Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Windows 7-проблем

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Re: Windows 7-проблем

Jimy написа:
    Извинявам се,но от следното:
    cheruna написа:
    От вчера ползвам Windows 7, зашото имам нов компютър. ...
    останах с впечатление, че новият ти компютър е с лицензирана ОС!? Съжелявам, но в този случай просто махни Седмицата и си сложи Виста! Разликата е в това ,че вистата не е толкова интуитивна в сравнение със седмицата. Просто в W7 са направили нещата по-прости, а това незначи че е по-бърз.Това са мои разсъждения на базата, работа и с двете ОС, по-точно казано-програмите които ползвам нямаха проблеми с това в каква среда работеха.Още повече,че 90% от хардуера работи с виста драйвери в W7!
    W7 определено е много по-бърз от Виста. Бях на Вайото с лицензирана Виста, на 2 ГБ РАМ - е нямаше такова влачене. Смених с пиратска 7-ца - компютъра литна, вече повече от половин година съм с нея - нямам никакви проблеми. Компютърът "лети". Като скорост може и да е малко по-бързо ХР-то, но за сметка на това без допълнителна антивирусна (която от своя страна го забавя) просто го отпиши.Докато на 7-цата съм без никаква антивирусна, само на Windows Defender и файъруол, вече повече от половин година нямам проблеми. Пренасям файлове постоянно на други компютри с актуални антивирусни, никой досега не е изпищял. Друг е въпроса, че за интернет ползвам основно Убунту, Виндовса ми е само за работа, и рядко влизам през него в нета (като сега например).Аз имах в началото известни проблеми с драйверите за някои от перифериите ми под 7. Аз залагам на проблем с драйвера на wifi-то, особено ако ползваш драйвер за Виста под 7-ца. На брат ми на ACER-а, на работата му имаше проблем с задържане на връзката под 7, докато на същото място, Убунтуто се закачва от раз и не разкачва никога. (т.е. проблема не е в рутера или компютъра, а в операционната система, и най-вече в драйверите на самата ВиФИ карта.)

Коментар

Re: Windows 7-проблем

Immortal написа:
      Аз имах в началото известни проблеми с драйверите за някои от перифериите ми под 7. Аз залагам на проблем с драйвера на wifi-то, особено ако ползваш драйвер за Виста под 7-ца.
      Драйверите съм ги свалил от сайта на производителя на компютъра. Не знам какви са. Други проблеми няма, дори принтерът тръгна безпроблемно, други джаджи също.Така или иначе тази вечер ще си поиграя с Линукс, дано да се оправя. Мисля него да ползвам.Вече 2 часа ползвам за проба ХР на друг лаптоп, проблеми няма.....

Коментар

cheruna Вероятно някой вече е имал този проблем и отговорът е някъде в интернет - отдели малко време да потърсиш. Колкото до Уин7 - мисля, че е много по-добър от ХР - Нямам дежурните проблеми със забили програми, мислене по 3-4 секунди, докато реши какво и как да го направи.... Да не говорим, че с ХР-то не можах да направя локална мрежа, докато 7-цата веднага откри десктоп компютъра. Според мен промяната си заслужава. Като гледам назад... ХР, Виста и 7 ми приличат на 98, 2000 и ХР.
        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Абе то и аз драйверите за аудиото на лаптопа на племенницата ми ги свалях от сайта на HP, ама не искаха даже да се инсталират....С триста зора и подкарах колконките с драйвер за виста, а микрофона - не щеше.Накрая след един ъпдейт от майкрософт всичко си дойде на място.Ъпдейт на ВИН 7 правили ли си - виж там има optional upddates - т.е. такива дето ти ги сваля само ако му кажеш ръчно, нищо чудно да има ъпдейт за тази вифи карта.
          Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Такаааа, намеси се и Елена и темата тръгна мощно към коша.Ленче, изброените от теб операционни системи знаеш ли колко общо имат? Че всичките са Windows. Всичко останало е ... разлики.Това някой да ми обяснява как операционна система заемаща МОЩНИТЕ 700MB само на старта е БЪРЗА звучи меко казано смешно. Това някой да ми обяснява как операционна система, която не пада под 20% CPU TIME е бърза звучи как? СМЕШНО...И на всичкото отгоре Windows 7 реве, че няма достъп до интернет, но всички храчим по нея Аз повечко - недолюбвам Windows. Вица за климатиците и компютрите нали го знаете?Има живи Linux дистрота - тегли, пече, тества. Ако там се връзва на по-високи скорости - щрака с пръсти. Но да ми плачете всички, че Win7 е ебаси панацеята, но въпреки това имала смешните WiFi проблеми с не един адаптер е ... СМЕШНО. Та тоя дълъг почти безсмислен пост ви го списах ПОД, да познахте - Linux. Няма вирус. Няма забивания, няма "мислене" (хората мислят Елена, а не компютрите), няма проблеми с мрежата... От моят скромен опит с компютрите стигам до един извод - мързеливците слагат Windows 7 на нова машина и FlexType на Windows XP...1.2. Потребителските постове трябва да показват респект към другите потребители. Гневни или оскърбителни постове няма да бъдат толерирани.Изяснявайте недоразуменията си на лични, макар че правилата на форума важат и тамМодератор
            Steliyan's Life!
            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Уффф jenshen73, пак ли ти - на всяко гърне си меродия, да не говорим, че чуждото мнение за теб е абсолютна глупост, ако не съвпада с твоето. Ако ми подкараш програмите, с които работя (професионално) под линукс - публично ще те призная за най-великия от великите - но не си скуби косите, ако не успееш. Не знам какво имаш предвид по "мързеливците". Всички трябва да сме големи спецове като теб ли? Всички трябва да работим професионално с компютри ли? Уин7 е отлична ОС. В началото и аз имах резерви, но мисля, че не сгреших в избора. Нямам твоето време да бърникам и настройвам, затова ми харесва фактът, че прави всичко вместо мен. Освен това има достатъчно материал в интернет, за да може човек сам да си оправи проблемите, ако възникнат такива. Ползвайте легални копия и няма да имате проблеми (ако можете да си го позволите де, ако не можете - нямате право да се оплаквате колко бил лош уиндоуса)А аналогията ми е съвем различна, но не я схвана, но няма значение. До тук ще спра.1.2. Потребителските постове трябва да показват респект към другите потребители. Гневни или оскърбителни постове няма да бъдат толерирани.Изяснявайте недоразуменията си на лични, макар че правилата на форума важат и тамМодератор
              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Въобще не може да се сравнява Windows с Linux, двете неща нямат нищо общо. По същият начин не може да се сравни 98 с нещо по нагоре след него. За справка една Виста добре наблъскана гони 50гб за разлика от една 7-ца. Хард диска е най бавното нещо в един комп. през колкото повече информация минава - толкова по бавно.Това, че някои хора не спазват мин. изискванията не е проблем на останалите. Иска на СДР памет да качи 7-ца, е не става

Коментар

Четах, четах, изчетах цялята тема и се наслушах на какво ли не. Както и какви ли не глупости прочетох. Ама така е, защото всеки дава акъл и се позовава на личния си опит, опит със съмнителни познания, а после се оплаква и набеждава. Защото всеки говори това онова за уиндоуса си а никой не гледа причината, за скапаната си и влачеща операционна система. Ми защо не си смените компютърния специалист и да попрочетете малко, преди да слагате два еднакви Уиндоса на един кантар. Защо моето XP не бави!? Защо никога не ми забива, въпреки че ежедневно ми се налага да инсталирам и деинсталирам непроверен и нетестван софтуер?! Защо клиентите ми се обаждат едва след две години че и повече, на които съм инсталирал XP. Ще ви отговоря защо! Защото съм си направил читава версия на XP от оригинален и непипнат майкрософтски диск! После тоя диск, преди да го сложа на някой клиент, се тества настройва и чак тогава излиза за инсталаций. И защото ползвам оригинален ключ на МС и си минава всички валидаций и ъпдейти. Знаете ли, колеги, че машината ми е на 5 години, с първите двуядрени атлони, само с един Гб рам и е по бърза на тестовете дори и от новите бързи модели на Атлон и Интел! И до ден днешен ми е на челните места при тест с нова версия и на Еверест, примерно! А на старта съм със само 250МБ заета рам и 0-2% процесорно време. И при това ми върви всичко. И това е защото всички неизползвани при страта сървиси са спрени или на ръчен режим. За да се стартират само когато потрябват!!! Един съвет първо към потребителите- сменете си майстора! А до колегите които правят компютри /без Jenshen разбира се / - използвайте читави и непипани рилийзи на Уиндоус и със предварително настроени сървиси. И недейте спорете със Jensхen, защото познанията са му на висотата на експерт. И да, колкото и на някои да им е неприятно, той е прав в почти всико казано от него. И още нещо - седмицата не е по бърза от едно читаво XP, а са почти еднакви по бързина, за разлика от виста. Говоря за настроени рилийзи. Всъщност работя и с един рилийз на Виста на български, която е също много бърза. Почти се доближава до седмицата и XP-то. Но не знам защо, не я заобичах още от началото.А на моя копютър седмицата си лети, /на втори хард/ но тайната е още една. Свалил съм първо честотата на рам паметите, а после съм вдигнал шината на северния мост, така че постигам пак същите честоти на рама, но използвам максимално възможностите на процесора. И това е при двуканален режим на две еднакви памети. Всичко това ми помага да намаля и максимално таймингите на паметта.
                  Fiat Marea TD100

Коментар

Колега @iuly_vn не знам как тестваш кой Уиндоус е по бърз, но ако гледаш как се зарежда................... теста направо е от най точените А това, че си осакатил даден Уиндоус и си мислиш, че е станало нещо супер, въобще няма да го коментирам.
                    Свалил съм първо честотата на рам паметите, а после съм вдигнал шината на северния мост, така че постигам пак същите честоти на рама, но използвам максимално възможностите на процесора. И това е при двуканален режим на две еднакви памети. Всичко това ми помага да намаля и максимално таймингите на паметта.
                    Първо се научи как се прави овърклок и тогава споделяй какво с колко си бутнал.Врътни едни Суперпи с твоят Атлон и когато го направиш по бързо от някой Интелски, тогава пак ми се обади.П.С и само да ти кажа, че всичките бенчове се влияят от много неща и не са никакъв показател колко е бърза дадена машина.

Коментар

Абе ко им слагате на тия Висти та стигате до 50гб???Аз на мойта квото и да съм блъскал трудно съм минавал 35-38гб
                      Bravo 1.2 16v
                      Lancia Dedra 1.8 16v
                      Suzuki GSXR250R

Коментар

chaveto написа:
                        Колега @iuly_vn не знам как тестваш кой Уиндоус е по бърз, но ако гледаш как се зарежда................... .
                        Мдааа. От Чавето какво друго може да се очаква. Навсякъде е. Най много простотии чета в секцията Дизели. Там блестиш отвсякъде /за справка виж какво си написал в http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=747328#747328 и как те усмиват колегите/. Знаеш ли? Има една тема бисери. Всичките ти постове са за там. Чаве, това не е оверклок а настройка за оптимална работа. По същия начин се прави и оверклок, но там, първо като се свали честотата на рам, после се повдига шината към процесора на макс. И трябва ли да разваляме хубавата тема, със снимки. Не твърдя че така настроена машина е по бърза от новите Интел и Атлон, а че не остъпва с много и работи стабилно. А ти изопачаваш и се заяждаш. Твоя си работа. Ама пиши вече в Бисери де.И колкото до Уиндоуса ми, ще те попитам откъде знаеш, какво и как го правя, за да твърдиш че е осакатен?! Ето че пак само се заяждаш. Пиши в бисери!Използвам въпросният тест, само в случая, защото е по-известен и по общоприет, понятен и достъпен от всички потребители и защото ако им дам пример с професионалните тестове, повечето няма да ме разберат. Включително и ти! А и да не забравя- знапред пиши само в Бисери! 1.2. Потребителските постове трябва да показват респект към другите потребители. Гневни или оскърбителни постове няма да бъдат толерирани.Изяснявайте недоразуменията си на лични, макар че правилата на форума важат и тамМодератор
                        Fiat Marea TD100

Коментар

Ех, а 6еше време когато Уин 95 6еше 50МВ преди инсталирането.Кво им на6утаха, че да станат 50GВ ?
                          Ex Fiat 126P
                          Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                          Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                          Alfa Romeo 147 1.6 TS
                          Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

trace написа:
                            Ех, а 6еше време когато Уин 95 6еше 50МВ преди инсталирането.Кво им на6утаха, че да станат 50GВ ?
                            Набутаха им драйверите за всички популярни и не толкова популярни хардуери. Сложиха и "красоти"... Сравнение - Linux настроен с всички нужни ми програми заема 3.7GB на диска, а пусто съм му задал цели 20...@ele: Кои програми ползваш, дето ги няма или не вървят под линукс и ако ги подкарам - ще ме признаеш ли? Доста се отклонихте от тематаМодераторски екип на fiat-bg.org
                            Steliyan's Life!

Коментар

jenshen73 написа:
                              @ele: Кои програми ползваш, дето ги няма или не вървят под линукс и ако ги подкарам - ще ме признаеш ли?
                              Autocad 2006 (или който и да е друг, след 2004)Mathcad 13Ей тез двете ми подкарай и те признавам И ще те черпя цяла година Да не се отклоняваме повече от темата!!!ПП. Аз аутокада съм го подкарвал с виртуална машина с ХР под Убунту, ама иска ресурси, дето ги нямам, иначе се влачи много.А Маткада дори и така не тръгна.

Коментар

Immortal написа:
                                jenshen73 написа:
                                @ele: Кои програми ползваш, дето ги няма или не вървят под линукс и ако ги подкарам - ще ме признаеш ли?
                                Autocad 2006 (или който и да е друг, след 2004)Mathcad 13Ей тез двете ми подкарай и те признавам И ще те черпя цяла година Да не се отклоняваме повече от темата!!!ПП. Аз аутокада съм го подкарвал с виртуална машина с ХР под Убунту, ама иска ресурси, дето ги нямам, иначе се влачи много.А Маткада дори и така не тръгна.
                                Ти па от кога се казваш ele? ТИ си ми ясен - пират до мозъка на костите, щото няма как да ползваш софтуер за хиляди долари, лицензен... не, че не искаш, но не и в БГ Нали?
                                Steliyan's Life!

Коментар

Working...
                                X