Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пасат Б5 с/у Либра

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Хм, бях в подобна дилема прди месец два.Какво да взема - Пасат, Либра, Стило, А6 или нещо друго.Накрая си взех Алфа 156. Имаме 2 такива служебни Пасата, но и двата са 1,9 дизел. Много добри коли, много здрави, вървят добре, возят добре, не са прекалено шумни.Бензинов Пасат не бих си купил - омръзнаха ми тези газови конверсии с мнима печалба и много главоболия. Ако карах колкото тебе не бих се замислил и бих търсил само дизел.По-скъпата поддръжка на дизела според мен вече е малко в сферата на легендите и митовете. Иначе обслужването на Пасата наистина е скъпо - излиза поне 6-700лв с труда.Зет ми има бензинов Пасат 1,6 обаче 5,5 - за три години и над 70 000км - само ламбда сонда е сменил, като изключим обслужването. САМО това - нито е пипал предници, задници, мотор, електроника - даже климатика не е дозареждан. Ама той го взе 3 годишен де - една торба пари.За Либра нямам наблюдения, но за мен е крайно грозен автомобил и много бързо се отказах от него като търсех кола. Като се има предви че и докарват само най-евтините и удушени екземпляри...Я се замисли за една Алфа като моята - виж ми гаража. Возията е страхотна, вървежа също, за кефа да не говорим. Е багажника е мнимо голям ама не возя буркани от село, така че за 2-3 почивки в годината се справям някак. Като се има предвид, че миналата година ходихме на море с Пунтото - Бравата нямаше климатик.
    Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Алфата ти я видях още като я купи, страхотна е. Обаче имам особенно отношение към алфа. В крайна сметка то обикновенно търсиш пасат и като видиш някой опел например и отидЕ....
      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
      Fiat Bravo'97 1,6 16v
      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Ако ще е пасат да е ТДИ.И още нещо, дано имаш сигурен човек под ръка, който да им разбира, щото тропащ маховик се маскира, а ония дето продават коли , не са прости !Просто като пример.И да не си чешем езиците, аа пръстите, намери колеги с 2те коли и ги покарай, само така ще прецениш коя е твоята.
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

За Audi A4 не си ли мислил? Гледам ги в мобиле до 2000 г. вървят 5000-6000 лв. Даже сега има едно в Пазарджик под 4000 лв. се продава : http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...606&f1=details
          Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

По-малко и по-тясно е. А и предницата е по-скъпа дори от Пасата. Около мен има поне 3 А4-ки и всички пищят от окачването, а не карат кой знае колко. А не са хора дето ще си купят от най-евтините части или са взели най-големите гробници.

Коментар

Интересно тук от 3-4 дена тази тема за италанска кола към германска,а от 2 дена има тема в ваген форума колега иска да си купува алфа 156.4 страници се изписаха колко голям боклук са тези коли,никой не каза хубаво за алфата.А тук се казаха добри неща за вагена-явно сме реалисти и отворени към марките.
              "Хората от AMG ходят с костюми и намръщени на работа,а тези от абарт голи и с пура в уста"
              Fiat Grande Punto FIAT 500 RiegeR Fiat Freemont

Коментар

Е аз не съм се обадил просто защото няма смисъл ... Либрата е наистина грозна ... комбито е малко по-добро, с едни добри джанти ... Виж за 156цата ... определено нямам какво да кажа ... а пича като иска голяма кола, да се хвърля на една 166ца ... к’ви са тия пасатори, не знам ... Ако ще е немско, определено не съм привърженик на вагена ...
                Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

vital написа:
                  По-малко и по-тясно е...
                  Ланча либра и Ауди А4 са толкова еднакви по габарити, че едва ли има други две коли от различни марки, които да са толкова близки по размери:Lancia Libra комби: дължина-4,47 м, ширина-1,74 м, височина-1,47 м.Audi A4 комби: дължина-4,48 м, ширина-1,73 м, височина-1,42 м. , като разликата във височината се дължи на това, че аудито има с 4 см. по-нисък просвет спрямо земята в сравнение с либрата.А относно мненията, че либрата била грозна кола, мисля, че авторът на темата едва ли се интересува от чужди мнения точно по този въпрос . На мен либрата ми харесва, голяма кола с ретро излъчване. Всеки си има право на вкус и тук няма категорични понятия грозно и хубаво. На мен например не ми харесва алфа 166-предницата прилича на сплескана, а фаровете са разногледи :D .

Коментар

И аз харесвам Либрата Oк, но аз нямам предвид външните габарити, може би не съм се изказал правилно. Опитай се да се събереш на задната седалка в А4. Аз в Пандата отзад се събирам по-лесно То и Пасата като го гледаш е много голям отвън, ама отвътре се оказва по-малък(не казвам, че е тяно, но аз лично от толкова голяма кола очаквам повече). Всички коли на ВАГ за мен са такива - външно много големи, а вътре като се кача се учудвам колко е малко пространството. Единствено Тоуран не влиза в тази сметка, поне за мен.

Коментар

колегата snake е схванал най-добре ситуацията. Колко е грозна либрата не ми пука, аз като карам ен я виждам отвън, а и това си е въпрос на вкус и на мен ми харесва горе-долу. Проучвам и октавия и супърб и ауди а4, но от трите коли, които са на една платформа /суперб е на пасат и а4 и са 1:1/. Обикновенната октавия е на платформа голф 4, което ще рече единсвено скъпото окачване не е като на пасат. А 4 също ги гледам, но наистина са по-тесни от пасата. А имам приятел с пасат 5 и като се качи да се вози в бравото отпред каза "ебахти широката кола". Но отзад пасата си има много доволно място.Реших, че е по-добре да взема по-добрия екземпляр от пасат и либра, а4 и октавия. Всичко наплатформа пасат има по-скъпа поддръжка и се краде все още. За сметка на това болестите, които са хронични са сравнително леки, нямат редовни проблеми нито със скорости, нито с капризни двигатели, нито купета. Либрата от друга страна е малко по-евтина на поддръжка, хроничния й проблем е стабилизиращата щанга, което не ме притеснява. Има по-капризни двг и скорости, но пък поддръжката й е една идея по-евтина от пасата и покупната й цена е доста по-нсика. Пасат с двигателя, който искам 97-99 е над 6 бона обикновенно, а либра над 2000 се намира спокойно за по-малко пари.
                      Fiat Bravo'97 1,6 16v
                      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

И трите марки: ауди, VW и шкода се крадат, доколкото съм запознат това са най-крадените марки в България. А това предполага задължително автокаско и не е за подценяване. Докато с либрите нещата не стоят така, а отделно имат и ключ с чип. Сред недостатъците на либрата бих посочил много слабото й разпространение в България, почти не се намират и по моргите за части. А и трудно може да се избере читав екземпляр при това слабо предлагане. Аз търсих и не намерих читава либра 3-4 месеца. Тракащият вариатор при бензиновите и стабилизиращата щанга при всички либри дори не ги броя за сериозни дефекти, те са правило.

Коментар

ако търсиш до 6 бона кола взимай по-добре либрата :D ,читав пасат под 12 няма да намериш
                          фиатче Браво 2.0

Коментар

tomazo написа:
                            ако търсиш до 6 бона кола взимай по-добре либрата :D ,читав пасат под 12 няма да намериш
                            е, те 5.5. са по толкова. 5-цата се намира между 5 и 7 спокойно.
                            Fiat Bravo'97 1,6 16v
                            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
                              tomazo написа:
                              е, те 5.5. са по толкова. 5-цата се намира между 5 и 7 спокойно.
                              да прав си ,моя грешка
                              фиатче Браво 2.0

Коментар

След като въртиш много километри би следвало и да се чустваш приятно в колата. Просто седни/покарай и в 2те и тогава реши, все пак всеки ще ти даде мнение, но неговото Аз съм сядал и в 2те ами няма много общо Просто съвета ми е преди да решиш да седнеш и покараш една Либра и един Пасат, пък после решавай Другото са митове и легенди.Само ще спомена, че направих кратко демо на колегите с немски возила и на другия ден всички бяха захапали мобилето, да видят "по колко вървят тия" Доста хора обаче търдят, че намирането на читава Либра е задача, която отнема поне няколко месеца, така че и аз си мисля, че ако се насочиш натам няма да стане много бързо

Коментар

Working...
                                X