Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Промяна цена каско при инсталиране на газова.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Промяна цена каско при инсталиране на газова.

Въпросът ми е, трябва ли да съобщавам на застрахователната компания, че съм инсталирал газова уредба и ако да, това ще промени ли цената на застраховката ми. Най-интересното е, че им звъннах и сред кратък размисъл казаха, че не трябва, а после от централата ми казаха, че ще помислят и ще ми се обадят пак

Коя е тази компания,стана ми интересно.Дали си на бензин,дизел и метан,не се отразява на тарифата.Вземат се под внимание стойноста на автомобила ,неговата възраст и предназначението му.
    Фиат Брава 1.4 12V 1998г

Коментар

bicho1976 написа:
      Коя е тази компания,стана ми интересно.Дали си на бензин,дизел и метан,не се отразява на тарифата.Вземат се под внимание стойноста на автомобила ,неговата възраст и предназначението му.
      Uniqa. Четох за новите Опел Зафира на газ, метан, бензин и дизел и всички имаха различно каско, като най-скъпо беше на метановата. За това се зачудих. В крайна сметка се оказа, че трябва да я снимат и нея и така, но цената няма да се промени.

Коментар

Най-скъпо е каското защото е най-голям двигателя и беше най-скъп

Коментар

vital написа:
          Най-скъпо е каското защото е най-голям двигателя и беше най-скъп
          Е метана беше 1.6 турбо, най-голям беше бензина 1.8, а и най-евтин Цената на колите, може и да е била доста различна, не помня. Помислих, че метана го приемат за рисков фактор, след това газта и т.н.

Коментар

Не ме учудва тук всичко е на опаки. В Англия дори ти намаляват данака защото е екологично дори няма и такса за центъра на Лондон.
            Обичам си работата.

Коментар

Тук не става въпрос за данък, а за застраховка. Ако колегата иска каското да покрива и газовата уредба, трябва да бъде издаден анекс към полицата, и да се доплати някаква част от тарифното число върху стойността на уредбата. Сега хубаво са я снимали, но ако при инцидент тя пострада, няма да платят нищо от нея. Или поне ще имат пълното основание да го направят.

Коментар

neonglow написа:
                ... Помислих, че метана го приемат за рисков фактор, след това газта и т.н.
                Няма какво да мислиш - можеш да погледнеш метановата Зафира беше(и е) най-скъпа - от там идва всичко

Коментар

Working...
                X