В един друг форум, прочетох и се заформи полемика за паяка. Че вдигали коли късно вечер в петък и събота от студентски град, че знака бил еди какъв си, пък отдолу имало табела с работно врема ала бала. Та има ли изгорели от тези "извънработни акции" по инициатива на кметицата ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Има ли изгоряли от паяка и тук?
Collapse
X
-
Мен в София не са ме дигали за сега, дано и да не ме вдигат и за в бъдеще.Вдигали са ме на Златни пясъци.Какво съм забелязал в София: Синята зона започва от 8:30. Преди това не знам от колко почват работа, но обикалят и прибират неправилно паркирали коли. Колко е неправилно е много спорен въпрос. Пред александровска болница има два паркинга и редовно ги преслушват за колите дето са спряли по накрая в паркинга. Няма маркировка няма нищо, но спрямо паяка са спряли неправилно в локалната уличка и затрудняват движението, нищо че има място 2 камиона да се разминат.Когато не работи синята зона обикалят и из квартални улички в който никога не е имало синя зона и дори не би ти минало през ум, че паяк ще ти вдигне колата от там. И вдигат за минимални нарушения - примерно дупето ти е малко в кръстовището влезнало (на някоя забутана локална улица) или си настъпил пешеходна пътека, която може и да е почти изтрита.А някой знае ли колко време след като ти сложат скоба на синя зона, викат паяка да те вдигне.Аиде и умната с паяка.Bravo JTD 105 '98
-
sota написа:или си настъпил пешеходна пътека, която може и да е почти изтрита.Като е изтрита знакът до нея не е изтрит== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
Orcinus
sota написа:или си настъпил пешеходна пътека, която може и да е почти изтрита.Като е изтрита знакът до нея не е изтрит
Коментар
-
Слав написа:sota написа:Като е изтрита знакът до нея не е изтритSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Слав написа:sota написа:или си настъпил пешеходна пътека, която може и да е почти изтрита.Като е изтрита знакът до нея не е изтрит
Коментар
-
Мен са ме вдигали в София, и то в 8 вечерта. Бях спрял на служебен абонамет на Дондуков, и като излязох в 12 от кръчмата и видях че колата я няма ми прималя. Оказа се че съм спрял на служебен абонамент който бил до 21:30. На близкия стълб имаше 20 табели - и за служебен абонамент и за синя зона и за инвалид... абе манджа с грозде. Трябва да си с висШо за да разбереш кое място какво е :D Така че внимавайте и в по-късните часовеBrava 103HP
''Фиата тръгва там където Голфа спира''
Коментар
-
В студенски град е забранео паркирането по цялата улица със стреет баровете Доколкото знам само синята зона и служебен абонамент са с точно определено време и ден, когато има знак, че паркирането е забранено могат да си те дигнат и в 5 сутринта в неделя ако искат! Отваряйте си очите, гледайте и спазвайте знаците и не би трябвало да имате проблеми!Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP
Коментар
-
Слав написа:Ти колко пешеходни пътеки със знак си видял в БГ ??Защото аз се сещам за много малкоИначе - паякджиите са най-долното и гнусно племе...Fiat Punto 1,1- 1996г.
газ-бензин , "Lovato"
Коментар
-
Слав написа:sota написа:или си настъпил пешеходна пътека, която може и да е почти изтрита.Като е изтрита знакът до нея не е изтрит
Коментар
-
Ама въпроса не опира до табелите. Една маркировка не е ли достатъчна. Ще ви разкажа една случка преди няколко седмици. Става въпрос за Янко Сакъзов (тези които са от София знаят този булевард). На една спирка на трамвая, посока Е.Георгиев има парфюмерия. И понеже приятелката се познава с мацката от магазина решихме след като се разходим в парка Заимов да идем да я видим. Взехме кафе, и понеже вътре беше жега, а и тя нямаше клиентела, седнахме пред магазинчето за по цигара и кафе. След малко дойде паяк и почна да товари една кола точно пред нас. Първоначално и аз се зачудих как от цялата колона награби точно тази но след кратък оглед на обстановката разбрах, че там има спирка. Тамън я качиха и от някъде излезна собственика. Почнаха да се карат с полицая и на мен ми стана интересно. Обясняваше как бил спрял в маркировката (а действително някога там е имало синя зона и е било разграфено. След това тази маркировка е заличавана и сега едва се вижда) и даже и смс си бил пуснал. Онзи пък му обяснваше, че се степенувало първо знак, после маркировка и т.н. Та точно тва ми е мисълта. Зачи българина е странна птица. Значи един път пешеходна пътека "не се вижа", "изтрита е", "няма знак" и т.н. в следващия момент дори и заличаваната маркировка се вижда и гледа да се вмести в нея. Значи всеки си тълкува както си иска закона, и си прави каквото си иска.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар