Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Белот - въпрос за запис на контра при Без коз

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аз за това напоследък си падам по Holdem Poker - там се играе само с 2 карти в човек
    Steliyan's Life!
    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

аз също играя доста белот и при капо на без коз на всякъде пишем 35.и за другия въпрос да при капо контрата пада
      Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

Stefanaki написа:
        Мене старите хора са ме учили така:При задължително качване на без коз - капо = 35;Без качване - капо = 44.Преди сядане на масата четворката се разбира ка да играе без коз (със или без качване).
        Ей това е истината
        Толкова е лесно да поправяш другите. Толкова е трудно да поправяш себе си

Коментар

Не е така. Иначе е. Контрата не пада никога, и при без коз никога не се качва. И премията за капо винаги е 9 точки. Анонс каре бие всякакви други анонси.

Коментар

ogi28b написа:
            Не е така. Иначе е. Контрата не пада никога, и при без коз никога не се качва. И премията за капо винаги е 9 точки. Анонс каре бие всякакви други анонси.
            Контрата пада винаги при капо, а карето не бие никакви анонси. Ако го четеш от старата книжка - може и така да пише( особено за каретата), но там също така пише, че и при капо на без коз се пише 44.

Коментар

Може да е по правилата незнам, ама винаги се дразна на това правило - при капо контрите падат. Защо при обявена от мен играта и ми се даде контра, моята страна прави валата и контрата на противниците отпада? Като не могат да си изкарат играта, защо дават контра?

Коментар

Painfall написа:
                ogi28b написа:
                Контрата пада винаги при капо, а карето не бие никакви анонси. Ако го четеш от старата книжка - може и така да пише( особено за каретата), но там също така пише, че и при капо на без коз се пише 44.
                Безсмислено е да се спори в тази тема. Аз просто се изказах така, че да съм обратно на другите, без аргументи. То на практика никой не може да даде аргументи за твърдението си, защото навсякъде си измислят правила, каквито са им удобни. Няма основание контрата да отпада, тя винаги удвоява резултата от играта. Това е смисъла на думата.А за силата на анонсите - ето че и ти не го знаеш това. Няма да се учудя, ако никой не го знае. Анонсите си имат старшинство - Терца (20) -> 50 -> 100 -> каре Дами -> каре Попове -> каре Десятки -> каре Аса -> каре Девятки -> каре Валета. Пак казвам, че всякакви спорове нямат смисъл, навсякъде си определят правилата самИ. Там, където ми кажат че контра отпада, и каре не е по-силно от 100 - просто не играя, ставам от масата без да споря. А качването на Без коз пък изобщо не го коментирам - то е ясно че не е задължително, иначе какво става - играе се все едно на Всичко коз, само че с други властни карти. А интересът в играта на Без коз се състои точно в не-задължението за качване.

Коментар

Извинявам се за оффтопика, но след като игра като белота може да предизвиква подобни страсти , замисляли ли сте някога да пробвате бридж ?Всъщност като се замисля се научих да играя бридж преди ~16 години и след този момент никога не съм играл белот.И за да не ме изкарате фанатик , от как съм семеен вече даже не помня как се раздават картите на бриджа п.с А спортният бридж е нещо прекрасно за всеки един фен на картите, защото ако има карти всеки може да играе, но колко е готино да нямаш карти а все пак да успеещ да победиш отбора със силната ръка и то на играта която другите са обявили не не са успели да изкарат ?Опитвали ли сте тази тръпка някога ?
                  Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                  ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

Явно няма да се разбере истината. За това моля, ако някой от София има книжката, ако не му е много неудобно да каже кога и къде може да ми я даде за половин час да я снимам. Моето мнение почти съвпада с това на ogi28b. Не съм съгласен само за контрата при капо. Иначе благодаря на отзовалите се сериозно и не благодаря на коментари от типа на този на Vladim ... На бридж искам да се науча, но няма кой да ме научи, а и нямам достатъчното време като че ли. Но с удоволствие бих се пробвал
                    Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

Колеги, моля ви да спазваме темата, която е зададена от колегата Ichkin. Кой играл покер, кой играл бридж, кой цакал... Давайте за капо и контра някакви доказателства, ако не - местя темата в раздел "Неразрешени проблеми"...Допълнено заглавие.

Коментар

Stefanaki написа:
                        Мене старите хора са ме учили така:При задължително качване на без коз - капо = 35;Без качване - капо = 44.Преди сядане на масата четворката се разбира ка да играе без коз (със или без качване).
                        И аз така знам. Така са ме учили.И при контра и капо контрата пада.
                        == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Слав написа:
                          Stefanaki написа:
                          И аз така знам. Така са ме учили.И при контра и капо контрата пада.
                          Присъединявам се към колегите.
                          1.Безплатният секс развращава,платеният-озлобява.

Коментар

Напълно съгласен съм с колегата ogi28b, всякакви други измислени правила ми се струват безмислени и просто не сядам да играя, капо на безкоз = капо на всичко коз = 35 точки. И какъв е смисала контра да пада ? Още по безмислено ми е да може да се бяга от контра.
                            jenshen73 написа:
                            Аз за това напоследък си падам по Holdem Poker - там се играе само с 2 карти в човек
                            много зарибителен е този тексаски покер :D

Коментар

Въпрос на място и договорка. Например когато бях студент в Пловдив се учудих че 4 аса на безкоз ги признават за 100, в Бургас на безкоз не е задължително качването, при нас в Габрово качването на безкоз е задължително, карето бие 100 от поредни, две карета по 100 се убиват, контрата пада при капо и т.н. А какво ще кажете за тази ситуация: игра на боя с 50 общо 212 т. , всеки отбор има 106 т. на кого колко се пише и обявилите губя или печелят, ако са "висящи" как да се разделят 21 т. на равно?
                              FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                              Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

http://belot-rules.hit.bg/
                                Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

Коментар

Working...
                                X