Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Има ли изгоряли от паяка и тук?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

А има ли знак за спирка? Защото, ако няма...

Коментар

sota написа:
      Няма пешеходна пътека която да не е указана с знак.:
      Г-н Милиционер, надявам се не пишете на този принцип и актовете. Кой клас имате завършен? Висше, да? На кого платихте? Ама много ли? Наистина? Полицай? Да сте чували, че пред "която, което, които", се пише определен знак (препинателен, не друг)? Да сте чували, че при изречението, включващо части на речта "с" и "знак", предшествани от "указана", би трябвало да напишете "със знак"? Не знаехте ли? Ама наистина ли? Г-н Милиционер, вие не ТРЯБВА да имате висше образование, Вие сте си го купил. Иначе не виждам вариант. А това е подсъдно. Г-н Милиционер, вие сте срам за полицията в България. Моля Ви да си скъсате пагоните и да станете редови гражданин.

Коментар

////Punto//// написа:
        Ама въпроса не опира до табелите. Една маркировка не е ли достатъчна. Ще ви разкажа една случка преди няколко седмици. Става въпрос за Янко Сакъзов (тези които са от София знаят този булевард). На една спирка на трамвая, посока Е.Георгиев има парфюмерия.
        Там редовно се вдигат коли....аз супер мн я мразя тази синя зона по целия Янко Сакъзов и Мадрид, защото всички се научиха да спират от другата страна на парка и през деня е някакъв ад! Няма как да се разминеш, а за да паркираш пред блока си трябва да си със скутер или колело! Не подкрепям твърдението, че липсват знаци преди пешеходни пътеки, легнали полицай и тн. просто не ги виждате защото са на невъзможно място - скрити зад някое дърво или стълб.....
        Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

Коментар

Мен ми писаха фиш на попа, щот бях спрял, но си бях в колата.Не ми чуха обясненията, и ми казаха че ще ми пишат акт, ако се разправям, и него мога да си го обжалвам. Може би щот като спряха пред мене, аз тръгнах...Фиша си беше за 20лв, и директно си ги платих по банков път и толкоз, въпреки че не бях никак виновен ( Знака е забранено паркирането ), но не бях пуснал авариики.Та извода е - не спирайте на попа, даже и за малко.
          Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
          Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

На синята зона ли беше спрял?

Коментар

////Punto//// написа:
              ...Онзи пък му обяснваше, че се степенувало първо знак, после маркировка и т.н. Та точно тва ми е мисълта. Зачи българина е странна птица. Значи един път пешеходна пътека "не се вижа", "изтрита е", "няма знак" и т.н. в следващия момент дори и заличаваната маркировка се вижда и гледа да се вмести в нея. Значи всеки си тълкува както си иска закона, и си прави каквото си иска.
              Степенуването на знак, маркирова, регулировчик, светофар и т.н. ги има точно и ясно дефинирани в правилника. Едва ли някой си измисля...

Коментар

GTipo написа:
                ... въпреки че не бях никак виновен ( Знака е забранено паркирането ), но не бях пуснал авариики.Та извода е - не спирайте на попа, даже и за малко.
                В закона Спиране означава да спреш за да слезе някой от колата, или да извършиш товарно-разтоварни дейности. Всичко останало се третира, като паркиране, а аварийките реално не означават нищо. На Попа най-накрая започнаха да разчистват и такситата. В крайна сметка от светофара тръгват три ленти, а заради паркирали от дясната страна коли стават две и често в пикови часове се получават задръствания. Мисля, че е крайно време да се разчисти и четвъртата лента, която сега е Синя зона, ама това е дълга и друга тема.Освен специално указаните с допълнителена табела за определени часове пътни знаци, всички останали, както и пътната маркировка важат денонощно! В този ред на мисли няма значение дали ще те хванат да караш в бус лента в 12 на обяд, или в 3 сутринта. Същото важи и за пешеходни пътеки, знаци забраняващи паркиране/спиране, или отстоянието от 5 метра преди и след кръстовище, или това от спирките на градският транспорт. Веднъж съм имал взимане-даване с паяците макар, че карам кола всекидневно. Беше глупост от моя страна. Бях паркирал на Служебен абонамент без да забележа. Като отидох да си взема колата се държах смирено и виновно, и не получих глоба от катаджийката, а само такса за репатриране и престой.
                Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

То попринцип не се пише акт ако те вдигнат от синя зона или на служебен абонамент!Мен 1вото ми пререкание с паяците беше страшно комично....след работа ще заминавам на море и си бях отделил точно 30 мин да отида да се подстрижа! За да не се бавя взех колата, спрях я пред салона и влязох набързо....оказа се обаче, че съм спрял след знак и ми казаха, че отвънка вдигат една кола. Аз станах (наполовина подстриган) и отидох да се разправям с полицая....той човека се засмя, почна да ми обяснява как имало гпс и нямало как да ме пусне, ама ако дам 20лв ще се оправят нещата. Аз му платих, свалиха ми колата обаче в портмонето съм останал точно с 2 лв. (нали бързах и не бях взел повече) а съм на половина избръснат и не върви да си тръгна. Добре, че беше сестра ми да ми донесе още пари....

Коментар

rebel написа:
                    То попринцип не се пише акт ако те вдигнат от синя зона или на служебен абонамент!
                    Пишат се актове! Като ме вдигнаха от служебния абонамент, както разказах по нагоре ми писаха акт. Аз така се бях филмирал че са ми свили колата и изобщо не съм се карал с тях и те бяха печени и глобата беше само 20лв, но акт писаха. Иначе ако се окажат нещасници, май е до 5точки и нз там какви пари...
                    Brava 103HP
                    ''Фиата тръгва там където Голфа спира''

Коментар

Orcinus написа:
                      sota написа:
                      Няма пешеходна пътека която да не е указана с знак.:
                      Г-н Милиционер, надявам се не пишете на този принцип и актовете. Кой клас имате завършен? Висше, да? На кого платихте? Ама много ли? Наистина? Полицай? Да сте чували, че пред "която, което, които", се пише определен знак (препинателен, не друг)? Да сте чували, че при изречението, включващо части на речта "с" и "знак", предшествани от "указана", би трябвало да напишете "със знак"? Не знаехте ли? Ама наистина ли? Г-н Милиционер, вие не ТРЯБВА да имате висше образование, Вие сте си го купил. Иначе не виждам вариант. А това е подсъдно. Г-н Милиционер, вие сте срам за полицията в България. Моля Ви да си скъсате пагоните и да станете редови гражданин.
                      Това ли ти е проблема .Тук се коментира друго нещо ,а не тези пропуски .Нещо май си тръгнал на заяждане .Моля модератора да обърне внимание ,тук май има нарушаване на правилата на форума.А ти си гледай в твоята паница и не нарушавай правилата за движение по пътищата ,че за това сме на тоя хал. Обърнато е внимание.Моля, следващия път използвайте бутона "Докладвай".Модератор

Коментар

CHILIEV написа:
                        ////Punto//// написа:
                        ...Онзи пък му обяснваше, че се степенувало първо знак, после маркировка и т.н. Та точно тва ми е мисълта. Зачи българина е странна птица. Значи един път пешеходна пътека "не се вижа", "изтрита е", "няма знак" и т.н. в следващия момент дори и заличаваната маркировка се вижда и гледа да се вмести в нея. Значи всеки си тълкува както си иска закона, и си прави каквото си иска.
                        Степенуването на знак, маркирова, регулировчик, светофар и т.н. ги има точно и ясно дефинирани в правилника. Едва ли някой си измисля...
                        А реда май е объркан. Аз мисля, че е маркировка, знак, светофар, регурлировчик (от по-ниското към по-високото)

Коментар

абе от паяка не сме горяли ама скоби са ни слагали преди години с москвича в Горна Оряховица
                          Душата в рая на Фиата оборотомера до края!

FIAT BRAVO 1.8GT
                          FIAT BRAVO 1.9TD ex

Коментар

miro2177 написа:
                            rebel написа:
                            То попринцип не се пише акт ако те вдигнат от синя зона или на служебен абонамент!
                            Пишат се актове! Като ме вдигнаха от служебния абонамент, както разказах по нагоре ми писаха акт. Аз така се бях филмирал че са ми свили колата и изобщо не съм се карал с тях и те бяха печени и глобата беше само 20лв, но акт писаха. Иначе ако се окажат нещасници, май е до 5точки и нз там какви пари...
                            За нещо друго са ти писали пич.....то даже като отидеш на наказателния паркинг и си пише, че за синя зона и служебен абонамент не се взимат точки!

Коментар

И аз така съм чувал. Че от служебен абонамент и от синя зона не се пишат актове. Тия служебни абонаменти, малко менте работа иде май

Коментар

////Punto//// написа:
                                И аз така съм чувал. Че от служебен абонамент и от синя зона не се пишат актове. Тия служебни абонаменти, малко менте работа иде май
                                Аз побеснявам като спра пред някоя банка и стоя в колата и излиза някакъв дъртак с униформа и ми вика "момче тука нимой"! И понеже ми е писнало да се обяснявам вече се научих да си вдигам прозореца и да си надувам музиката, а онея отвънка толкова беснеят, че още малко инфаркт ще получат!

Коментар

Working...
                                X