Колеги, интересува ме има ли някой който да е имал вземане/даване с нои и е наясно с цялата бюрокрация там. Интересува ме следното. Преди в техния сайт можеше да се прави справка за здравни осигуровки. Сега влизам в сайта и вижда, че това става вече на сайта на НАП (били преминали към тях). Както и да е. Направихме. Преди обаче можеше да се прави справка и за пенсионно осигуряване. За задължително и за допълнително. Сега това е премахнато. Къде може да се направи такава справка. Освен това мисля, че съм разпределен служебно към някои пенсионен фонд и не знам кой е. Преди се ходеше в НОИ, вадиш си един персонален код и си правиш справката. Ама сега кашата е пълна.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за НОИ
Collapse
X
-
Re: Въпрос за НОИ
////Punto//// написа:Колеги, интересува ме има ли някой който да е имал вземане/даване с нои и е наясно с цялата бюрокрация там. Интересува ме следното. Преди в техния сайт можеше да се прави справка за здравни осигуровки. Сега влизам в сайта и вижда, че това става вече на сайта на НАП (били преминали към тях). Както и да е. Направихме. Преди обаче можеше да се прави справка и за пенсионно осигуряване. За задължително и за допълнително. Сега това е премахнато. Къде може да се направи такава справка. Освен това мисля, че съм разпределен служебно към някои пенсионен фонд и не знам кой е. Преди се ходеше в НОИ, вадиш си един персонален код и си правиш справката. Ама сега кашата е пълна.
-
Счетоводителят, който ти привежда осигуровката, трябва да е наясно в кой пенсионно-осигурителен фонд го прави. Та отиваш в някой офис на този фод и си искаш паролата за своята сметка. От там мисля, че вече ти е ясно как да провериш какви средства си внесъл за пенсионно осигуряване. Само че тук говорим за задължително или доброволно допълнително осигуряване. Така не можеш да провериш средствата, постъпили в НОИ.Peugeot 301
Punto 1.9 JTD - на жената
Коментар
-
venco67 написа:Счетоводителят, който ти привежда осигуровката, трябва да е наясно в кой пенсионно-осигурителен фонд го прави. Та отиваш в някой офис на този фод и си искаш паролата за своята сметка. От там мисля, че вече ти е ясно как да провериш какви средства си внесъл за пенсионно осигуряване. Само че тук говорим за задължително или доброволно допълнително осигуряване. Така не можеш да провериш средствата, постъпили в НОИ.
Коментар
-
Счетоводителя може и да не знае в кой пенсионен фонд си.Освен ако той не те е подписал(при първоначален избор)или просто си подписал заявление без да обръщаш внимание.На счетоводителя е задължение да преведе 5%от брутното ти възнаграждени към НОИ.Отам те го прехвърлят в пенсионният фонд(задължителен).Фиат Брава 1.4 12V 1998г
Коментар
-
Идеята ми е следната. Приятелката се изпокара с шефовете на фирмата и напусна. Защото ония яко забавят заплатите, не ги дават пълни и т.н. И каза че напуска. Ония не искаха да я пускат и стана една дълга и широка. Та изпокараха се и едва ли ще и предостави тази информация. Днеска ходихме в НОИ от там ни препратиха към НАП. От там казаха, че те не разполагат с такава иформация и може да ми я предостави само работодателя. Въобще убихме си цял ден в обикаляне по лелки които не знаят какво работят и за какво го работят Здравни осигуровки обаче са плащани. Има ли вариант те да са плащани, а пенсионни да не са ? Въпросите ме вълнуват и мен. Аз обаче знам, че съм в Алианц. Обаче не получавам нито в началото, нито в края на годината писмо (както получават примерно родителите ми, а те са в Съгласие и Доверие) с движението по съответната партида.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар