Здравейте, колеги!Какво мислите за тонколоните на Tonax, които се произвеждат в Благоевград? Използвали ли сте такива или ваши приятели?И има ли по-добра алтернатива на Tonax за цената им... ( 50w - 17лв , 80w - 21лв ), става въпрос за авто тонколони...отделен въпрос е колко са реални тези ватове...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колони Tonax ?
Collapse
X
-
В моето Браво освен Субуфера ,който е Pioneer всички други колони 6 бр. са именно благоевградски. За тези пари са страшни, ватовете смея да твърдя че са напълно реални. Всъщност имам и субуфер техен,ама изгоря 2 пъти (ремонта му струва 10лв в завода), понеже малко го пренапънах с усилвателя.Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
-
Аз съм ползвал два модела домашни тонколони на марката, моделите не помня но бяха внушителни и големи като обем, за съжаление не и от към звук.Вярно и цените бяха народни но само за да спасим българското производство не бих купил отново от тази марка.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
pecata написа:gamma написа:Бягай далече от тази марка/фирма!Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
И аз подкрепям колегата gamma относно качеството на сегашната българска продукция. Ако търсиш на прилична цена прилични говорители разгледай http://www.tvm-valmez.cz/. Предлагат се от доста български фирми. Не са китайски и са с много добро качество. Преди година правих домашен събууфър с техен драйвер. Резултата - 8 " говорител за 30-40 лв в подходяща кутия свири в пъти по-силно и по-качествено от 12" фабричен събууфър Блаупункт за 100- тина лв. захранени с един и същ усилвател при двойно по-малка мощност заради 8 омовия импеданс на чешкия драйвер и пробвани в една и съща кола.
Коментар
-
Говорителите на благоеградския завод изобщо не са лоши. Боклуци били, за поставка за саксии ставали... Глупости на колела. Единствения проблем е, че понякога ОТК-то им е през пръсти и може да се наложи прецентроване още в гаранция, което е крайно неудобно за живущите в други градове. Но това е рядкост. Е, нямат продукти с неодимови магнити, нямат най-модерни технологии, не ползват лъскави опаковки и шпули, но за парите си са много добър избор. И за да не съм голословен - в трите си коли съм с такива. Нещо повече, изхвърлих предните елипси на Херц и сложих благоевградски аналог. Разлика има, поне в моите уши.P.S. До скоро се работеше с руски материали, което е плюс. В момента БГ фирмите предлагат говорители с китайски материали.
Коментар
-
Re: Колони Tonax ?
MaxSpeed написа:Здравейте, колеги!Какво мислите за тонколоните на Tonax, които се произвеждат в Благоевград? Използвали ли сте такива или ваши приятели?И има ли по-добра алтернатива на Tonax за цената им... ( 50w - 17лв , 80w - 21лв ), става въпрос за авто тонколони...отделен въпрос е колко са реални тези ватове...
Коментар
-
Имам 2 бр. 20 годишни триленови Тонакс-а, 60 ватови, не отстъпват по звук на доста скъпи съвременни колони. Не знам за днешното качество, но старото производство е супер. Говоря за домашни колони, с хубав усилвател свирят наистина добре.Fiat Bravo Dynamic 1.9 Multijet '08, Mercedes A170 CDI '02
Suzuki SX4 1.9 DDIS '09, powered by FIAT
Ex: Marea 2.4 JTD 2000
Ex: Brava 1.6 1997
Ex: Puntо 1.1 1994
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар