Колеги, може ли да споделите мнения, наблюдения, нещо прочетено някъде или с две думи повечко информация за дизеловите лагуни 2.2 от 96-99 г.?Как са като вървеж, като разход на гориво и цени за части?
"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Принципно имам добри впечатления от тези лагунир но мога да ти споделя преки впечатления от съвсем скоро, когато един приятел закъса на Несебър с дизелова лагуна. Изведнъж спря да пали и по цял Несебър никои не разбра какво и е. Чак след като я върнаха в София установиха, че е нафтовата помпа. От 2 седмици търсят такава, като се оказа, че има разлика между помпите слагани на този модел и още не са намерили. Иначе струва около 200лв и за да се смени са му разкачили почти целия двигател. Това са ми впечатленията от дизеловите лагуни
Да, при френските частите са мале мале. Какво имало на поточната линия, това слагали. Иначе Лагуна 2 е доста добър автомобил. Конфортен. Не му е слаба ходовата част, както някой ще каже.
Тази година на морето ми направи впечатление, че има много лагуна 2 - и български, и чужди. Много красива кола на сравнително ниска цена - 2002-2003 г. до 6000-6500 лв. Явно си има причина тези коли по на 7-8 години да им паднат толкова главоломно цените. Лагуна 2 дизел преди 2-3 години се продаваше 12-13 000 лв. Имам познат таксиджия, той вкара може би първата такава лагуна в града за 13 000 лв. Но пък е много доволен от нея.
Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Тази година на морето ми направи впечатление, че има много лагуна 2 - и български, и чужди. Много красива кола на сравнително ниска цена - 2002-2003 г. до 6000-6500 лв. Явно си има причина тези коли по на 7-8 години да им паднат толкова главоломно цените. Лагуна 2 дизел преди 2-3 години се продаваше 12-13 000 лв. Имам познат таксиджия, той вкара може би първата такава лагуна в града за 13 000 лв. Но пък е много доволен от нея.
И на мен точно това ми направи впечатление и точно за това питам!
"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Имам колега с Лагуна 2. Има я от година - взел я за 7000 някъде, с всички възможни екстри.Но отвътре не е много запазена - кожения салон бая изтъркан, счупени бутони, ала-бала.Возия - много приятна, широчко си е вътре.Разход - не голям. Екстрите наистина са впечатляващи като брой.И аз изчетох бая неща за тия Лагуни, че ми харесват и на мен.Ама имат наистина доста слаби места - но ако имаш късмет няма да имаш проблем. Общо взето като покупка на кола 2-ра ръка - ако имаш късмет ще си доволен, ако не - мъка...
Лагуна 2,2 дизел не е лош избор!До колкото си спомням,мотора е така наречения "чист дизел"-няма турбина,мощността му е добра~94-98к.с,В.М. също-двигателя не се товари много.....останалото е известно-ако е поддържана-вземай.
И в тая тема да се повторя - аз лично, не познавам човек с Лагуна, който да не е правил или сменял скоростна кутия. Може да е случайност, но е факт.Иначе са красиви, с много екстри - като всички френски коли. Но аз лично не бих си взел Рено.
Коментар