Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

що е то калмар и има ли почва у нас?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аз често си купувам калмари. Преди купувах готови панирани от пазара, но приготвени в къщи или в ресторант са още по-вкусни. Важна е панировката. Купувам спезиална панировка за риба на Биосет. После само се рабърква с яйце и се пържи в качествено и сино нагорещено олио. Калмарите се белят и се нарязват на колелца. Поне така съм чувал от жена ми. Мисля че из ресторантите ги пържат в зехтин и вкуса им е още по уникален. Стават за мезе за бира вино или ракийка. Тежка храна са и не се прекалява.
    Fiat Marea TD100

Коментар

///// написа:
      kiro_of_the_day написа:
      Аз пък Ви предпочитам месота, което ям, приживе да е ходило на крака, за предпочитане четири на брой и да е грухтяло.
      Е те с това се съгласих, а и питието приживе да е расло на лоза и да е ферментирало!
      //offtopic:Абе направи ми впечатление, че не отказваш и ферментирал ечемик Да не споменавам и мезето ...Иначе свинско + винско = класика//ontopic:Калмарите, когато са приготвени добре имат вкус на черен дроб и риба... По принцип всички морски деликатеси, а и не само са страхотни, когато са приготвени добре. Аз например почти не ям миди, но риба, рапани, калмари, октоподи - не отказвам.
      Steliyan's Life!
      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Ммм, таман онзи ден в един от столичните рибни хапнах микс от калмари, скариди и откоподче на скара....имат страхотен вкус.Бяха приготвени доста добре, най-вече ми допада октопода. Биват за добро предястие със салатка, преди прясна рибка И все пак...мисля, че е икономически неефективна храна, но за хора които харесват разнообразието на масата е чудесно...
        Ex'Fiat Uno, Ex'Fiat Bravo GT, Ex'Fiat Punto HGT, Now-Fiat Bravo GT

Коментар

Колега, калмарите са от разред Главоноги мекотели, както ти обясних!Много обичам този морски деликатес, но за мое голямо съжаление, се предлагат предимно панирани (демек пържени).Чудя се обаче, защо толкова те вълнува това, при положение, че не ядеш такива неща? Чух, че във въпросната бирария предлагали страхотен зеленчуков сач... Имаш ли нещо да кажеш по въпроса?
          "Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
          Ванга

Коментар

Irka_fihi написа:
            Колега, калмарите са от разред Главоноги мекотели, както ти обясних!Много обичам този морски деликатес, но за мое голямо съжаление, се предлагат предимно панирани (демек пържени).Чудя се обаче, защо толкова те вълнува това, при положение, че не ядеш такива неща? Чух, че във въпросната бирария предлагали страхотен зеленчуков сач... Имаш ли нещо да кажеш по въпроса?
            Коуежке, понеже усещам ироня в написаното от вас, в иначе така сериозната и вълнуваща, (имайки впредвид дори и часът на нейното създаване) както за мен и вас, така и цялото общество тема, ще ви отговоря подобаващо! П.П. ...., ама на Л.С.
            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
            Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic

Коментар

Предполагам, че ще са благопожелания към майка ми?
              Ванга

Коментар

Irka_fihi написа:
                Предполагам, че ще са благопожелания към майка ми?
                дали, към майка ви или към вас самата, калмара си остава деликатес !
                Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
                Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic

Коментар

...и както и да го погледнеш, си остава от разред Главоноги мекотели. Аз всъщност и миди много обичам, абе, всякакви морски дарове, но интересно защо се сещам да ги ям, само като отида на море!Като че ли не ги предлагат във всеки хипермаркет, че даже и пресни!
                  Ванга

Коментар

Пресни калмари и октоподи има в магазина в 6лока където живея, мога да ти дам адрес, ако желаеш.И миди има.
                    Ex Fiat 126P
                    Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                    Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                    Alfa Romeo 147 1.6 TS
                    Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Аууу, давай! То и в Пикадили има, но предполагам, че там са по-скъпи.Давай, давай адреса!П.П. Да е жив и здрав колегата Томов, че я пусна тази тема!
                      Ванга

Коментар

Ауууу как ми се дояде....Вие сте виновни.... сега за Италфеста да сте ми приготвили една порция
                        BMW E90 320D
                        ех. FIAT COUPE 2.0 16V
                        ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
                        ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

Кое от всичко?Калмари, миди, октоподи...?
                          Ванга

Коментар

Irka_fihi написа:
                            Кое от всичко?Калмари, миди, октоподи...?
                            И бира, чадо
                            FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                            Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Working...
                            X