Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мрежов маркетинг в Бг-що е то?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Мрежов маркетинг в Бг-що е то?

Колеги, има ли сред вас запознати с т.н. Мрежов маркетинг?.Интересува ме, някой такова "животно" в Бг. виждал ли е?.Работи ли тук и има ли смисъл да се захващаш с подобно нещо?.

Re: Мрежов маркетинг в Бг-що е то?

curko написа:
    Колеги, има ли сред вас запознати с т.н. Мрежов маркетинг?.Интересува ме, някой такова "животно" в Бг. виждал ли е?.Работи ли тук и има ли смисъл да се захващаш с подобно нещо?.
    Има вече 20 години, ... като се почне с Хербалайф, мине се през онези малоумни прахосмукачки Рейнбоу и подобните, и се стигне до Avon.Пример - ти си баровец. Правиш примерно козметика. Поръчваш си да ти произведат червила, примерно. По 50 стотинки бройката. Пускаш ги в каталога по 5 лева. По ’мрежата’ всеки си взима процента от тия 5 лева, и накрая най-голямата рибка ти носи примерно едни 2-3 лв. През това време ти не плащаш наеми на магазини и т.н., само реклама и маркетинг. Ставаш по-голям баровец.

Коментар

като цяло става за някакъв дребен допълнителен доход без особенни усилия. разчита се всеки да продава на разни приятели познати. ама за да печелиш поне някакви пари трябва да им досаждаш с оферти
      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
      Fiat Bravo'97 1,6 16v
      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Това е един вид дистрибуция на някаква стока чрез личен контакт и с препоръки към познати и приятели.Дори виж ws TELESHOP са това.
        "Хората от AMG ходят с костюми и намръщени на работа,а тези от абарт голи и с пура в уста"
        Fiat Grande Punto FIAT 500 RiegeR Fiat Freemont

Коментар

:D Горе- долу съм запознат с основната идея на въпросният маркетинг, въпросът ми е има ли "потърпевши" :D -хора дет да се занимават с тва и дали са доволни.Ако някой се занимава какви са капаните за начинаещи.Интересувам се не за мен, за приятелката ми, която упорито иска да се набърка.Ако някой може да сподели опит ще съм мн благодарен!.Мойто лично мнение е, че ако имаше далавера, ние (българите) щяхме да се занимаваме отдавна с тва .По-конкретно, ако някой има мнение за LR-Health & Beauty Systems

Коментар

cenitel написа:
            Дори виж ws TELESHOP са това.
            E, какво им е мрежовото? Мрежов маркетинг най-грубо е това, което emdless4 обяснява. Има някаква йерархия, като естествено трябва да се стремиш да закачаш колкото се може повече човека след теб. Така получаваш по-големи отсъпки за това, което продаваш, а взимаш и нещо минимално от техните печалби(без те да го усещат).П.С Точно за тази марка имах някаква позната, която нещо щеше да ме зарибява, ама я отсвирих. Ако й намеря телефона ще я питам как е положението и дали още се занимава с това.

Коментар

curko написа:
              ...ако някой има мнение за LR-Health & Beauty Systems
              Специално пък за тия имаше огромна тема някъде из форума, потърси я.
              Ex Fiat 126P
              Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
              Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
              Alfa Romeo 147 1.6 TS
              Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

vital написа:
                cenitel написа:
                Дори виж ws TELESHOP са това.
                E, какво им е мрежовото?
                Ъхъ, те са телемаркетинг, не мрежов. Абе Чичо Сам отдавна е измислил всичко в бизнеса, още помня рендето Вьорнер Оригинал каква революция беше още Петър Младенов докато беше президент.

Коментар

Ами колеги те си имат си имат подфирми точно със занимаващи се мрежови маркетинг.Естесвено не в най-силния или груб вариант.А и аз само дадох като пример,може би не е най-добрия.Но те имат вива комерс и още 1 не помня името занимаваща се пак с продукти като avon.Просто се опитах да дам по елементарен пример.
                  "Хората от AMG ходят с костюми и намръщени на работа,а тези от абарт голи и с пура в уста"
                  Fiat Grande Punto FIAT 500 RiegeR Fiat Freemont

Коментар

trace написа:
                    curko написа:
                    ...ако някой има мнение за LR-Health & Beauty Systems
                    Специално пък за тия имаше огромна тема някъде из форума, потърси я.
                    Колега разкостих я тая търсачка и неще да каже нищо по въпроса.

Коментар

Няма нужда да я разкостваш търсачката, достатъчно е да напишеш "LR" и ще получиш темата като първи резултат! :D (за всеки случай: Има ли сътрудници на LR във форума)
                      ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Добре де, защо при мен не се получава???.Точно с тия две букви LR почнах, но ми изкара хиляди други неща, само не и нещо по въпроса....и друг път се е случвало за други неща

Коментар

Благодаря за помощта!

Коментар

Зависи коя от двете търсачки ползваш - всяка си има особености. По-лесна за ползване е гугълската.
                            ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

:D Ам вече ще знам.До сега не съм ползвал гугълската....Още веднъж мерси за помощта.Прочетох темата и .... нямам думи.

Коментар

Working...
                              X