Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Помощ: Батерия на GSM не се зарежда

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Помощ: Батерия на GSM не се зарежда

Историятая е следната: Купих си батерия с по-голям капацитет за моя Touch HD от dealextreme, батерията пристигна вчера и веднага я тествах, но се оказа, че е почти празна или поне така я разпознава телефона (телефона влиза в работен режим), плюс това не дава индикация на екрана, че се зарежда, по което съдя, че не се зарежда. Има ли вероятност да е "заспала" или нещо подобно или просто е дефектна и ще се наложи да я върна за друга ?Някой ако знае тънкости как да я накарам да се зарежда нека сподели, не ми се занимава с връщанки, т.к. ще ми излезе по-скъпо да я върна от колко да си поръчам нова.

Re: Помощ: Батерия на GSM не се зарежда

mnpenchev написа:
    Историятая е следната: Купих си батерия с по-голям капацитет за моя Touch HD от dealextreme, батерията пристигна вчера и веднага я тествах, но се оказа, че е почти празна или поне така я разпознава телефона (телефона влиза в работен режим), плюс това не дава индикация на екрана, че се зарежда, по което съдя, че не се зарежда. Има ли вероятност да е "заспала" или нещо подобно или просто е дефектна и ще се наложи да я върна за друга ?Някой ако знае тънкости как да я накарам да се зарежда нека сподели, не ми се занимава с връщанки, т.к. ще ми излезе по-скъпо да я върна от колко да си поръчам нова.
    Ами пробвай да изключиш телефона и тогава го сложи да се зарежда, трябва да изчакаш 1 минутка и би трябвало да почне да се зарежда! Трябва мн да внимаваш какви батерии, зарядни и тн слагаш, особенно на тъч телефон!
    Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

Коментар

Първо извади батерията и измери какво и е напрежението. Ако е много ниско може да се опиташ да я събудиш. В батерията има електронна схема която изключва при много ниско напрежение, по спомени под 3.2 волта.Слагай я на телефона и както каза "rebel" включвай да зарежда. Ако не започне да зарежда - остави я една нощ така. Въпреки че телефона не показва зареждане батерията си поема по малко ток. Като стане напрежението 3.2 волта вече вътрешната и схема се отключва и телефонът ще покаже зареждане (надявам се ).По такъв начин успях да събудя една "нова" китайска батерия.Ако случайно батерията има маркирана дата на производство - срокът на литиевите батерии е 2 години.
      Bravo 1.6 / 16

Коментар

Riki888 написа:
        Първо извади батерията и измери какво и е напрежението. Ако е много ниско може да се опиташ да я събудиш. В батерията има електронна схема която изключва при много ниско напрежение, по спомени под 3.2 волта.Слагай я на телефона и както каза "rebel" включвай да зарежда. Ако не започне да зарежда - остави я една нощ така. Въпреки че телефона не показва зареждане батерията си поема по малко ток. Като стане напрежението 3.2 волта вече вътрешната и схема се отключва и телефонът ще покаже зареждане (надявам се ).По такъв начин успях да събудя една "нова" китайска батерия.Ако случайно батерията има маркирана дата на производство - срокът на литиевите батерии е 2 години.
        Не пиши глупости.Щом телефона се включва значи напрежението и е над 3.6 волта, така че е безсмислено да я мери.Проблема по скоро е в лоша връзка на електронната схеме която е една малка платка залепена отстрани на батерията, която спира зареждането.Дай ако може линк към конкретната батерия в DealExtreme.Разлепи лепенката с която е увита и прегледай да няма нещо прекъснало по въпросната платка в батерията.
        http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
        Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
        FIAT БРАВО 1.2 16v
        ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
        FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Предполагам че контролерът на напрежението е DW01 Plus. Поне такъв съм виждал на батериите с които съм си имал работа.Ето малко информация какво представлява.
          Прикачени файлове
          Bravo 1.6 / 16

Коментар

колегамного често батерията има проблем дори да е новавсякакви опити за ремонт за рисковани дори за самия телефон и не препоръчвам да пробвашаз имам сервиз за мобилни телефони и такива клиенти постоянно идватвключително с батерии от dealextreme или просто от някъдеимай превид, че HTC са капризни от към батерия може да погледнеш в ebay но конкретна фирма не мога да ти препоръчам
            Fiat Marea 1.8i 16v HLX, 97г.

Коментар

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.27009 това е батериятаСнощи цяла вечер се зарежда, индикацията на телефона е, че е почти празна и не се е променяла от както съм я поставил в телефона. Но телефона си работи, лошото е че не виждам колко заряд има в батерията. Батерията няма 2 конектора който имат контакти на дъното на телефона, предполагам, че през тях мери заряда и го показва на дисплея, освен ако не предполагам грешно, никога няма да знам колко още ще изкара телефона Между другото, DX са големи тарикати, такива снимки слагат, че да не се вижда основните неща, който биха ви отказали от покупката. За тази батерия например, няма страничен изглед на капака, който е меко казано грозен, освен това батерията има снимка само от "горната" страна с надписите, от обратната страна няма и ако бях видял, че липсват 2-та контакта от оригиналната батерия, нямаше да я купя.

Коментар

@mnpenchev: За това DX са най-големият онлайн магазин, при това - доставящ безплатно в цял свят. Защото знаят как да продават Ето ако все пак искаш да се оплачеш, има и бутонче, да може други хора поне да предпазиш:http://www.dealextreme.com/feedbacks...w.dx/sku.27009
                Steliyan's Life!
                FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

На старата батерия залепи с тиксо двата допълнителни контакта и я сложи в телефона да провериш какво ще покаже.
                  Bravo 1.6 / 16

Коментар

Чакай сега искаш да кажеш че новата батерия ги няма 4 те контакта отгоре а има само 2?В такъв случай е нормално да се бъгва телефона.Внимавай че по гаражните сервизи за GSM ги продават същите батерийки но по 40-50 лв.Иначе има една марка PISEN Electronic.Мяркал съм техни батерии в DX и те са горе долу читави.Riki888 ти е показал схемата на контролера който най вероятно се ползва, може да поекспериментираш.На телефона няма да му стане нищо освен ако не му обърнеш + и - така че не се притеснявай, действай смело.Ако случайно решиш да я зареждаш на външен токоизправител, гледай да не и пускаш повече от 4.2 волта че имат навика да гърмят при по високо .
                    http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                    Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                    FIAT БРАВО 1.2 16v
                    ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                    FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Working...
                    X