Аз често си купувам калмари. Преди купувах готови панирани от пазара, но приготвени в къщи или в ресторант са още по-вкусни. Важна е панировката. Купувам спезиална панировка за риба на Биосет. После само се рабърква с яйце и се пържи в качествено и сино нагорещено олио. Калмарите се белят и се нарязват на колелца. Поне така съм чувал от жена ми. Мисля че из ресторантите ги пържат в зехтин и вкуса им е още по уникален. Стават за мезе за бира вино или ракийка. Тежка храна са и не се прекалява.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
що е то калмар и има ли почва у нас?
Collapse
X
-
///// написа:kiro_of_the_day написа:Аз пък Ви предпочитам месота, което ям, приживе да е ходило на крака, за предпочитане четири на брой и да е грухтяло.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Ммм, таман онзи ден в един от столичните рибни хапнах микс от калмари, скариди и откоподче на скара....имат страхотен вкус.Бяха приготвени доста добре, най-вече ми допада октопода. Биват за добро предястие със салатка, преди прясна рибка И все пак...мисля, че е икономически неефективна храна, но за хора които харесват разнообразието на масата е чудесно...Ex'Fiat Uno, Ex'Fiat Bravo GT, Ex'Fiat Punto HGT, Now-Fiat Bravo GT
Коментар
-
Колега, калмарите са от разред Главоноги мекотели, както ти обясних!Много обичам този морски деликатес, но за мое голямо съжаление, се предлагат предимно панирани (демек пържени).Чудя се обаче, защо толкова те вълнува това, при положение, че не ядеш такива неща? Чух, че във въпросната бирария предлагали страхотен зеленчуков сач... Имаш ли нещо да кажеш по въпроса?"Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
Ванга
Коментар
-
Irka_fihi написа:Колега, калмарите са от разред Главоноги мекотели, както ти обясних!Много обичам този морски деликатес, но за мое голямо съжаление, се предлагат предимно панирани (демек пържени).Чудя се обаче, защо толкова те вълнува това, при положение, че не ядеш такива неща? Чух, че във въпросната бирария предлагали страхотен зеленчуков сач... Имаш ли нещо да кажеш по въпроса?Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic
Коментар
-
Irka_fihi написа:Предполагам, че ще са благопожелания към майка ми?Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic
Коментар
-
...и както и да го погледнеш, си остава от разред Главоноги мекотели. Аз всъщност и миди много обичам, абе, всякакви морски дарове, но интересно защо се сещам да ги ям, само като отида на море!Като че ли не ги предлагат във всеки хипермаркет, че даже и пресни!"Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
Ванга
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар