Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лаптопа ми загрява - възможни причини? - Решено!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ако не е отварял,ще се научи ако има желание сам да действа,не знам някой да се е родил научен !!!Това ще ти помогне ако ще го правиш сам. dv5

Коментар

И аз имам ДВ и се чудех на какво се дължи загряването, а то било на прахта Моя вентилатора му почти винаги работи на високи скорости, явно защото не може да смогне да "издуха". То аз съм си виновен де, постоянно ми е или на корема или на леглото... То няма как да не се задръсти

Коментар

Наскоро отварях един Asus на мой приятел, който не искаше да дава пари за почистване...Реално той не си загуби гаранцията, защото лепенките на радиатора на процесора останаха непокътнати, самият радиатор не се наложи да се сваля целия (който е отварял лаптоп знае какви "радиатори" имат ноутбуците)...Разлобих го около перката и добре го почистих. Вдигаше 90 градуса в идле ...Но при този Асус не се налагаха гимнастики със сваляне на клавиатура преди това и други подобни. Само едно капаче отдолу и готово

Коментар

70% от асусите са измислени с такъв капак отдолу , за това се радвам, че извадих късмет с моя и той е с такъв капак Относно отварянето сам.. Наистина , чевек не се е редил научен , но не е хубаво някой първо да му покаже как става , а не сам да открива Aмерика Разглабянето е лесно ( като изключим голямата възможност да начупи щипки и буксите на клавиатура и мишка ), но после събирането е по сложната процедура
          Пунтак 1.1 с лека измама под капака

Коментар

Една година ми беше гаранцията, изтече декември миналата година.Знам, че паролата не може да спре всеки, просто поне малко по-спокойно ще ми бъде. А то и няма кой знае какво - просто имам около 40-50гб снимки. Друго не ме притеснява. Ще ги прехвърля за всеки случай на външното HDD.И аз си мислех или за Стемо, или за Мултирама(на мой приятел му оправиха там доста бързо).Общо взето ще се реши по това кой ще ми го върне същия ден БлагодаряП.С pugsy, мерси, тази книжка я нямах. Сега ще я прегледам.

Коментар

pugsy написа:
              Ако не е отварял,ще се научи ако има желание сам да действа,не знам някой да се е родил научен !!!Това ще ти помогне ако ще го правиш сам. dv5
              Колега да ти се намира такова ръководство за ASUS F5VL? Ще ти бъда много благодарен
              Honda Accord 1.8 115к.с. 96г.
              Honda Civic 1.5 90к.с. 93г.
              FIAT Marea 115 '99 1.8 113hP 182.A2.000
              Powered by Total & Fobos LPG

Коментар

vital написа:
                Една година ми беше гаранцията, изтече декември миналата година.
                Няма такъв филм като една година гаранция!!! ДВЕ ГОДИНИ ти е гаранцията по закон! Не си го купил от кварталната чаршия, дето се е преместила и не знаеш къде е вече, нали? Търговецът ако иска може и 6 месеца да сложи на етикета. Това, че на доста места се правеха на луди, дори самите производители и не даваха повече от една година, тем изобщо не те интересува. Носиш го сега в официален сервиз, почистват го. После след 2 месеца ако недай си боже стане фал и нещо му замине, го носиш в магазина и им го тупваш. Ще видиш как ще ти го оправят, особено ако произнесеш вълшебната думичка КЗП Само изискай от сервиза, който ще го отвори сега, да напише някъде в гаранцията, че е отварян и защо е отварян. Или отделен протокол да ти дадат.

Коментар

Ами на гаранционната карта си пише една година много ясно и точно. И съм се подписал отдолу. Пак казвам, че става въпрос за декември 2008ма. Закона от кога е в сила не знам.П.С Ако има значение е от Технополис.

Коментар

vital написа:
                    Ами на гаранционната карта си пише една година много ясно и точно. И съм се подписал отдолу. Пак казвам, че става въпрос за декември 2008ма. Закона от кога е в сила не знам.
                    И когато си подписвал, е бил в сила. Ти какво си подписал с търговеца теб ИЗОБЩО не те касае, никакво значение няма, повярвай ми.Това си е един вид търговската гаранция. Но ПО ЗАКОН, освен ако не си ФИРМА, такъв тип стока има 2 години гаранция. Повярвай ми, КЗП хич няма да се замислят да го одрусат търговеца, а глобата ще бъде в размер на стойността на минимум 2-3 лаптопа. Така че, ако ти се появи проблем до декември, нямаш поводи за притеснение. Освен ако не ти отвори неоторизиран сервиз лаптопа. Тогава вече губиш.

