimate е с такива и трябва да проверя, но май важеше при VLK лицензиране (минимум 5 копия).
                          Да точна това имах предвид, за лицензирано копие става въпрос. Аз и за това го карам да отиде да пита и да разбере правата си. Защото даунгрейда реално съществува, разбира се с известни условия ,но е факт. Възможността да позваш лицензирана Виста или ХР не е за изпускане, особенно ако W7 не работи коректно. Ако някой ,който се занимава със софтуер може да ти направи настройките му и да тръгне ... най-добре, но това се опита пред мене един уж спец и резултата бе "амиии нещо рутера се е...а" и тн глупости. Аз към същия рутер се връзвам и с телефона, и с ноутбука с Виста 64...защо ли?

Коментар

Jimy, Windows-а, който ползвам, не е копие с платени права. Иначе съм съгласен с теб-най-добре е легално копие. 7 години ползвах оригинално ХР, получавах всички ъпгрейди, много бях доволен. За съжаление цените на тези оригинални продукти са твърде високи за мен. Знаеш ли колко струва MS Office, например? И доколко има смисъл за непрофесионален потребител като мен да плаща такива цени? Така че сега, след като трябва да ползвам нещо ново, предпочитам да е Линукс, а Уиндолса ще седи само за аромат и докато посвикна с Линукс, защото досега не съм ползвал.

Коментар

Re: Windows 7-проблем

Извинявам се,но от следното:
                              cheruna написа:
                              От вчера ползвам Windows 7, зашото имам нов компютър. ...
                              останах с впечатление, че новият ти компютър е с лицензирана ОС!? Съжелявам, но в този случай просто махни Седмицата и си сложи Виста! Разликата е в това ,че вистата не е толкова интуитивна в сравнение със седмицата. Просто в W7 са направили нещата по-прости, а това незначи че е по-бърз.Това са мои разсъждения на базата, работа и с двете ОС, по-точно казано-програмите които ползвам нямаха проблеми с това в каква среда работеха.Още повече,че 90% от хардуера работи с виста драйвери в W7!

Коментар

Working...
                              X