едно професионално мнениезагравянето на лаптопите след година или година и половина ползване наистина се дължи на задръстен радиатор и мръсен вентилаторот снимките по -горе се вижда но не самоако сте обърнали внимание медната шина която свършва с радиатор е дебеличка но всъшност е куха и пълна с топлопроводима течностмежду нея и процесора има топлопроводяща паста която с времето почва да се втвърдява и заприличва на гума чак се ронитя също трябва да се смени - не скъпа 7-10 лева спринцовкаотносно разглобяването - не е лесно и ако не знаеш какжо правиш не го прави се пак лаптопа не е 100 леватази операция я правих дори на моя асус сега септември прави 2 годинипреди държеше 55-60 градуса без нищо да прави и при работа минаваше 70сега ако не го пипаш стои на 37 а при работа дига до 52-53
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Лаптопа ми загрява - възможни причини? - Решено!
Collapse
X
-
Orcinus
uBoy написа:http://www.stemo.bg/jsp/bg.do?a=cHJvZHVjdC1IRVdMRVRUX1BBQ0tBUkQtMTE5My0wMD A2MzAxMjY2MTkwLTAwMDYzMDEyODQyNDc= Кой е навит да съди Стемо за тази лаптоп ?http://www.stemo.bg/jsp/bg.do?a=cHJv...TY=#n.1.1.21.1 или този ? или....
Коментар
-
@uBoy - дал си тия 2 линка за да се види че пише 1 год.гаранция ? Да, ако се купи с фактура за фирма, ще е 1 година. А ако се купи от частно лице - ще е 2 години. @borkoi - щом корпуса на лаптопа е горещ, значи не е проблема в отвеждането на топлината от процесора/чипсета/видеоконтролера/видеопаметите към радиатора, а в това че през радиатора не минава достатъчно въздух да го охлажда. Пиша това заради препоръката да се смени пастата ... да, спекла се е и прилича на сив тебешир, но ако лаптопа още е в гаранция не е добре да се сменя, защото по пастата ще се разбере че е отварян ... и ако все пак се наложи гаранционен ремонт (не го пожелавам де), ще имат основание да ти го откажат ... а най често дефектира дъното, а то е над 200 евра ... Като мине гаранцията - добре е да се направи пълна профилактика, вкл. смяна на термопаста ... а също и на термопадовете (топлопроводящи гумени подложки, които също от времето и жегата влошават термопроводящите си качества ...Renault Clio 1.5 dci / Fiat Brava 105JTD / 1999 год.
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=43195
Коментар
-
Orcinus
Skip_01 написа:щом корпуса на лаптопа е горещ, значи не е проблема в отвеждането на топлината от процесора/чипсета/видеоконтролера/видеопаметите към радиатора, а в това че през радиатора не минава достатъчно въздух да го охлажда. Пиша това заради препоръката да се смени пастата ... да, спекла се е и прилича на сив тебешир, но ако лаптопа още е в гаранция не е добре да се сменя, защото по пастата ще се разбере че е отварян ... и ако все пак се наложи гаранционен ремонт (не го пожелавам де), ще имат основание да ти го откажат ... а най често дефектира дъното, а то е над 200 евра ... .
Коментар
-
vital написа:Ами на гаранционната карта си пише една година много ясно и точно. И съм се подписал отдолу. Пак казвам, че става въпрос за декември 2008ма. Закона от кога е в сила не знам.П.С Ако има значение е от Технополис.Не спорете с идиоти! Те най-напред те завличат до нивото си, след което побеждават благодарение на опита си.
Коментар
-
Ами може би сте прави, в крайна сметка съм пропуснал да отбележа, че е с фактура на фирма(която така и така съм забравил да дам на счети).Skip_01, сега ти пращам лс с номерата.P.S Отдолу на лепенката от Hp си пише Warranty: 1year. Но предполагам според това, което цитирате по-горе трябва да се съобразят с местното законодателство, което казва че гаранцията не може да е под 2години. Правилно ли съм разбрал?
Коментар
-
Работата е свършена. Стана за 1час, силно съм впечатлен от обслужването. Казаха, че е бил много силно запрашен. Сега е пушка, направо бях забравил колко тих може да бъде. Препоръчаха ми поне веднъж в месеца да го чистя с прахосмукачката до където мога да стигна, а да го карам на почистване на около 6месеца-1година.Определено препоръчвам на всички, които го имат този проблем да отиват възможно най-бързо. Все едно имам нов лаптоп, а ми струваше 36лвБлагодаря на всички за препоръките
Коментар
-
vital написа:Работата е свършена. Стана за 1час, силно съм впечатлен от обслужването. Казаха, че е бил много силно запрашен. Сега е пушка, направо бях забравил колко тих може да бъде. Препоръчаха ми поне веднъж в месеца да го чистя с прахосмукачката до където мога да стигна, а да го карам на почистване на около 6месеца-1година.Благодаря на всички за препоръкитеFIAT BRAVO 1.6
FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW
Коментар
-
vaskoni_1980 написа:изчисти си го от прахта и мръсотията и ше се оправиАз взех да се замислям за моя... на 2.5 години е, разнасям го ежедневно, имам и котка... сигурно е пълен с какво ли не, вкл. котешки косми
Иначе си е тих като нов и не грее много, само колкото да ми държи кафето топло, като го сложа срещу отвора на вентилатора
Но май няма да е зле да го разпарчетосам и почистя (не давам на друг да ми пипа инструмента на труда
)
Коментар
-
vital написа:Работата е свършена. Стана за 1час, силно съм впечатлен от обслужването. Казаха, че е бил много силно запрашен. Сега е пушка, направо бях забравил колко тих може да бъде. Препоръчаха ми поне веднъж в месеца да го чистя с прахосмукачката до където мога да стигна, а да го карам на почистване на около 6месеца-1година.Определено препоръчвам на всички, които го имат този проблем да отиват възможно най-бързо. Все едно имам нов лаптоп, а ми струваше 36лвБлагодаря на всички за препоръките
Пунтак 1.1 с лека измама под капака
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар