Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за рутер тп линк и скорост

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

pugsy написа:
    Драйвъра си е свален по модел от сайта на производителя.По лан нямам яд,100 мегабита си ги пълни.Колегата има пак някакъв тплинк но 300mbps,утре освен да му взема и лаптопа и рутера и да си правя разни тестове.И да не стане да осъществя както трябва връзката съм доволен и на това,все пак с 54mpbs рутер достига едва 16-17 в посока,а на този 40-41,което си е бая разлика.
    иди там откъдето си го купил,кажи си болката и поискай да опиташ просто с друг на място с лаптопа си,ако с другия се върже на 150 поискай смяна,ако пак е същото,просто се примири,че са една и съща боза.А това дали го ползваш за домашни условия или не... Каква е разликата? Калпавия рутер си остава калпав. Има два вида рутери с калпав софтуер и добър хардуер-такива се препвавят,слагам им линукс ,сменят им фърмуери...Но има и такива с калпав софт и калпав хардуер. Е на калпав хардуер ,каквото и да му сложиш,няма да даде очаквания резултат.Ето ти моята лична класация с най-ползваните марки,които сега се сещам1 Бъфало ; 2 Линксис ; 3 Репотек ; 4 Д Линк ; 5 ТП Линк ; 6 Нетгеар ; 7 Тенда Да тп линк не са най-калпавите ,но поне да беше взел среден клас като Д Линк .... Инъче ти казах моето мнение. Щом ти обещават 150 мбпс ,иди в магазина с лаптопа и поискай да видиш как е с друг такъв рутер-ако ти откажат,просто го засили в главата на продавача и повече не се връщай там
    ex.Мареа ТД100

Коментар

За д-линк не искам и да чувам ,рутер който буквално от нищото забива не ми трябва.Пак ще ти кажа,дай да не зачекваме коя марка какво и как.Това съм преценил,това съм си взел,днес по късно ще пробвам с друг лаптоп и ще разбера кое какво.

Коментар

Каква е wifi картата на лаптопа?
        Marea Weekend HLX Jtd 110

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

Intel 4965AGN

Коментар

Май с тази карта и с този рутер това е максимума. Моя лаптоп е със същата карта и при мен максимума е 144мбпс вместо 300мбпс.Intel 4965AGN работи на на 40мхц само на 5гхц на 2,4гхц е на 20мхц
            Marea Weekend HLX Jtd 110

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

Имай предвид че криптирането забавя връзката допълнително.Колкото е по-сложно ( WEP, WPA-PSK и т.н.) толкова повече я забавя.Направи рутера с фрии вифи и пробвай на колко мбит ще се върже.Макар че аз лично се съмнявам ТП-линка да изкара повече - неай гледа какво пише на кутията.А това дето си го чел в нета че било постигано - то и аз с Пунтото мога да дигна 250 ама само във форума.
              Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
              Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
              ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

според Интел си постигнал почти максимума на картата, пък и с тоз рутер ето вижhttp://www.intel.com/performance/mob...dfобърни внимание на стр.4 , графика 1

Коментар

Мдааа, а после рутерите били калпави, това било калпаво, онова било калпаво. В офиса ползвам един Рутер от ОПЛЮВАНАТА от paralesa марка TENDA - n стандарт е и не съм имал проблеми с връзките, но пък рутера работи без да е гасен, рестартиран или пренастройван от миналата година Юни месец. Един път е спирал заради проблеми с електроснабдяването и UPS не можа да изкара 6 часа. Но определено - ако искам рутер за малък офис или дом - няма смисъл да набутам пари като за 3 евтини. Мое мнение.
                  Steliyan's Life!
                  FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Jensen имам причини да оплювам конкретната марка и има смисъл да ги изтъквам в тема,която не е за това? Случил си на рутер,радвай се! Иаз съм виждал безпроблемни нетгеар,но от тия дето ги продаваме е 1 на 10 примерно.. Пробвай на несегментирана мрежа, в която рутера се "вижда" с още около 2000 мак-адреса на рутери и компютри в нея. И ми кажи тогава резултата. В скопената среда на "оптика до дома" и един два лаптопа вързани за него без да теглят едновременно-става. Максимума,за да не шашкат тия евтинийки е горе долу 300-400 компютъра в една мрежа-после почват да дават бъгове,кой повече,кой по-малко. Всеки сам си преценява Аз също ползвам нетгеар,защото ми излезе без пари,но ако имах парите и правото на избор,бих го заменил с бъфало! Най-лошия вариант за който се сещам е да ползваш тп линк ,заедно с безжичната им usb карта,която подарят в комплект понякога -е няма такава мъка,тая карта е толкова зле,че няма накъде Пак казвам,всеки сам си решава,колегата е избрал тп линк и според мен този рутер,не може да покрие очакваното от него...Аз мисля,че той просто няма как да стигне тази утопия от 150 мегабита,пък и не разбирам за какво му е? Безжичната връзка никога няма да е по-добра от кабелната ,а всеки един рутер,заедно с криптирането на връзките и т.н. намаля скоростта . Искаш ли скорост правиш като мен -безжична за ежедневна употреба,кабел дирекно от суич ,когато тегля нещо повече от 500мб -тегленето става за няколко минути и после пак на безжична,да не раазхождам кабела!
                    ex.Мареа ТД100

Коментар

paralesa написа:
                      ..............Аз също ползвам нетгеар,защото ми излезе без пари...............
                      Именно за това съм с този рутер,но съм и доволен.Пак се повтарям върши перфектна работа и за мен е важно да не забива.Не пречи да тествам колко може да изкара,вчера не успях да тествам с друг лаптоп,но днес ще се постарая.От четенето по разни сайтове разбирам,че има някаква не съвместимост между картата на лаптопа и рутера.Някой има ли идея от къде може да се сдобия със "service manual" на този рутер wr740n,че ми стана интересно за карантията му вътре.В чичко google търсих но нещо не можах да намера.

Коментар

"Болката" да свалям с 10-11 MB я реших с друг модел на тп-линк WR941ND

Коментар

paralesa написа:
                          Пробвай на несегментирана мрежа, в която рутера се "вижда" с още около 2000 мак-адреса на рутери и компютри в нея. И ми кажи тогава резултата. В скопената среда на "оптика до дома" и един два лаптопа вързани за него без да теглят едновременно-става. Максимума,за да не шашкат тия евтинийки е горе долу 300-400 компютъра в една мрежа-после почват да дават бъгове,кой повече,кой по-малко. Всеки сам си преценява Аз също ползвам нетгеар,защото ми излезе без пари,но ако имах парите и правото на избор,бих го заменил с бъфало!
                          @paralesa: ника ми е jenshen73, иде от ЖЕНШЕН и наборът ми. Така, как пък от всичките ТЕНДИ ни една не са ми върнали с оплакване не мога да разбера...., а да извинявай - чак сега видях болднатото - 300-400 компютъра..., алооо, къде мешиш рутери в ценови клас 30-50лв. за 300-400 машини? Та аз дори не познавам НИТО един човек извън компютърния бранш, който да може да настрои ЕВТИН рутер, който да раздава повече от 254 адреса..., но нали трябва да се изкараме колко велики спецове от средата на България сме...Когато се говори за нисък клас оборудване се говори и за нисък клас задачи. Моят сървър в офиса ми е с 2х1000мбпс мрежови карти и достатъчно ресурс да хоства Фиат Форум България, но интернета, който влиза в него е 1/10 от капацитета му... и кво? Да си плюя сървъра ли?
                          Steliyan's Life!
                          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Working...
                          X