Колеги, какво е калмара като вид животно? Как се предлага у нас по заведенията?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
що е то калмар и има ли почва у нас?
Collapse
X
-
Е*ати хита станаха тез гадости ... напоследък все нек’ви октоподи варят, калмари, та като ми ги сложат на масата и ми се отяжда ... Иначе до колкото знам, и калмара е няк’во мекотело като октопода, но с по-малко пипала ... и пак като октопода, само малките се ядат с очите и другите гадости, на големите им се вадят карантиите ...Fiat Forum Bulgaria
Прекаленият светец и богу не е драг !
-
Re: що е то калмар и има ли почва у нас?
kosta написа:Колеги, какво е калмара като вид животно? Как се предлага у нас по заведенията?Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power
Коментар
-
Доколкото съм запознат, калмарът наистина е от семейството на октопода и в България е хит от десетилетия, имам предвид не от вчера. Лично аз като ученик в Строителния техникум в гр. Бургас съм вечерял не веднъж с паниран калмар и бира във вече несъществуващ ресторант в Бургас. Но това беше в далечните 1982-1986г. И синът ми и съпругата ми обожават това ястие /при положение, че съпругата ми не обича риба и морски дарове/. Най-вкусно приготвения калмар съм ял на остров Тасос - беше паниран цял разцепен само на две, а не както обикновено в България на колелца. Там ядох и маринован октопод печен на скара, но втори път едва ли ще опитам. Ако някой иска да опита може и сам да си приготви калмара - продава се в повечето супермаркети или на туби или на шайби /най-често паниран и готов за пържене/. Не гарантирам обаче, че ще случите на добра приготвен полуфабрикат, но поне онзи който не е опитвал ще придобие някаква представа за вкуса на калмара. Приятен апетит и наздраве!Peugeot 301
Punto 1.9 JTD - на жената
Коментар
-
kosta написа:Колеги, какво е калмара като вид животно? Как се предлага у нас по заведенията?Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Калмари не съм ял, но ми изглеждат доста по-добре от октоподите Ако, като се панира стане крехък може и да не е лош, но така суров ми изглежда някакси гуменИначее тея октоподи в Кавала верно бяха вкусни с лимончеАаа излъгах.....сега се сещам, че съм ял калмари на шайби, ама трябва да пробвам как е на цяло парче, че на шайби не се усеща много вкуса.Типо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
BMW X3 3.0D Aut
Коментар
-
Stefanaki написа:kosta написа:Колеги, какво е калмара като вид животно? Как се предлага у нас по заведенията?
Коментар
-
Ял съм такова добиче още по татово време в Бургас, с бира е идеално. По центъра в много ресторанти се предлагаха и на мен много ми харесват. Вкусът му е като паниран кашкавал, но качествен кашкавал.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
Аз пък Ви предпочитам месота, което ям, приживе да е ходило на крака, за предпочитане четири на брой и да е грухтяло.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар