Та значи,мисля че телефона ми е паднал в едно такси,но може и да не е.?Не помня на коя фирма е таксито,но звънях на всичките и го няма.Телефона е нокиа Н95 8Г.Ако пусна жалба в полицията дали имам някакъв шанс?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Може ли да се намери изгубен ГСМ
Collapse
X
-
Ако нямаш много ама много добри познати в мобилния оператор към който си нямаш почти никакви шансове. Полицията не прави нищо по въпроса. Пробвай и с едно писмо до оператора. Чудеса все пак се случват. (пази си документите защото може да си го видиш в някоя заложна къща)Fiat Marea Weekend 2,4 JTD 130 HLX
2000г.
Fiat Tempra 1'8 ie 1990 /покойница/
-
Просто забрави. Представяш ли си само - честен таксиджия! А може той да не го е видял, и да му се е зарадвал следващият клиент. Жалба в полицията - ще ти кажат с насмешка: " Ти си нашиши жалбичката, ама не се надявай. Да си внимавал." Не ме разбирай погешно, знам че не ти е смешно и съм на твоя страна, както и всички, които ще прочетат темата, но това е положението.
Коментар
-
Кварталният ми сподели преди време, че вещи на стойност под 500лв. вече не издирват (за крадени иде реч), защото прокурорите не им разписват. А за да се намери изгубеният телефон - трябва да си знаеш IMEI. Хайде сега си признайте - колко от ВАС си знаят IMEI на телефона или го имат записан? Аз - само на последния, че още му пазя кутията, но го имам и в договора с мобилния оператор.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Досега на двама мои приятели са им взимали телефоните от полицията и са ги връщали на първоначалните собственици. Не са ги открадвали - кръстникът ми го намери паднал в асансьора, а другото момче го намери на земята с разбит дисплей, и даже се набута пари да му сменя дисплея. И на двамата им ги взеха - получиха обаждане от полицията (откриват номера по IMEI на телефона), и ги извикаха за "справка", след която останаха без телефони.Нокия Н95 със сигурност е над 500 лв, така че има шанс. Стига да си пазиш гаранционна карта, кутия, фактура или някакъв друг документ, на който се вижда IMEI на телефона и че е твоя собственост.Пробвай. Според мен имаш шанс да си го върнеш, макар и не веднага.Но първото което трябва да направиш е, да се обадиш на оператора да ти спрат картата, щото после може да се окаже, че им дължиш 1000 лв за разговори с Антарктида
Коментар
-
пиши пиши По IMEI ги намират,един познат му паднал телефона до колата и някакъв дятка се затичал бързо до колата му ама приятеля не разбрал какво става и си продължил.После като разбрал ква е работата отишъл в полицията дал ИМЕИ на телефона обяснил,че има съмнения за дятката и след 2-3 месеца намерили телефона.Дятката бил на ваучер (това още преди да се регистрират сим картите и не се знаело на кого е сим картата) но внуците му били на сметка и чрез тях го намерили,че щели да го глобяват щот не е предал телефона в полицията ама моя човек го съжалил и не подал оплакване срещу него.Преди се търсеха телефони ама сега май ги мърци дебелите полицаи!Ти какво направи за страната си,че искаш нещо от нея?!?!?
Коментар
-
Здравей колега!.Имам приятел, на когото преди време откраднаха Нокия 6120с (беше нов модел), та с документите в районното подаде жалба.Хич и не се надяваше, но след 4 месеца му се обадиха и му казаха да иде в районното да си го вземе.Намерили го у човек, който го купил от заложна къща...Та идеята ми е, че колкото и да не може да се надява човек за съдействие от органите на МВР, все пак някои си вършат работата.Само че при теб въпроса не стои с кражба/грабеж, та не е лошо да разпиташ как стоят нещата в твоя случай.Успех с намирането на телефончето!
Коментар
-
Лошо е, че поне фирмата на таксито не знаеш. Аз съм си губил някои по-дребни неща преди време, обадих се на такси-фирмата и им казах от къде до къде съм пътувал, намериха го кой е шофьора. Той потърсил отзад, намерил ги и ми докара нещата. Дори не искаше да му плащам курса(от доста далече идваше, защото поне 20-30мин го чаках), но все пак го почерпих. Спокойно можеше да се направи, че не е намерил нищо.
Коментар
-
vital написа:Предполагам се досещаш, че колкото повече се бавиш, толкова по-малък е шанса.
Коментар
-
dikanio написа:Просто забрави. Представяш ли си само - честен таксиджия!
Коментар
-
Преди 3 години ми откраднаха някакъв Самсунг беше. Пуснах си жалбата в полицията и зачаках с надежда. На втората седмица жена ми получава СМС от номер ХХХХХХХХХХ и с текст моя ИМЕЙ . Бях забравил, че телефона има опция, която бях настроил, да праща СМС на някой номер при поставяне на различна от мойта сим-карта. Отивам в полицята казвам въпросния номер, а те ме успокояват че сега вече ще се намери. След три дни жената получава нов СМС от друг номер. Казах го и него в полицията. В продължение на година и нещо получавахме смс-и от 8 различни номера, като от някои от номерата имаше по 10-тина смс-а (при всяко вадене и поставяне). Всички номера ги дадох на полицията но така и не видях този телефон повече
Коментар
-
Immortal написа:Не е така. Рано или късно, в момента в който телефона се регистрира в някоя от мрежите, ще им светне че този телефон се издирва и от там си тръгва процедурата по реда. Операторите имат доста апаратура, свързана с полицията.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар