Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пасат Б5 с/у Либра

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

pakumba написа:
    BO написа:
    Какво има в минус Либрата, че казваш всичко било плюс за Пасата?
    1. двигателите- пасата има по-голям избор от двигатели. като цяло 1,8 атмосферен ми е слаб, 1.8 16 на либра също ми е слаб и би бил компромис за мен, както и 1,8 125 коня в пасат. Либра предлага само още 1 двг, който ме устройва донякъде- 5 цилиндровия, който по мой наблюдения или е изстискан от каране или си е нещо не наред- в раздел капа има немалко теми за основен ремонт, обикновенно лагери колянов вал, биели и тем подобни. В пасат 1,8 Т ми идва идеално, а който желае да пусне едно търсене колко теми за основен ремонт на двг 1,8 и 1,8 т има в техния форум /а пасата далеч не е по-рядка кола от капа и либра с 2000 двг/. 2. избора- в мобиле има 2 страници либри и 20 пасат3. цените на поддръжката са много близки. Не ми е ясно защо, но на пасат ангренаж например се сменя на 100 000 км. Цялото окачване на пасата, ама всичко е 450 лв от хит ко. На либра не е много по-малко. Пасата няма проблеми със задницата, либра с прословутата си щанга има. Пасата няма вариатор, на либрата май често трака. Подредил съм ги по степен на значимост. Дори не включвам субективни фактори като външен вид.
    1 - Ами все пак , погледни и дизелите. Бих казал че 2.4 е отличен избор.2. Единственият значим аргумент, който не е за подценяване.3. Не се сещам някой да е имал сериозни проблеми със задно очакване на Либра, а задната щанга е елементарна за достъп и проблема се решава за 15 минути, на символична цена. Относно ангренажа в книжката на либрата производителя е казал че се сменя на 120 к км или на 3 години при студен климат и много градско каране в замърсена среда, или на 5 години независимо от пробега. КАкво правим в България е друг въпрос.За вариатора - феновете на бензинките да му мислят Все пак това е нещо което се слага за да оптимизира работата на двигателя при различни режими, а не е нещо което се слага само за да трака и да дразни собственика на колата
    Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
    ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

Взе ли вече Либрата,или още се чудиш за тия кошници пасатите с тоя куц мотор?Взехме вчера едно такова Ауди с тоя мотор и трябва да ти кажа,че освен килограмите които тежи нищо няма в него.А що се отнася до вървежа с мойта каручка ще му правя ластици до 3-та.Много е тромава колата.
      FIAT BRAVO 1.6
      FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
      LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

Няма какво да убеждавате pakumba. Човека вече е решил, че пасата е по-добър и трудно някой ще го разубеди. Да си купи един пасат с пожълтели фарове и да му се радва.
        1990 TEMPRA SX 1.4 Carb

Коментар

Tempras написа:
          Няма какво да убеждавате pakumba. Човека вече е решил, че пасата е по-добър и трудно някой ще го разубеди. Да си купи един пасат с пожълтели фарове и да му се радва.
          Ей тва забравих да му кажа,че шефа го има служебен същия и фаровете му са с пластмаси не са със стъкла,абе пародия.Дано поне му се падне читав.А може да му сложи едни лупи от Марея!
          FIAT BRAVO 1.6
          LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

popara801 написа:
            Tempras написа:
            Ей тва забравих да му кажа,че шефа го има служебен същия и фаровете му са с пластмаси не са със стъкла,абе пародия.Дано поне му се падне читав.А може да му сложи едни лупи от Марея!
            напрао фарове от браво/марея, че много хууууууу светят
            Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
              popara801 написа:
              Tempras написа:
              напрао фарове от браво/марея, че много хууууууу светят
              FIAT BRAVO 1.6
              LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

Ай сега спамери такива......и на Алфата ми са пластмасови, ама светят стотици пъти повече от на Типото
                Типо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
                Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
                Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
                Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
                BMW X3 3.0D Aut

Коментар

iee написа:
                  Ай сега спамери такива......и на Алфата ми са пластмасови, ама светят стотици пъти повече от на Типото
                  Щото най-вероятно са сменяни,инъче булшет!Изчисти на типото стъклата да видиш белите нощи!
                  FIAT BRAVO 1.6
                  LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

popara801 написа:
                    iee написа:
                    Щото най-вероятно са сменяни,инъче булшет!Изчисти на типото стъклата да видиш белите нощи!
                    Нищо не разбираш ти Yellow_Flash_Colorz_PDT_08 Иначе по темата....пред мен лично никога не би стоял такъв избор. Либрата ми харесва доста. Вътре е перфектна,а съм виждал и екземпляри, които и от вън хващат доста окото. Явно наистина си зависи от цвета. Като технически параметри едно дизелче 2,4 май ще ми лепне добре Амааа аз съм друга работа....колите си ги избирам със сърцето не с ума Иначе никога нямаше да си взема кола, която да харчи над 13/100
                    Типо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
                    Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
                    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
                    Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
                    BMW X3 3.0D Aut

Коментар

pakumba, колко километра минаваш годишно?
                      A20DTH ЖТД ама не баш
                      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

pakumba написа:
                        ... Либра предлага само още 1 двг, който ме устройва донякъде- 5 цилиндровия, който по мой наблюдения или е изстискан от каране или си е нещо не наред...
                        Има една обява за 5-цилиндрова либра в Пловдив, на снимките изглежда много добре, впечатляващо, даже и люк си има: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...906&f1=details . Друг е въпросът, че тази обява се върти вече от около половин година. На 5 цилиндровия двигател сигурно си му гледал разхода - змей е. 13,8/100 градско, реално в София под 16-17 сигурно няма да падне. И данъкът е сериозно число.
                        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

BO написа:
                          около 30 000. от тях 7-8 000 аофийски, всичко останало извънградско
                          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                          Fiat Bravo'97 1,6 16v
                          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
                            BO написа:
                            около 30 000. от тях 7-8 000 аофийски, всичко останало извънградско
                            Не, че нещо, но ще си оправдаеш едно дизелово автомобилче с този преход на година.ПС: Само изказвам мнение. Не искам да ти влияя на решението. :D
                            A17DTС/S
                            Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Не съм фен на дизелите, но преди няколко часа си говорихме с приятели точно по тая тема.Установих, че хора, които от бензин са се качили на дизел, повече не се връщат на бензин, и обратно - каралите дизел никога не задържат бензинов автомобил и пак се връщат при дизелите... Не съм имал, ама май ще да е хубаво Иначе всеки си хвали неговото

Коментар

Immortal написа:
                                Не съм фен на дизелите, но преди няколко часа си говорихме с приятели точно по тая тема.Установих, че хора, които от бензин са се качили на дизел, повече не се връщат на бензин, и обратно - каралите дизел никога не задържат бензинов автомобил и пак се връщат при дизелите... Не съм имал, ама май ще да е хубаво Иначе всеки си хвали неговото
                                Аз съм един от тези хора. :D
                                A17DTС/S
                                Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Working...
                                X