Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с записващото ми устройство на компютъра

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с записващото ми устройство на компютъра

Проблема е следният при запис на двд дава постоянно някакви грешки напоследък.А при запис на сд няма проблеми .Дали записвачката се е сдухала вече или проблема е другаде.Ако някой разбира да помага. "Консултации по общи въпроси" е раздел, свързан с автомобили. За консултации извън автомобили използвай раздел "Общи приказки", моля.Грешен раздел -> ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org

И моята така здаде багажа преди време, първо спря да записва ДВД-та и след две седмици спря и СД-тата. Отидох в сервиза понеже беше гаранционна а от там ми казаха че може да е за преинсталация компютъра и ми поискаха 25лв. да го преинсталират. Аз отказах естествено защото бях сигурен че е наред и поисках да си купя нова записвачка. След като я сложиха и видяха че работи ми изпратиха старата за подмяна, и така сега имам две. Така че предполагам проблема е в нея но все пак изчакай малко време да видиш дали ще стане по зле или ако можеш да намериш друга само за проба да ги смениш Успех!

Коментар

СД

може скороста да е голяма намали е при мен не мога да записвам на два РС незамисимо скасво записвачка е а иначе на други РС си работят
      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

VIN написа:
        И моята така здаде багажа преди време, първо спря да записва ДВД-та и след две седмици спря и СД-тата. Отидох в сервиза понеже беше гаранционна а от там ми казаха че може да е за преинсталация компютъра и ми поискаха 25лв. да го преинсталират. Аз отказах естествено защото бях сигурен че е наред и поисках да си купя нова записвачка. След като я сложиха и видяха че работи ми изпратиха старата за подмяна, и така сега имам две. Така че предполагам проблема е в нея но все пак изчакай малко време да видиш дали ще стане по зле или ако можеш да намериш друга само за проба да ги смениш Успех!
        Да същият проблем е като при теб ще се купува нова то се е видяло , и моята не е първа младост само на 4 години е мисля ,че си е изпяла песента вече. :D

Коментар

Сменях скоростите не е от това .Преди една година го преинсталирах и си работи добре още и ако в това е проблема не ми е проблем да си го преинсталирам но явно ще се сменя.

Коментар

Моята беше на по малко от година и на около 60 ДВД-та направени с нея, късмет, може да изкара и много но може и малко Уж са кучета тия LG-та ама на, поне са евтини, няма да се притесняваш

Коментар

да не би да иска драйвар

Коментар

сд- двд

не купувай ново първо пробвай с някое друго дали няма да прави проблем пак нали ти казвам при мен има същия проблем слагал съм НОВИ СД -ДВД а имам поне 4 различни и на 2 та компютъра не може да се записва нито с програма нито с нищо а иначе чете всичко ако е записано другаде неможе да познае че има диск а иначе уж тръгва да търси диска и свети ама нищо има доста писано по форумите казват да се преинсталира Уиндоуса

Коментар

Живота на съвременните DVD записвачки, колкото и да ми е тъжно да го кажа е ... размера на гаранцията. След изтичането - винаги нещо ще се скапе. Независимо от броя записани подложки. Имам клиент, който на 80 DVD-та сменя записвачката, но ... той е нещо като професионалист-записвач...
                  Steliyan's Life!
                  FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
                    Живота на съвременните DVD записвачки, колкото и да ми е тъжно да го кажа е ... размера на гаранцията. След изтичането - винаги нещо ще се скапе. Независимо от броя записани подложки. Имам клиент, който на 80 DVD-та сменя записвачката, но ... той е нещо като професионалист-записвач...
                    Добре де, как може да изръсиш такава върховна глупост? Пак ти го повтарям, без лоши чувства, изобщо не си прав! Помисли малко върху своето твърдение...безумно е. Всяка една записвачка по закон има 2 години гаранция, по какъв начин според теб това може да се отнесе към пътите, в които е ползвана? След като според теб броят на записаните дискове не влияе върху работоспособността и, а единствено гаранционният срок я кара да клекне, как би се обосновал? Те брояч, свързан с дистанционно с датата на продаване ли имат, та да се развалят малко след втората година? Някой може да има записвачка с 500 записа на 1 година, друг с 2000 записа за 6 месеца, друг като мен, с 300-400 записа за 4 години? А четвърти 10 000 записа за 2 години. С други думи - животът на съвременните записвачки може да се обвърже по-скоро с броя на записаните дискове и по никакъв начин с "размера", който по-скоро би трябвало да наречеш СРОКА на гаранционното обслужване. За пореден път ми правиш впечатление на човек, който донякъде е наясно с нещата, но хвърля крайни присъди и оценки, без да може да се аргументира адекватно.

Коментар

Добре де, как може да изръсиш такава върховна глупост? Пак ти го повтарям, без лоши чувства, изобщо не си прав! Помисли малко върху своето твърдение...безумно е. Всяка една записвачка по закон има 2 години гаранция, по какъв начин според теб това може да се отнесе към пътите, в които е ползвана? След като според теб броят на записаните дискове не влияе върху работоспособността и, а единствено гаранционният срок я кара да клекне, как би се обосновал? .[/quote]Слабото място на двд тата независимо дали са записващи или не е оптиката им. Като в оптиката има 3 елемента които най често дефектират , това са лазерния диод , приемната матрица ,и лещата.Много често се случва да дефектира точно лещата -стареене, когато е направена от некачествен материал.И това често пъти не е свързано с броя на записаните или прочетени дискове.Преди много време когато се занимавах с електроника и работех в сервиз на сони,имаше предписание ,да се сменят оптиките на плей стейшъните на 6 месеца . независимо дали са работили ли не .Това естествено в БГ не се случваше .Така че напълно е възмжно едно двд да се скапе точно когато м изтече гаранцията. На колегата с разваленото двд м препоръчвам да го разглоби ,и да му изчисти лещата.Може и да се опита да увеличи и тока на лъча на лазера.Посредством един тример намиращ се на самата оптика.
                      HONDA I-VTEC

Коментар

Интересно как никой не предложи в толкоз много постове, елементарната процедура по почиства не лещата ?
                        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

DVD

може и лещата да е ако е прашно и се слагат всякъкви дискове макарче аз преди си бях купил една а си бяха около 90 -100 лв и след има няма 3 месеца пак проблем а не съм чак толкова фен на записването

Коментар

Сори, че съм объркал раздела .Ще го преинсталирам ,това ми е най малкият проблем и после ако прави пак същият проблем ще купувам нова.Мерси за отговорите ви.

Коментар

Orcinus написа:
                              jenshen73 написа:
                              Добре де, как може да изръсиш такава върховна глупост? Пак ти го повтарям, без лоши чувства, изобщо не си прав! Помисли малко върху своето твърдение...безумно е. Всяка една записвачка по закон има 2 години гаранция, по какъв начин според теб това може да се отнесе към пътите, в които е ползвана? След като според теб броят на записаните дискове не влияе върху работоспособността и, а единствено гаранционният срок я кара да клекне, как би се обосновал? Те брояч, свързан с дистанционно с датата на продаване ли имат, та да се развалят малко след втората година? Някой може да има записвачка с 500 записа на 1 година, друг с 2000 записа за 6 месеца, друг като мен, с 300-400 записа за 4 години? А четвърти 10 000 записа за 2 години. С други думи - животът на съвременните записвачки може да се обвърже по-скоро с броя на записаните дискове и по никакъв начин с "размера", който по-скоро би трябвало да наречеш СРОКА на гаранционното обслужване. За пореден път ми правиш впечатление на човек, който донякъде е наясно с нещата, но хвърля крайни присъди и оценки, без да може да се аргументира адекватно.
                              Пфуу, верно и ти си любител на перото. Писна ми да се обяснявам. Ще перифразирам. На една записвачка от съвременните МОЖЕШ да имаш доверие в рамките на гаранцията. Ако ЖЕЛАЕШ да ти предоставям доказателствен материал защо е така - заповядай в офиса ми, имам в изобилие. А сега все пак да обясня - НИКОЙ, ама НАИСТИНА Никой не си ползва компютъра в ИДЕАЛНАТА среда. Пушачите пушещи край компютрите си дори първи остават без оптичните си устройства. Но НАЛИ ти, желаеш да СПОРИШ с мен.Ето ти нагледна храна за размисъл, не си мисли, че оптиките са защитени по някакъв начин:
                              emzo написа:
                              Интересно как никой не предложи в толкоз много постове, елементарната процедура по почиства не лещата ?
                              Файда йок ако има прахоляк по фотосензора.
                              Steliyan's Life!
                              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Working...
                              X