Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Страна, в която да остарееш

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    avvasilev написа:
    Red Storm написа:
    ls1 написа:
    Пак изкопавам темата, да видим година по-късно какво мисли народа, а също изтеглените за Зелена карта да се похвалят. :D
    Е,аз съм от неизтеглените.Нищо де,октомври месец пак.
    И аз съм от неизтеглените, но жената я изтеглили ... обеща да ме вземе, пък ще видим!
    Аре ве ти сериозно ли? С кой ще си пея караокито на следващата среща?
    FIAT BRAVO 1.6
    FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
    LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

    Коментар


      popara801 написа:
      avvasilev написа:
      Red Storm написа:
      ls1 написа:
      Пак изкопавам темата, да видим година по-късно какво мисли народа, а също изтеглените за Зелена карта да се похвалят. :D
      Е,аз съм от неизтеглените.Нищо де,октомври месец пак.
      И аз съм от неизтеглените, но жената я изтеглили ... обеща да ме вземе, пък ще видим!
      Аре ве ти сериозно ли? С кой ще си пея караокито на следващата среща?
      Аз ши дода, бе ...
      I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

      Коментар


        Ето я жалката истина за България! http://vbox7.com/play:e76f9396ac

        Коментар


          VesMil написа:
          Ето я жалката истина за България! http://vbox7.com/play:e76f9396ac
          Страните от третия свят имат някакво реално производство за разлика от страната на услугите и търговията, каквото е България от 20 години насам. И в бедната България поне 80% от населението има собствено жилище - поне 1. Не може да си беден и да имаш собствен дом. Няма такава опция. Не съжалявам бабите и дядовците с апартаменти... пример: баба с пенсия от 167лв. живее сама в апартамент в широкия център на Варна, няма пари за храна, но въпреки това - живее сама в собствено жилище... дядо, сам, със счупена тазобедрена става, живее в 100м2 апартамент на 400 метра от морето, апартамента мирише на фекалка, щото дядото икономисва от вода за тоалетна. И казваш сме бедни???
          Steliyan's Life!
          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

          Коментар


            Казваш, по-до6ре е да взима 167лв. пенсия и да плаща 300лв. наем?Или да продаде апартамента и да отиде в старчески дом. За колко време ще стигнат парите?Къде предлагаш да отидат?
            Ex Fiat 126P
            Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
            Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
            Alfa Romeo 147 1.6 TS
            Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

            Коментар


              Тук съм съгласен с градския. Да си продаде апартамента дядото и да си вземе по малък, или пък къща на чист въздух, а защо не и да даде една две стаи под наем. Не може човек с апартамент за 80 000^ да реве че гладува. И най-гадното е че заради такива пенсии входовете ни са кенефи, понеже човек нищо не може да подхване да ремонтира, пенсионера кинти няма.

              Коментар


                И по вашата логика като си продадат апартаментите и останат на улицата и след някоя година като изхарчат парите и вече имат право да реват, така ли ?И кой ще ги чуе тогава ??Истината е, че това с продажбата е вече последния стадии на бедността, но аз твърдо вярвам, че българина не е толкова тъп и токова прост, за да си продаде имота. Повярвайте ми - това няма как да стане. Не му е заложено в гените, просто не му е в природата и добре, че е така!Иначе напълно подкрепям това, че нищо не пречи да се даде жилището или част от него под наем. Винаги може да се намери начин
                == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

                На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

                Коментар


                  Никой не е казал да го продаде и да изпапа парите. Аз имам предвид след като очевидно не може да поддържа голямо жилище в центъра на Варна, да речем, и в същото време изнемогва с 160лв пенсия по-добрия вариант е да продаде тоя апартамент за 70к евро да речем, да си купи ПЕРФЕКТНАТА селска къща за 30 000 евро и останалите, да е жив и здрав, 20 години от живота да изкара с добавка от разликата от 40к евро, или 4000лв на година, или 330лв на месец отгоре пенсията - без лихвите. По-добре 500лв/месец на село или 160лв месец в центъра на Варна? Или пък с разликата в цената може да си купи малък апартамент в кварталите който да дава под наем, докато си живее на село. Иска се малко внимание докато не е одъртял съвсем да не го излъжат при покупко продажбите, малко воля спрямо децата да не се завъртят като лешояди и малко воля да се харчи разумно. Пак ще има имот, само дето ще има и някой лев в джоба за да живее нормално. Защото огромна, ОГРОМНА част от днешните пенсионери в момента в който не са нужни на тема ’внуци’ просто чакат да умрат, вместо да живеят. Не мога да възприема как човек на 65 години да речем който ако всичко е наред има едни 10 години пред себе си казва ’Това беше, каквото съм живял - живял, сега ще си кютам с тея 160лв докато умра’. И живее като скот, обаче ВАЖНОТО е, че той не е виновен, виновни са тея, на които е плащал цял живот осигуровки, па сега му дават пенсия подигравка. И ще ги НАКАЖЕ като живее като скот, да видят колко са ВИНОВНИ.

                  Коментар


                    Страна, в която да остарееш

                    Освен всичко останало , Господа , жилището на един човек има и емоционална стойност .Аз поне помня как нашите родители чакаха с десетилетие да си закупят жилище .Човекът е едно същество , което върши много нелогични на пръв поглед неща , но това е което ни отличава от добитъка.
                    FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                    FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

                    Коментар


                      Лошо няма в емоционалното, докато можеш да си го позволиш. Когато останеш със 160лв на месец - какво емоционално?! Просто ги е страх да си размърдат гъзовете и мозъците и да се възползват по най-добрия начин от това дето са натрупали за цял живот. Най-малкото такъв човек няма право да се обявява за беден, откъдето и тръгна разговора. Ти ако имаш 100 квадрата апартамент в центъра на Варна и доход от 160лв/месец беден ли ще си? Що тогава пенсията реве колко е беден? Да реве че е емоционален, а не беден.

                      Коментар


                        @ls1: Защо по всички теми не се разбираме толкова лесно... Малко акъл се иска, но навреме. Дразнещо е 100м2 апартамент да стои на 400м. от морето целогодишно празен и да се реве "нямам пари даже и да умра"... А конкретният апартамент е с 4 стаи (освен кухничката), които са отделни, т.е. няма преходи между стаите. Това са съответно 3ма до 6ма наематели по 50лв/легло, дори по 60лв/легло и всички ще са доволни.Преди 10 години, две колежки на жена ми плащаха по 100лв/месец за легло в апартамент с хазяйка, като дори нямаха право да ползват кухня, а само баня и тоалетна.
                        Steliyan's Life!
                        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

                        Коментар

                        Working...
                        X