Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за НОИ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за НОИ

Колеги, интересува ме има ли някой който да е имал вземане/даване с нои и е наясно с цялата бюрокрация там. Интересува ме следното. Преди в техния сайт можеше да се прави справка за здравни осигуровки. Сега влизам в сайта и вижда, че това става вече на сайта на НАП (били преминали към тях). Както и да е. Направихме. Преди обаче можеше да се прави справка и за пенсионно осигуряване. За задължително и за допълнително. Сега това е премахнато. Къде може да се направи такава справка. Освен това мисля, че съм разпределен служебно към някои пенсионен фонд и не знам кой е. Преди се ходеше в НОИ, вадиш си един персонален код и си правиш справката. Ама сега кашата е пълна.

Re: Въпрос за НОИ

////Punto//// написа:
    Колеги, интересува ме има ли някой който да е имал вземане/даване с нои и е наясно с цялата бюрокрация там. Интересува ме следното. Преди в техния сайт можеше да се прави справка за здравни осигуровки. Сега влизам в сайта и вижда, че това става вече на сайта на НАП (били преминали към тях). Както и да е. Направихме. Преди обаче можеше да се прави справка и за пенсионно осигуряване. За задължително и за допълнително. Сега това е премахнато. Къде може да се направи такава справка. Освен това мисля, че съм разпределен служебно към някои пенсионен фонд и не знам кой е. Преди се ходеше в НОИ, вадиш си един персонален код и си правиш справката. Ама сега кашата е пълна.
    Колега, прав си за промяната за справките, но само за здравната справка, социалната справката все още се прави в сайта на НОИ. Просто трябва да натиснеш за необходимата справка и да изчакаш да те попита за сертификата (даваш му -продължи напред)и си правиш справката.За втория ти въпрос относно ПИН- пътя за получаването му е същия както преди. В сайта на НОИ под всички справки има една бланка -за получаване на ПИН, изтегли си я и я попълни , носиш я и след няколко дена получаваш ПИН-на. Само да кажа, че трябва лично да я занесеш, в противен случай трябва пълномощно с нотариална заверка. Дано ти бях полезна. Ако имаш въпроси пиши

Коментар

Счетоводителят, който ти привежда осигуровката, трябва да е наясно в кой пенсионно-осигурителен фонд го прави. Та отиваш в някой офис на този фод и си искаш паролата за своята сметка. От там мисля, че вече ти е ясно как да провериш какви средства си внесъл за пенсионно осигуряване. Само че тук говорим за задължително или доброволно допълнително осигуряване. Така не можеш да провериш средствата, постъпили в НОИ.
      Peugeot 301
      Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

venco67 написа:
        Счетоводителят, който ти привежда осигуровката, трябва да е наясно в кой пенсионно-осигурителен фонд го прави. Та отиваш в някой офис на този фод и си искаш паролата за своята сметка. От там мисля, че вече ти е ясно как да провериш какви средства си внесъл за пенсионно осигуряване. Само че тук говорим за задължително или доброволно допълнително осигуряване. Така не можеш да провериш средствата, постъпили в НОИ.
        Тези извлечения от доброволното пенсионно осигуряване идват по принцип към края на следващата година.И предполагам че са ти пращали. В тези писма има такъв код, както и карта(честно казано незнам точно за какво е картата ). Но ако искаш да провериш вземи си ПИН-на и направи справката за социланото осигуряване. И от там ще можеш да видиш и къде точно се осигуряваш(най- разпространения е "Доверие")

Коментар

Счетоводителя може и да не знае в кой пенсионен фонд си.Освен ако той не те е подписал(при първоначален избор)или просто си подписал заявление без да обръщаш внимание.На счетоводителя е задължение да преведе 5%от брутното ти възнаграждени към НОИ.Отам те го прехвърлят в пенсионният фонд(задължителен).
          Фиат Брава 1.4 12V 1998г

Коментар

Идеята ми е следната. Приятелката се изпокара с шефовете на фирмата и напусна. Защото ония яко забавят заплатите, не ги дават пълни и т.н. И каза че напуска. Ония не искаха да я пускат и стана една дълга и широка. Та изпокараха се и едва ли ще и предостави тази информация. Днеска ходихме в НОИ от там ни препратиха към НАП. От там казаха, че те не разполагат с такава иформация и може да ми я предостави само работодателя. Въобще убихме си цял ден в обикаляне по лелки които не знаят какво работят и за какво го работят Здравни осигуровки обаче са плащани. Има ли вариант те да са плащани, а пенсионни да не са ? Въпросите ме вълнуват и мен. Аз обаче знам, че съм в Алианц. Обаче не получавам нито в началото, нито в края на годината писмо (както получават примерно родителите ми, а те са в Съгласие и Доверие) с движението по съответната партида.

Коментар

Working...
            X