Нали не можеше да пишем във форума против другите етноси? Дойде ви акъла най-после, ама е все тая - България вече я няма. А ele дето толкова и харесва тук, ще я питаме пак след 20-30 години, ако още го има форума, интернет и въобще медна жица на територията на България :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Страна, в която да остарееш
Collapse
X
-
jenshen73 написа:Според прочетеното до тук стигам до следните изводи:1. Циганите са ни виновни 2. Ако няма цигани - България ще е китка3. Да се оттървем от циганите и ще процъфтим...Обичта е по - силна от омразата. Сърцето е по - силно от огорчението. Усмивката на душата е по - силна от мрака. Великодушието надмогва мъстта.
Трезвен ТУК не пиша!
Un Italiano Vero
Коментар
-
dikanio написа:Нали не можеше да пишем във форума против другите етноси? Дойде ви акъла най-после, ама е все тая - България вече я няма. А ele дето толкова и харесва тук, ще я питаме пак след 20-30 години, ако още го има форума, интернет и въобще медна жица на територията на България :DSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
На сапун, на сапун....!!!Никой, не ни е виновен освен нас самите и калпавия ни късмет, че все ни клатят чужденци - щото имаме хубава земя на кръстопът и все на някой за нещо трябваме, ама щото сме малки и слаби и не вадим дивиденти от това.Е - Исландия що никой не ще да я превзема - било то политичеки или икономически?Аз пък за разлика от моя приятел Дидо съм патриот - и той го знае.Някой пък може да ме нарече страхлив - че ме страх да се отделя от полата на майка си ( образно казано - отдавне не живея с тях).Ама да ви кажа още от началото на 90-те мои приятели от езиковата гимназия тръгнаха по света - тогава по линията на ученето, после за да бачкат и т.н.С много малки изключения няма един дето е цъфнал и вързал пък. Единствените дето имат парички, жилища и т.н. - те пък нямат семейства - повярвайте ми. Дървете без корен виждали ли сте? Днес тук, утре там, все те лашкат назад напред теченията на работата ти.Показателното е другото - моята съпруга е на сравнително висок пост в голяма чуждестранна фирма оперираща в България и има много наблюдения - от нейните колеги - не повече от една трета са семейни, а масово са 30+ годишни... Ако са били семейни - вече не са. Половината от тях живеят в колите си ( не защото си нямат къщи)... Иначе пари се вземат и тук, ама както и ’там’ дупе да ви е яко, аз си знам какво имам предвид.А моята държава мечта май е Нова Зенландия - ама дали искам да остарея там, не знам - трябва първо да ида да видя.Със сигурност няма да мога да си пия ракииката под асмалъка със старите си приятели де... И внучетата да ми лазят поколената... Най-много някое куч е да си взема - ама вместо каракачанка - голдъ ретрийвърAlfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Ще се оправим с почистването някакси, това да е проблема. Хипотетично, ако изведнъж изчезнат циганите, това са много спестени пари от помощи, кражби и други престъпления. Сигурен съм, че българите с радост биха се заели с почистването навсякъде - улици, градинки и т.н. ако това е условието да изчезнат циганите. Аз най-отговорно заявявам, че бих карал боклукчийски камион веднъж седмично в почивния ми ден, ако това можеше да стане!
Коментар
-
dikanio написа:Ще се оправим с почистването някакси, това да е проблема. Хипотетично, ако изведнъж изчезнат циганите, това са много спестени пари от помощи, кражби и други престъпления. Сигурен съм, че българите с радост биха се заели с почистването навсякъде - улици, градинки и т.н. ако това е условието да изчезнат циганите. Аз най-отговорно заявявам, че бих карал боклукчийски камион веднъж седмично в почивния ми ден, ако това можеше да стане!Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Дидо освен за циганите е казал и някои неща за народа. Тъй че градски чел си отгоре отгоре.Аз все пак предлагам да се държим към темата. Това ЗАЩО сме така е друга тема, че сме я и дъвкали май тук там. Честно казано смешно ми е някой като каже че единици от тези дето са избягали са прокопсали. Ако разбирате под ’прокопсали’ да са станали милионери - сигурно. Но да не забравяме че за 20 години са емигрирали повече от милион хора, при положение че от тоя ’милион и кусур’ са се върнали само ’кусура’ значи че останалите някак са се справили с живота. Като са толкова зле съучениците, що не се връщат? Все пак не са на друга планета. Не мога да повярвам, че ще емигрираш, ще идеш там, ще разбереш че там е доста по гадно от тук, обаче ще кажеш ’ааааа, аз оставам тук, нищо че вкъщи е по-хубаво’.
Коментар
-
Всички ме знаете, че съм супер етнически толерантен.Под "цигани" нямам предвид самия етнос, а хората, живеещи по "цигански" начин.Не напразно сложих снимка на "блока", в който бяха настанени хора от съборените около блока къщи. По време на настаняването им блокът не се различаваше от всички останали блокове в България. Имаше си паркет, асансьори, тапети, ток, вода и т.н. Е, след 10 години живот на определени индивиди блокът е в състоянието, в което е на горната снимка, като е в ход неговото събаряне (голяма част от обитателите му вече са изселени).Имам дори приятели от цигнаски етнос, които са образовани, работят и не живеят по-различно от мен и от вас. Но не мога да нарека хора индивидите, причинили това нещо на собственото си жилище. И не, не искам да причинят това и на държавата.Силно ви препоръчвам да изгледате ето този филм на HBO: http://www.vbox7.com/play:84f58f8dВ никакъв случай циганското население СЕГА не е проблемЪТ на България. Но, без да се правя на пророк, след 20 години те ЩЕ СА проблемът на България.За да не се случи това, мерки трябва да се вземат от сега - мерки по образование, осигуряване на работа, очовечаване (доколкото е възможно) и т.н.Иначе - лесно мога да си представя страната след 20 години...А както писах и по-горе - това съвсем не е причината, поради която сме взели решение да емигрираме. Причини има други и много.А и дори нищо да не се получи, да се върна след няколко месеца с виснал нос, поне няма да се обвинявам цял живот, че не съм пробвал.За разлика от Явор, всички мои приятели, които са навън са в една или друга степен реализирани. Живеят много добре и нямат и най-малкото намерение да се връщат в България. Имам приятели в Швеция, в Англия, в Испания, в Гърция, в САЩ, в Бразилия, в ЮАР...
Коментар
-
Yavor написа:dikanio написа:Ще се оправим с почистването някакси, това да е проблема. Хипотетично, ако изведнъж изчезнат циганите, това са много спестени пари от помощи, кражби и други престъпления. Сигурен съм, че българите с радост биха се заели с почистването навсякъде - улици, градинки и т.н. ако това е условието да изчезнат циганите. Аз най-отговорно заявявам, че бих карал боклукчийски камион веднъж седмично в почивния ми ден, ако това можеше да стане!
Коментар
-
Не искам да вадя разговори от скайпа си, най-вече, че точно конкретния разговор ми е недостъпен на този компютър, но ще цитирам мой приятел, който преди две години се изсели в Канада:"Не е по-добре тук, но се живее по-спокойно, знаеш си работното време, знаеш си почивката и никой за нищо не те търси извън работа. Неприятно ми е, че нямам приятели, защото Канадците не са такива като нас, терсене ми е, че не мога да си пия бирата с приятел.."Според него - Канада не е най-прекрасното място за живеене, защото всичко е ПАРИ, но е животът е СПОКОЕН, защото е УРЕДЕН. Изводът от разговорите ми с него е, че ако в България се научим да си плащаме за всичко - ще успеем да се уредим и ние. Както казах - за сега съм си харесал България за остаряване, но... може и да поумнея след някоя и друга година...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
dikanio написа:] Много добре знам, че карането на камиона включва и събирането и точно това имах предвид. Готов съм на всичко, за да ги няма. Даже ако трябва да разделим страната на две пропорционални части спрямо нас и тях и да им дадем едната. И да видим след 50 години те докъде ще я докарат без да има от кой да крадат и да получават помощи. Тяхната част ще е като блока в Ямбол, ако не и по-зле.
Коментар
-
Швеция, защото:1. Няма никакви ограничения за работа на Българи;2. Съотношението доходи/разходи на средно семейство е може би най-добро в ЕС3. Много силна социална политика - напр. получаваш шведска пенсия след 12 години работа в Швеция4. В южните райони климатът е приятен - мека зима и не горещо лято;5. Швеция е силно-емигрантска страна, което си има своите плюсове и минуси6. Изключително малко Българи живеят и работят там - не повече от 2-3000 човека. В резултат на това - Българите все още имаме добро реноме.7. Страна с ниска престъпност и строги правила. Например моят приятел, който си беше тук за 2 седмици, си знаеше кога ще му е отпуската още от Нова година.Но VooDoo е там, той има по-вярни впечатления. Той ще каже.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар