Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за рутер тп линк и скорост

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за рутер тп линк и скорост

Модела на рутера е tl-wr740n 150mbps,някаква орязана версия на N стандартаКато връзвам лаптопа (на XP) ми изкарва,че се е вързал на 65mbps,с какви ли не настройки пробвах и не иска да се върже на 150mbpsКартата на лаптопа потдържа всякакъв стандарт.Смених фирма на рутера до последния,инсталирах какви ли не драйвъри на лаптопа и работата си е същата,скоростта с която свалям е 5mb таван.До колкото съм запознат тези 150 са в 2 посоки,иска ми се поне да мога да вдигам 60-70mbps при сваляне.Някой някаква идея?

Re: Въпрос за рутер тп линк и скорост

pugsy написа:
    Модела на рутера е tl-wr740n 150mbps,някаква орязана версия на N стандартаКато връзвам лаптопа (на XP) ми изкарва,че се е вързал на 65mbps,с какви ли не настройки пробвах и не иска да се върже на 150mbpsКартата на лаптопа потдържа всякакъв стандарт.Смених фирма на рутера до последния,инсталирах какви ли не драйвъри на лаптопа и работата си е същата,скоростта с която свалям е 5mb таван.До колкото съм запознат тези 150 са в 2 посоки,иска ми се поне да мога да вдигам 60-70mbps при сваляне.Някой някаква идея?
    - не си губи времето- 150 е теоретичен максимум на честотната лента- всеки рутер има WAN to LAN throughput - това допълнително намаля теоретичния максимум- какво очакваш от рутер за 40-тина лева? скорост от 100 MBps

Коментар

Очаквам това което съм написал,рових се из нета и имаше постове в които пише,че е постигано това.За това и питам.Не знам дали го прочете но се връзвам на 65,а не на 150mbps,до сега където съм се връзвал винаги е било точно на толкова колкото е бил и рутера.В насройките на рутера си има да се избира на колко мегабита да е,сложил съм го на 150 и би трябвало да ми изпише на компа,че е свързано на толко.

Коментар

Влез в настройките на рутера и намери къде е Wireless Settings и виж Channel Width: трябва да е 40MHz.
        Marea Weekend HLX Jtd 110

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

Просто от любопитство - защо е цялата гимнастика, след като нета идва по LAN 100mbps?
          Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
          ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

dikanio написа:
            Просто от любопитство - защо е цялата гимнастика, след като нета идва по LAN 100mbps?
            щото ВиФи-то се споделя между всички маймуни на клона и ако е 65 и сте 3-ма - ви остават макс. по 15 до 18 ... ако не си пречите много

Коментар

Добре де, колкото и "маймуни" да са на клона, нета теоретично ще се "дели" поравно между тях, независимо дали wireless-a им показва 54, 65 или 150. Евентуално връзката между тях в мрежата зад рутера ще е по-бърза, но не виждам каква е връзката със скоростта на нета, който така или иначе е по-бавен от 150mbps. Ако е по-бърз, месечната такса ще е повече от рутера и нямаше да водим тази дискусия :D
              Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
              ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

не мога да разбера от рутер тп линк какво оччакваш??? Един колега се бъзика по тоя повод,викам му какв рутера,а той ми вика,аз рутер нямам,имам тп линк...същото е да си вземеш нетгеар,тенда,длинк и т.н. измислени евтинии! Що не даде пари и не си взе бъфало или линксис? За 50 лв толкова,не ме разбирай погрешно,просто няма как да стигнеш 150 мегабита
                ex.Мареа ТД100

Коментар

paralesa написа:
                  не мога да разбера от рутер тп линк какво оччакваш??? Един колега се бъзика по тоя повод,викам му какв рутера,а той ми вика,аз рутер нямам,имам тп линк...същото е да си вземеш нетгеар,тенда,длинк и т.н. измислени евтинии! Що не даде пари и не си взе бъфало или линксис? За 50 лв толкова,не ме разбирай погрешно,просто няма как да стигнеш 150 мегабита
                  Аз не съм с такова впечатление от тп-линк,имам 7-8 които не съм ги ресвал никога и се държат прилично,но нека да не спорим,все пак са за домашна употреба,а там където трябва да е сериозна техниката съм си избрал сериозните марки .
                  TIP написа:
                  Влез в настройките на рутера и намери къде е Wireless Settings и виж Channel Width: трябва да е 40MHz.
                  На 40 съм го сложил.
                  dikanio написа:
                  Добре де, колкото и "маймуни" да са на клона, нета теоретично ще се "дели" поравно между тях, независимо дали wireless-a им показва 54, 65 или 150. Евентуално връзката между тях в мрежата зад рутера ще е по-бърза, но не виждам каква е връзката със скоростта на нета, който така или иначе е по-бавен от 150mbps. Ако е по-бърз, месечната такса ще е повече от рутера и нямаше да водим тази дискусия :D
                  Нета не се дели с никой,само за мен си е , целта ми е да се свържа с рутера на 150 и да си постигна поне 60 в посока.Дали има вероятност windows-а да е нещо скапан,преди време го преинсталирах с някакъв преработван (нямах друг под ръка,а ми трябваше компа спешно),който си е поомазан доволно.

Коментар

Един колега, по-горе говореше за мегабайта, друг за мегабита. Две съвсем различни неща. В твоя случай има някаква несъвместимост с ланкартата и рутера. Или неправилен драйвер на лана. Пробва ли вече с друг рутер? Ако настройките в рутера са точните, то задай ръчни скорости на лана в пропъртис, 100мб/с и на фул дуплекс. Виж и кеша дали е на макс. После как я измерваш тая скорост. Пробвай да свалиш нещо и така я измери. Скоростите описани в поста ти, са за локалната мрежа. Тя е или до 100мб или до гигабит. Лана ти подържа гигабит да речем, но мрежата и рутера не. Много често лаптопите имат проблем с драйвера и на практика се получават точно тия аномалии.
                    Fiat Marea TD100

Коментар

Връзката между рутера и лаптопа е безжична.Не съм виждал на wifi карта да можеш да избираш 10/100/1000 half/full.Играх си да преинсталирам win7 сложих драйвърите и пак така на 65.Върнах си пак XP-то.

Коментар

pugsy написа:
                        Връзката ежду рутера и лаптопа е безжична.Не съм виждал на wifi карта да можеш да избираш 10/100/1000 half/full.Играх си да преинсталирам win7 сложих драйвърите и пак така на 65.Върнах си пак XP-то.
                        Чакай малко. Аз разбирам че и на лан си с тоя проблем, между рутера и лаптопа. На лан веъзка какви са скоростите ти. Ако са в нормите, то наистина рутера е несъвместим. Пробвай с друг рутер и после с друг лаптоп със твоя си рутер и така ще разбереш късе е проблема. Но що си мисля за неправилен драйвер.
                        Fiat Marea TD100

Коментар

Драйвъра си е свален по модел от сайта на производителя.По лан нямам яд,100 мегабита си ги пълни.Колегата има пак някакъв тплинк но 300mbps,утре освен да му взема и лаптопа и рутера и да си правя разни тестове.И да не стане да осъществя както трябва връзката съм доволен и на това,все пак с 54mpbs рутер достига едва 16-17 в посока,а на този 40-41,което си е бая разлика.

Коментар

А пробва ли да идеш с лаптопа до рутера Ние работим с някакви 300мбови УменЛинк, но повече от 54 не може да направя до сега с тях. Провай да смениш chanel-a на рутера.

Коментар

Пробвал съм ги и двете.

Коментар

Working...
                              X