Проблема е следният при запис на двд дава постоянно някакви грешки напоследък.А при запис на сд няма проблеми .Дали записвачката се е сдухала вече или проблема е другаде.Ако някой разбира да помага. "Консултации по общи въпроси" е раздел, свързан с автомобили. За консултации извън автомобили използвай раздел "Общи приказки", моля.Грешен раздел -> ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с записващото ми устройство на компютъра
Collapse
X
-
И моята така здаде багажа преди време, първо спря да записва ДВД-та и след две седмици спря и СД-тата. Отидох в сервиза понеже беше гаранционна а от там ми казаха че може да е за преинсталация компютъра и ми поискаха 25лв. да го преинсталират. Аз отказах естествено защото бях сигурен че е наред и поисках да си купя нова записвачка. След като я сложиха и видяха че работи ми изпратиха старата за подмяна, и така сега имам две. Така че предполагам проблема е в нея но все пак изчакай малко време да видиш дали ще стане по зле или ако можеш да намериш друга само за проба да ги смениш Успех!
-
VIN написа:И моята така здаде багажа преди време, първо спря да записва ДВД-та и след две седмици спря и СД-тата. Отидох в сервиза понеже беше гаранционна а от там ми казаха че може да е за преинсталация компютъра и ми поискаха 25лв. да го преинсталират. Аз отказах естествено защото бях сигурен че е наред и поисках да си купя нова записвачка. След като я сложиха и видяха че работи ми изпратиха старата за подмяна, и така сега имам две. Така че предполагам проблема е в нея но все пак изчакай малко време да видиш дали ще стане по зле или ако можеш да намериш друга само за проба да ги смениш Успех!
Коментар
-
сд- двд
не купувай ново първо пробвай с някое друго дали няма да прави проблем пак нали ти казвам при мен има същия проблем слагал съм НОВИ СД -ДВД а имам поне 4 различни и на 2 та компютъра не може да се записва нито с програма нито с нищо а иначе чете всичко ако е записано другаде неможе да познае че има диск а иначе уж тръгва да търси диска и свети ама нищо има доста писано по форумите казват да се преинсталира Уиндоуса
Коментар
-
Живота на съвременните DVD записвачки, колкото и да ми е тъжно да го кажа е ... размера на гаранцията. След изтичането - винаги нещо ще се скапе. Независимо от броя записани подложки. Имам клиент, който на 80 DVD-та сменя записвачката, но ... той е нещо като професионалист-записвач...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Orcinus
jenshen73 написа:Живота на съвременните DVD записвачки, колкото и да ми е тъжно да го кажа е ... размера на гаранцията. След изтичането - винаги нещо ще се скапе. Независимо от броя записани подложки. Имам клиент, който на 80 DVD-та сменя записвачката, но ... той е нещо като професионалист-записвач...
Коментар
-
Добре де, как може да изръсиш такава върховна глупост? Пак ти го повтарям, без лоши чувства, изобщо не си прав! Помисли малко върху своето твърдение...безумно е. Всяка една записвачка по закон има 2 години гаранция, по какъв начин според теб това може да се отнесе към пътите, в които е ползвана? След като според теб броят на записаните дискове не влияе върху работоспособността и, а единствено гаранционният срок я кара да клекне, как би се обосновал? .[/quote]Слабото място на двд тата независимо дали са записващи или не е оптиката им. Като в оптиката има 3 елемента които най често дефектират , това са лазерния диод , приемната матрица ,и лещата.Много често се случва да дефектира точно лещата -стареене, когато е направена от некачествен материал.И това често пъти не е свързано с броя на записаните или прочетени дискове.Преди много време когато се занимавах с електроника и работех в сервиз на сони,имаше предписание ,да се сменят оптиките на плей стейшъните на 6 месеца . независимо дали са работили ли не .Това естествено в БГ не се случваше .Така че напълно е възмжно едно двд да се скапе точно когато м изтече гаранцията. На колегата с разваленото двд м препоръчвам да го разглоби ,и да му изчисти лещата.Може и да се опита да увеличи и тока на лъча на лазера.Посредством един тример намиращ се на самата оптика.HONDA I-VTEC
Коментар
-
Orcinus написа:jenshen73 написа:Живота на съвременните DVD записвачки, колкото и да ми е тъжно да го кажа е ... размера на гаранцията. След изтичането - винаги нещо ще се скапе. Независимо от броя записани подложки. Имам клиент, който на 80 DVD-та сменя записвачката, но ... той е нещо като професионалист-записвач...emzo написа:Интересно как никой не предложи в толкоз много постове, елементарната процедура по почиства не лещата ?Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар