Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Има ли изгоряли от паяка и тук?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Има ли изгоряли от паяка и тук?

В един друг форум, прочетох и се заформи полемика за паяка. Че вдигали коли късно вечер в петък и събота от студентски град, че знака бил еди какъв си, пък отдолу имало табела с работно врема ала бала. Та има ли изгорели от тези "извънработни акции" по инициатива на кметицата ?

Мен в София не са ме дигали за сега, дано и да не ме вдигат и за в бъдеще.Вдигали са ме на Златни пясъци.Какво съм забелязал в София: Синята зона започва от 8:30. Преди това не знам от колко почват работа, но обикалят и прибират неправилно паркирали коли. Колко е неправилно е много спорен въпрос. Пред александровска болница има два паркинга и редовно ги преслушват за колите дето са спряли по накрая в паркинга. Няма маркировка няма нищо, но спрямо паяка са спряли неправилно в локалната уличка и затрудняват движението, нищо че има място 2 камиона да се разминат.Когато не работи синята зона обикалят и из квартални улички в който никога не е имало синя зона и дори не би ти минало през ум, че паяк ще ти вдигне колата от там. И вдигат за минимални нарушения - примерно дупето ти е малко в кръстовището влезнало (на някоя забутана локална улица) или си настъпил пешеходна пътека, която може и да е почти изтрита.А някой знае ли колко време след като ти сложат скоба на синя зона, викат паяка да те вдигне.Аиде и умната с паяка.
    Bravo JTD 105 '98

Коментар

И на мен не са ми дигали колата но в петъка бях в син сити и към 3ч. водещия каза че има паяк неможе човек да се отпусне и през нощите
      Mercedes E200 coupe

Коментар

В студентски кажи речи, всяка вечер минават 2 паяка пред Фейс и вдигат всички колите. За други места в студентски нз, но пред Фейс не си оставяйте колите, а отгоре на паркинга над Манджа стрийт Там поне ще сте спокойни, че никой няма да я бутне.

Коментар

Кхъ...аз допреди една година бях в Студентски град и тогава да си намериш място на този паркинг беше приключение...представям си сега
          == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

или си настъпил пешеходна пътека, която може и да е почти изтрита.Като е изтрита знакът до нея не е изтрит

Коментар

sota написа:
              или си настъпил пешеходна пътека, която може и да е почти изтрита.Като е изтрита знакът до нея не е изтрит
              Ти колко пешеходни пътеки със знак си видял в БГ ??Защото аз се сещам за много малко
              == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

sota написа:
                Има един бутон горе вдясно, пише "Цитат" на него. Използвай го.Не е сложен случайно там.

Коментар

Слав написа:
                  sota написа:
                  Като е изтрита знакът до нея не е изтрит
                  Ти колко пешеходни пътеки със знак си видял в БГ ??Защото аз се сещам за много малко
                  Всички пешеходни пътеки във Варна са дублирани и със знак. Отделна тема е, че повечето са с изтрита маркировка, а пешеходците преминават от където им скимне, мислейки се за безсмъртни. До нас дори има кръстовище на което от едната страна нито има пътека нито светофар за пешеходци (има си подлез), но пешаците се правят на рамбовци ...Иначе - паякджиите са най-долното и гнусно племе...
                  Steliyan's Life!
                  FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Слав написа:
                    sota написа:
                    Аз пък тук в София не се сещам за много (това по маршрутите които минавам де) които да не са дублирани.Иначе колегата който питаше за скобата колко време седи преди да те вдигнат, мисля (но не съм сигурен), че четох някъде че е 2 часа.

Коментар

Мен са ме вдигали в София, и то в 8 вечерта. Бях спрял на служебен абонамет на Дондуков, и като излязох в 12 от кръчмата и видях че колата я няма ми прималя. Оказа се че съм спрял на служебен абонамент който бил до 21:30. На близкия стълб имаше 20 табели - и за служебен абонамент и за синя зона и за инвалид... абе манджа с грозде. Трябва да си с висШо за да разбереш кое място какво е :D Така че внимавайте и в по-късните часове
                      Brava 103HP
                      ''Фиата тръгва там където Голфа спира''

Коментар

В студенски град е забранео паркирането по цялата улица със стреет баровете Доколкото знам само синята зона и служебен абонамент са с точно определено време и ден, когато има знак, че паркирането е забранено могат да си те дигнат и в 5 сутринта в неделя ако искат! Отваряйте си очите, гледайте и спазвайте знаците и не би трябвало да имате проблеми!
                        Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

Коментар

Слав написа:
                          В Плевен 90% имат знак, даже и по два.
                          Иначе - паякджиите са най-долното и гнусно племе...
                          Абе някъде бяха дигнали кола заедно с дете вътре. Май в Кюстендил.
                          Fiat Punto 1,1- 1996г.
                          газ-бензин , "Lovato"

Коментар

Слав написа:
                            sota написа:
                            Няма пешеходна пътека която да не е указана с знак.Друг е въпросът ,че липсват понякога поради недобросъвестни хора .

Коментар

Ама въпроса не опира до табелите. Една маркировка не е ли достатъчна. Ще ви разкажа една случка преди няколко седмици. Става въпрос за Янко Сакъзов (тези които са от София знаят този булевард). На една спирка на трамвая, посока Е.Георгиев има парфюмерия. И понеже приятелката се познава с мацката от магазина решихме след като се разходим в парка Заимов да идем да я видим. Взехме кафе, и понеже вътре беше жега, а и тя нямаше клиентела, седнахме пред магазинчето за по цигара и кафе. След малко дойде паяк и почна да товари една кола точно пред нас. Първоначално и аз се зачудих как от цялата колона награби точно тази но след кратък оглед на обстановката разбрах, че там има спирка. Тамън я качиха и от някъде излезна собственика. Почнаха да се карат с полицая и на мен ми стана интересно. Обясняваше как бил спрял в маркировката (а действително някога там е имало синя зона и е било разграфено. След това тази маркировка е заличавана и сега едва се вижда) и даже и смс си бил пуснал. Онзи пък му обяснваше, че се степенувало първо знак, после маркировка и т.н. Та точно тва ми е мисълта. Зачи българина е странна птица. Значи един път пешеходна пътека "не се вижа", "изтрита е", "няма знак" и т.н. в следващия момент дори и заличаваната маркировка се вижда и гледа да се вмести в нея. Значи всеки си тълкува както си иска закона, и си прави каквото си иска.

Коментар

Working...
                              X