Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колони Tonax ?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    Venioid написа:
    Имам 2 бр. 20 годишни триленови Тонакс-а, 60 ватови, не отстъпват по звук на доста скъпи съвременни колони. Не знам за днешното качество, но старото производство е супер. Говоря за домашни колони, с хубав усилвател свирят наистина добре.
    За определени модели от времената на соц производството на Благоевградския завод в момента в аудио форумите се дават добри пари. Един говорител не е само центроване на шпулата спрямо магнита, след като ОТК то проспива това , представям си как им проверяват Т/С параметрите. Чешките говорителчета изобщо не са с лъскави мембрани и шасита но за парите си са повече от добри и най-важното там ОТК то не спи и параметрите на говорителите са точно спазени по спесификация. Най-добре колегата да се поразрови в Аудио форумите - има много отзивчиви колеги там.

    Коментар


      #17
      Колеги, тези дни като имам време ще отида да тествам на място и ще споделя впечатленията си тук
      Punto 1.2 75hp '95

      Коментар


        #18
        stenli написа:
        ...Един говорител не е само центроване на шпулата спрямо магнита, след като ОТК то проспива това , представям си как им проверяват Т/С параметрите. ...
        Мислиш ли, че не знам, след като три години съм работил точно там Всъщност няма как да знеш. Прав си. Както и за чешката продукция. За жалост предприятието не попадна в добри ръце и според мен е на изживяване. Китайската конкуренция също е жестока. Жалко, защото има потенциал да произвежда качествена българска стока. Но твърдя, че все още това, което изкарват на пазара, е приемливо и в никакъв случай не е боклук.
        Fiat Marea 1.8i 16V
        Fiat Tipo 1.4i 8V
        Fiat Punto 1.6i 8V
        www.italauto-bg.net/forum/

        Коментар

        Working...
        X