Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Белот - въпрос за запис на контра при Без коз

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Белот - въпрос за запис на контра при Без коз

Имаме един вечен спор и моля само запознатите да отговорят ! Играете белот. Без коз. Капо. Колко се пише ? Единият вариант е 35 като на всичко коз. Вторият вариант е, като се преброят точките - 130 + 90 за капо =220х2, защото се удвояват = 44.
    Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Виж това колега. http://belot-rules.hit.bg/

Коментар

Около 48 хиляди пъти го гледах ... Ако някой няма сканирана книжката старата, не ми върши работа ... Мерси все пак, но искам мнения от хора, които наистина играят доста и могат да играят белот !
      Fiat Forum Bulgaria

Коментар

По правилата - 35

Коментар

Въпроса е къде четеш правилата ... На недостоверни източници вяра нямам ... спора е много сериозен ... и ... вяра може би само на старата книжка имам ...
          Fiat Forum Bulgaria

Коментар

Ichkin написа:
            Въпроса е къде четеш правилата ... На недостоверни източници вяра нямам ... спора е много сериозен ... и ... вяра може би само на старата книжка имам ...
            130+130=260+90=350=35

Коментар

така е. книжката я имам ама неам скенер130+130=260+90=350=35
              naskobg написа:
              Ichkin написа:
              130+130=260+90=350=35

Коментар

Добре, а от мене един въпрос за белота:Ако имаме обявен всичко коз и контра и страната обявила контрата постигне валат ( капо) - какво се пише?Имам такъв случай от това лято и кавгата беше голяма - ние искахме да си пишем 2Х35 ама ни писаха само 35 за валата, нищо че сме дали контра.
                Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

пише се 35 а един въпрос 100 от десятки (каре)и сто поредни кое върви (това е майтап разбира се)
                  Душата в рая на Фиата оборотомера до края!

FIAT BRAVO 1.8GT
                  FIAT BRAVO 1.9TD ex

Коментар

Yavor написа:
                    Добре, а от мене един въпрос за белота:Ако имаме обявен всичко коз и контра и страната обявила контрата постигне валат ( капо) - какво се пише?Имам такъв случай от това лято и кавгата беше голяма - ние искахме да си пишем 2Х35 ама ни писаха само 35 за валата, нищо че сме дали контра.
                    само 35 контрата пада
                    Душата в рая на Фиата оборотомера до края!

FIAT BRAVO 1.8GT
                    FIAT BRAVO 1.9TD ex

Коментар

За Безкоза - както се разберете....ние даже го играем 26 като на всичко!За контрата - при капо контрите падат
                      Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

Коментар

За вас не знам, ама аз цакам! :P
                        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

В старата книжка, до колкото си спомням пишеше 44. Играя с различни хора и на всякъде го играеме 35. Въобще не съм чувал скоро някой да го играе 44.Иначе при капо контрата пада...както и с капо не се излиза.

Коментар

Мене старите хора са ме учили така:При задължително качване на без коз - капо = 35;Без качване - капо = 44.Преди сядане на масата четворката се разбира ка да играе без коз (със или без качване).
                            Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Stefanaki написа:
                              При задължително качване на без коз - капо = 35;Без качване - капо = 44.Преди сядане на масата четворката се разбира как да играе без коз (със или без качване).
                              Точно така и мен са ме учили, и никога не ми се е случвало да споря с някой за правилата.
                              Fiat Bravo 1.6 16V '97г.

Коментар

Working...
                              X