За пореден път моля за помощ разбиращите от компютри.Лаптопа ми Hp Pavilion dv5 загрява до много високи температури. Ако го държа на краката в седнало положение след 1-2мин направо ме пърли. Опитвал съм всякакви варианти - върху чисто права маса/бюро, бар плот от гранитогрес. При всички положения грее много силно. Лаптопа е купен декември 2008ма, а такъв проблем със загряването ми прави още от есента, но беше доста по-слабо и ако го държах известно време във въздуха се оправяше. Напоследък проблема се задълбочи, ако го пипна там от където излиза въздуха е горещо като от много силна фурна. Бях му намерил цаката го държах на метална хоризонтална поставка за салфетки(тип решетка), така че да може да си е "поема" въздух, но и това вече не помага.Посъветваха ме да го отворя и да го почистя. Мен ме притеснява да не прецакам нещо, в книжката на български пише да не се отварят от неоторизирани лица, но ако наистина е възможна причина естествено ще го отворя, държи се на няколко болта, като според картинката единия от тях се крие под лепенката на серийния номер, т.е трябва да я пробия, защото няма отлепване.Някакви други съвети или да го отварям?Благодаря предварително!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Лаптопа ми загрява - възможни причини? - Решено!
Collapse
X
-
Ако не си отварял лаптоп или по-специално тоя модел, въобще не се захващай. Лаптопа се отваря отгоре, откъм клавиатурата първо и после отдолу. Сваля се една пластмаса, после се демонтира клавиатура и куп други неша и после отдолу. Има си тънкости. Не пишеш и къде грее. От там където излиза въздуха отдолу около решетката или някъде другаде. Може да грее и от хард диска, което е лошо. Но най вероятно е задръстен венрилатора. Дай го в сервиз, ако искаш да имаш лаптоп!Fiat Marea TD100
Коментар
-
Грее точно там откъдето излиза въздуха, което ме навежда на мисълта, че най-вероятно се е задръстил вентилатора. Утре ще намеря книжката да видя дали е описано как се разглабя, защото честно казано много много не ми се дава в сервиз. Ако не се справя обаче, явно ще трябва да се прежаля, щото ще стане вече почти година от както се започна. Ако продължава така зимата ще се топля само на него ))Пробвал съм с поставка, няма почти никакъв ефект, пак си духа топло, съвсем леко по-студен е корпуса наоколо. А и почти постоянно се местя от стая в стая или го мъкна с мен нанякъде, доста трудно ще я ползвам редовно.Между другото е доста повече от 5-6градуса. Ако си задържа ръката или съм го подрял на крака направо ме пърли Благодаря, ако някой има друга идея...
Коментар
-
vital написа:Грее точно там откъдето излиза въздуха, което ме навежда на мисълта, че най-вероятно се е задръстил вентилатора. Утре ще намеря книжката да видя дали е описано как се разглабя, защото честно казано много много не ми се дава в сервиз. Ако не се справя обаче, явно ще трябва да се прежаля.Пробвал съм с поставка, няма почти никакъв ефект, пак си духа топло, съвсем леко по-студен е корпуса наоколо. Между другото е доста повече от 5-6градуса. Ако си задържа ръката или съм го подрял на крака направо ме пърли Благодаря, ако някой има друга идея...Fiat Marea TD100
Коментар
-
Почистване !ако не си отварял лаптоп до сега, обърни се към специалистипо-добре действай бързо защотот тези HP-та са много капризни от към висока температура .. края обикновенно е фатален за лаптопа .. чипсета се отлепя и до там успех !Ето някой снимки които съм правил на работа преди почистване и след почистванеПунтак 1.1 с лека измама под капака
Коментар
-
Добре, че не пуша Ама като знам колко много съм го разнасял...П.С Определено не е причината в цената на почистването, просто нямам много много доверие.Утре на свежа глава ще го огледам и ще преценя.uBoy, за колко време горе-долу става въпрос. Дали ще мога да се договоря да ми го върнат същия ден
Коментар
-
vital написа:30-40мин... Значи ще го карам на доктор. Слагам една парола за всеки случай. Един познат ми е препоръчал сервиз преди време. Явно ще трябва да го посетя Благодаря ти!Fiat Marea TD100
Коментар
-
Имах го същия проблем, така загряваше че чак се самоизключваше. Взех си флакон със сгъстен въздух,продухах вентилатора на процесора, при което излезе една шепа прах и козина (от котарака), и сеганямам никакви проблеми. Сега след един час работа, може да се каже че е загрял леко.Фиат Типо 1.4 2017г.
Коментар
-
Orcinus
Лаптопът ти е в гаранция до края на тази година. Не го носи в неоторизирани сервизи, иди в оторизиран (Стемо), плати си там 30-40 лв. за почистването и си го вземи обратно с важаща гаранция.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар