Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Страна, в която да остарееш

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Бе зле- не зле - всеки казва различно. Никой от моите приятели, които живеят в Швеция, Англия или Испания няма намерение да се прибира към България. Единствено този, който е в ЮАР мисли да се маха от там, заради сигурността, но и той обмисля Австралия или Нова Зеландия. България не е в списъка му изобщо (сега си е тук на гости за 2 седмици).Може и да е така, както казва Байчев - но всичко си е супер субективно.Ако питаш някой мутраген с джип и "пачка" - добре ли се живее в България - ще ти каже верояно "Супер се живее бе, кво му е?!?". Е да, ама аз от мойта камбанарийка ги виждам нещата по друг начин. Решил съм да пробвам. Ако е толкова зле, колкото някои тук казват, ще се върна. Но няма да си простя, ако не пробвам.

Коментар

Immortal написа:
      ....
      И кога тръгваш?
      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Аз още се чудя що България е пълна с не само цигани, при все, че всичкото Българин е не само потенциален, ами и кинетичен емигрант. И продължавам да се чудя - защо всички емигранти от България - са "по-добре" когато са извън родината си. Ей на - днес чета новина - 10 новородени заразени с неизвестна бактерия нейде из Юръп - не в България. Мой приятел е в Турция и ми вика - ако бензина стигне до границата - ще е супер, че иначе струва 3.70лв/литър, а като го питах колко е дизела - 4.05лв... Лошо няма де...Но пак се питам - защо ще даваме всичко от себе си навънка, а в България - искаме да взимаме само?И още един пример - в Аламинут даваха един скеч: "В Англия - супер, свобода, мога си правя всичко, но ако закъснея заработа - няма заплата, а в България - може да не е свобода, но дори и да не идем на работа - заплата пак ще има"... Интересно племе сме
        Steliyan's Life!
        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

ele написа:
          Immortal написа:
          ....
          И кога тръгваш?
          ASAP. Скоро. То ще се чуе
          jenshen73 написа:
          Но пак се питам - защо ще даваме всичко от себе си навънка, а в България - искаме да взимаме само?
          Едва ли е толкова трудно да се сетиш. Защото и тук давам всичко от себе си - а какво получавам? Работя добра работа по специалността, която съм учил. Доставя ми удоволствие работата ми. Обаче не се чувствам никак реализиран - бавят се плащания, някои изобщо не идват... имаш да взимаш доста пари, а караш на заеми... Нито държавните институции, с които работя, нито частните фирми са коректни платци. За всеки лев, който СЪМ ИЗКАРАЛ, трябва да се моля, да въртя телефони, едва ли не да им падам на колене, за да ми ги платят - със сериозно забавяне и без лихва... Това е в 70% от случаите... Като им поискаш част от парите авансово - казват "ааа, ние не работим така. Ако искаш да работиш за нас - плащането после...". Еми писна ми да стоя без пари. Това е основното. Не искам и да съм роб на някой за смешните пари, които ти тава (в нашия град - 500-600 лв работодателите ги смятат за огромна заплата и си мислят, че трябва за тях да си денонощно на раположение). Минал съм и през това. Е, не! Като ще ме екплоатират - да има за какво поне.И не само...Колегата Orcinus e обяснил останалите неща много добре: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...r=asc&start=94

Коментар

абе искам пак в Ню Орлеанс, пък си размишлявайте защо това е така тука, а навън не е така.У нас и срещу най-смотаната държава на земята да бягаме.. пак нема да я стигнем.Аргументи няма да давам, понеже всеки ден се пишат теми в този форум от някой, който не е доволен от нещо тук.Не че навън ще си доволен от всичко, ама дори нещо да не ти харесва знаеш, че така трябва да е.Дисциплина колеги, това е тайната, ама Българина наш я нема и няма да я има.

Коментар

Изкопавам стара тема, но не успях да се въздържа.източник http://www.moreto.net/novini.php?n=119237За 48% от първолаците българският не е майчин език...Тазгодишните първолаци са около 50 000 - 24 000 от тях са от ромски и турски произход, съобщи БНР....След 20 години България ще е едно турско-циганско гето явно. А ако приемат Турция в ЕС дотогава може и да станем турска маала, може би не по документи, но кой ти гледа.Все сме си мислили че циганизацията и турцизацията на България са еее, нейде там, след 50 години. Пък то било вече факт, в училище. Става страшно.

Коментар

ls1 написа:
                Изкопавам стара тема, но не успях да се въздържа.източник http://www.moreto.net/novini.php?n=119237За 48% от първолаците българският не е майчин език...Тазгодишните първолаци са около 50 000 - 24 000 от тях са от ромски и турски произход, съобщи БНР....След 20 години България ще е едно турско-циганско гето явно. А ако приемат Турция в ЕС дотогава може и да станем турска маала, може би не по документи, но кой ти гледа.Все сме си мислили че циганизацията и турцизацията на България са еее, нейде там, след 50 години. Пък то било вече факт, в училище. Става страшно.
                С това управление няма как друго яче..

Коментар

Пак изкопавам темата, да видим година по-късно какво мисли народа, а също изтеглените за Зелена карта да се похвалят. :D

Коментар

Аз работя по въпроса , за което някои колеги са в течение .Но пък с такава бюрокрация се сблъсквам , че просто съм си за друга тема
                    FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                    FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Аз си мълча, щото Елена пак ще ме попита "Абе ти още ли не си тръгнал?!" Ще тръгна. Случиха се разни неща в живота ми, дето още повече ме карат да тръгна. И да не се върна.

Коментар

ls1 написа:
                        Пак изкопавам темата, да видим година по-късно какво мисли народа, а също изтеглените за Зелена карта да се похвалят. :D
                        Е,аз съм от неизтеглените.Нищо де,октомври месец пак.
                        Octavia RS
                        Evo 10-служебната играчка.

Коментар

ls1 написа:
                          Една година по-късно да те попитам, че съм пропуснал - какво против имаш Турция и турците и защо мислиш, че конкретните биха дошли да живеят в България, предвид, че в Турция е в пъти по-добре от тук. Питай Бахричин.
                          Steliyan's Life!
                          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Red Storm написа:
                            ls1 написа:
                            И аз съм от неизтеглените, но жената я изтеглили ... обеща да ме вземе, пък ще видим!
                            I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

avvasilev написа:
                              Red Storm написа:
                              ls1 написа:
                              И аз съм от неизтеглените, но жената я изтеглили ... обеща да ме вземе, пък ще видим!
                              А , честито !!!
                              FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                              FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

avvasilev написа:
                                Red Storm написа:
                                ls1 написа:
                                Аре ве ти сериозно ли? С кой ще си пея караокито на следващата среща?
                                FIAT BRAVO 1.6
                                FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
                                LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

Working...
                                X