Коментар

HP имат 1 година гаранция !!!!!!!!!!!!независимо от законите.. те са единствената мака лаптопи които се предлагат с 1 година гаранция !!!! Сами си правете изводи защо

Коментар

uBoy написа:
                        HP имат 1 година гаранция !!!!!!!!!!!!независимо от законите.. те са единствената мака лаптопи които се предлагат с 1 година гаранция !!!! Сами си правете изводи защо
                        Колеги, не изпадайте в диви заблуждения. Моля ви, защото така ще подведете и други хора.HP се продаваха с 1 година гаранция, но на практика тя пак си е 2 години. И не бяха само те така. ACER също продаваха с 1 г. Но на практика, тази 1 година се отнасяШЕ само за фирми, за физически лица си е 2 години.В момента ВСИЧКИ сравнително нови модели лаптопи на HP (от последните 4-5) месеца и на етикет вече са си с по 2 години гаранция. Ако в някоя гаражна фирми ви пробутват врели - некипели, не знам защо им се връзвате. Ако авторът не ми вярва, нека да звънне един телефон и да попита - 02 / 980 25 24 (KЗП - СОФИЯ).Там много бързо ще го осведомят, че и Made in Kaspichan да ви е лаптопа, и с 3 месеца гаранция да ви го продават - имате точно 24 месецаМного сте готини и двамата, човек ви обяснява, че имате права - вие - не, нямаме :D

Коментар

Тогава имаше и други марки с по една. Скоро си избирах нетбук, пак имаше разлика в гаранциите.Аз за сега съм доволен, това с греенето ми е първи проблем и се надявам да си остане само той поне още една година.
                          Orcinus написа:
                          ...Много сте готини и двамата, човек ви обяснява, че имате права - вие - не, нямаме :D
                          Искрено се засмях )))Ако не дай си боже имам проблем, който да е по гаранцията ще се поинтересувам. Благодаря ти. Както казах съм доволен и се надявам така да си остане.А заради това, че се е напълнил с прах да го давам на Технополис, а те го пращат на компютърната фирма(не знам коя беше) с разни куриери нямам как да им го позволя просто.

Коментар

Нека неспорим относно гаранцията.. на Acer гаранцията няма нищо общо а и вече я промениха .. на HP да ги вземеш с фирма без фирма .. все е 1 година от където и да го купиш

Коментар

uBoy написа:
                              .. на HP да ги вземеш с фирма без фирма .. все е 1 година от където и да го купиш
                              Orcinus е прав!Дори в гаранционната карта да пише че гаранцията е 1 година и ако е купен не на фирма, гаранцията ти е 2 години. Това е така, щото текста в гар.карта не може да противоречи на закона. Ако прадавачът е дал повече години - може, ... но не може за по-малко от записаното в закона, т.е. 2 год. От друга страна - DV5 са тегави за отваряне, но никъде няма лепенки които да се налага да се късат ... т.е. ако се прави от човек който има опит с тоя модел - няма да затриеш гаранцията ... дори и ако свалиш охлаждането и вентилатора на процесора, което е задължително при замърсяване от тютюнев дим.ПП/За Стемо - те са оторизиран сервиз на НР. И ако лаптопа ти е в гаранция към НР, ще ти признаят гаранцията.Прати ми на ЛС парт.номера и серийния номер на лаптопа (отзад на етикета ги пише) и ще видим до кога е в гаранция към НР.Но ако е само за почистването - няма смисъл ... взимат скъпо, а и такива услуги ги правят малко през пръсти.
                              Renault Clio 1.5 dci / Fiat Brava 105JTD / 1999 год.
                              http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=43195

Коментар

http://www.stemo.bg/jsp/bg.do?a=cHJv...YzMDEyODQyNDc= Кой е навит да съди Стемо за тази лаптоп ?http://www.stemo.bg/jsp/bg.do?a=cHJv...TY=#n.1.1.21.1 или този ? или....

Коментар

Working...
                                X