Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Страна, в която да остарееш

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ls1: Моите най-искрени уважения, но ако имам нещо да кажа, ще го кажа. Друг е въпросът, ако ти искаш да чуеш точно конкретни неща - в края на краищата целта на всяка дискусия е да се видят различни гледни точки. Ако си пуснал темата не за дискусия, а да дадем мнението си дали да заминеш да живееш в чужбина, вместо да си купиш къща край Варна - кажи, да не се хабим да пишем неща, който да окачествяваш като глупости. sachma: Проблемът е, че ние не гледаме другите държави, а гледаме тези край нас. Щом съседът Иван взема 400, а аз 500, значи съм добре. Щом съседката Славка може да си простира прането така, че да капе на хората на главите, значи и аз мога. А българите в чужбина много бързо разбират от къде духа вятъра, но не и в България. Както казах, това е дълга тема, което не е предмет на тази дискусия. АКо искаш да го дискутираме - пусни друга тема,
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Аз пък искам да си остарея тук в България "Камъка си тал на мястото"
      Душата в рая на Фиата оборотомера до края!

FIAT BRAVO 1.8GT
      FIAT BRAVO 1.9TD ex

Коментар

Еле, в такъв случай смятам просто да те игнорирам. Жива и здрава.

Коментар

ls1 написа:
          Еле, в такъв случай смятам просто да те игнорирам. Жива и здрава.
          Тя еле-то е права, че това е една много дълга тема по принцип. Един от проблемите ни е, че сме си овчици - вдигат стажа с 2 години и никаква реакция от наша страна. А вижте какво стана в Гърция, като се опитаха да го направят... Иначе еле аз гледам тези покрай нас, понеже би трябвало и ние да сме на тяхното дередже, със западняците изобщо не можем да се сравняваме. Преди един месец бях в Германия, ами какво да ти кажа - дойчовците срещу тях да бягаме, няма да ги стигнем. Въпросът е, че и тези покрай нас ни разминаха. Македония - държава от 1991г. - по-висок среден доход. Сърбия беше срината от бомбардировки не чак толкова отдавна - по-висок среден доход. В Румъния имаше гражданска война - по-висок среден доход. За Турция и Гърция да не говорим. Абе ние сме си най-зле както и да го гледаме. Още 20 години да минат - пак ще е така. И да знаете, че не се бъзикам...
          N.Y. State of Mind

Коментар

Аз пък мисля,че сме "орел,рак и щука" като народ и тая тема е поредното доказателство!Нищо лично към никой.
            Fiat Multipla 1.6 16v BiPower 03:Lancia Delta3 1.6 16v 120 multijet

Коментар

Петко СлавейковНе сме народНе сме народ, не сме народ, а мърша,хора, дето нищо не щат да вършат.Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.И не знаем, не можеме, не щемеда работим за себе си със време.Само знаем и можеме, и щемеедин други злобно да се ядеме...Помежду си лихи, буйни, топорни,пред други сме тихи, мирни, покорни...Все нас тъпчат кой отдето завърне,щот сме туткун, щото не сме кадърни...Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -а всякому меракът е развала...Не сме народ! Не сме народ, а мърша,пак ще кажа и с това ще да свърша.година 1875
              Да продължа мислите на колегата по-горе...Искам доста неща да напиша, но не виждам смисъл. За мен лично отдавна съм решил, че България няма да се оправи, дори и да взимаме основна заплата от по 5000 евро - пак ще си остамен българи, само че тогава, благодарение за големите заплати, ще сме още по-арогантни, невъзпитани, тарикати и мерзавци... С една дума - примати.

Коментар

sachma написа:
                Един от проблемите ни е, че сме си овчици - вдигат стажа с 2 години и никаква реакция от наша страна. А вижте какво стана в Гърция, като се опитаха да го направят...
                кво направиха гърците??? убиха една бременна жена, било то и банкерка...бензинаджиите в гръцко кво направеха в крайна сметка - мобилизираха им камионите, вкараха армията в доставките и в крайна сметка нищо.... срещу държавата ей тъй на не се скача. като са решили нещо - правят го... и мисля, че гърците не са най-успешният пример по темата... ама стига оф топик...проблема, основния проблем е, че където и да отидеш си чужденец, и 10 г. да живееш там, да им свикнеш на мурафетите, да се слееш с потока, с тълпата, все ще се случи нещо и все ще ти го натякват, че си чужденец...пък и при тая реклама на България дето братята роми са я направили навън - българин да се наричам, май не е първа радост...
                Fiat Punto 1.1-Синята птица
                Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

По принцип си прав. Но на земеделците направиха отстъпки в началото на годината, а и ЕС обърна внимание на проблема. А какво стана с протестите на нашите земеделци? Освен това, дори и да няма резултат, гърците си защитават интересите и изискват това и от политиците си. А и синдикатите там защитават работниците си, а не като при нас. Пример - стачката на учителите тук и в Гърция. Та затова дадох Гърция като пример.Иначе съм съгласен, че където и да отидеш в чужбина ще си чужденец. Проблемът идва, ако започнеш да се чувстваш чужденец тук...
                  N.Y. State of Mind

Коментар

VooDoo написа:
                    От 5 месеца съм за втори път в Швеция(Göteborg) и мисля да се установя тук. Още първия път , когато бях тук разбрах, че това е страната в, която искам да живея и работя. Разбира се много неща в БГ ми липсват(най-вече "Браво"-то), но писна от всички лоши неща, които ни заобикалят в родината. Вече не вярвам, че БГ може да стане добро място за живот
                    Нямах няколко дена интернет (бях на място без интернет), и сте пуснали най-актуалната за мен тема.ЗАЩО НЯМА ДА ЖИВЕЯ ПОВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ е въпрос, на който мога да отговоря много подробно, но в момента имам доста работа и не мога да отделя много време.С жена ми твърдо сме решили да се махаме от България, и това въпреки всичкия ми доскорошен оптимизъм, че България ще се оправи и ще тръгне в положителна посока. Вече 20 години нищо такова не виждам, и то точно поради овчият български народ (ако някой се почувства обиден, негова си работа). Разглеждали сме много варианти, ходихме дори и на място тук и там (двете ми сестри живеят в Гърция, най-добрият ми приятел - в Англия). В крайна сметка сме се спрели на Швеция, и ако не ни мине котка път в най-скоро време (най-вероятно идната пролет) ще се пробваме там.БЪЛГАРИЯ Е МЯСТОТО, КЪДЕТО НЕ БИХ ИСКАЛ ДА ОСТАРЕЯ.В момента от 10 новородени 7 са циганчета. Ето в какво превърнаха за 10 години циганите един напълно нормален жилищен блок в Ямбол:След 20 години цялата страна ще е такава, тъй като 70% от младото население ще е циганско. НЯМА да има пари за изплащане на нашите пенсии. Няма да има кой да работи и да внася осигуровки, за да се изплащат НАШИТЕ пенсии. Дори в момента държавата е затруднена да изплаща пенсиите на сегашните пенсионери, мислите ли, че с все по-циганското население на страната нещата ще се оправят?!?Не е само това, разбира се. Тук се сблъсквам с невъобразими трудности от всякакво естество. И в личния ни живот, и в бизнеса, и във всичко.Държавата България НЕ НИ Е майка, а машеха, и става все по-зла към собствения си народ.Плюя на такава държава.Не съм патриот, никога не съм бил. Винаги съм бил против разделянето на света на държави. Всички хора се раждаме еднакви, и именно разделението на държави, религии, и т.н. правят този свят лош. Така че ако някой мисли да ме обвинява в национално предателство - да, аз съм се родил да изживея своя си живот, а не да живея "за Сталину, за Родину" в българския му вариант. Патриотизмът ми е крайно чуждо нещо, и наистина, ама наистина наистина, се чувствам много по-добре в интернационална компания, отколкото заобиколен само от българчета...

Коментар

Брей, един човек ме разбра...

Коментар

Immortal написа:
                        VooDoo написа:
                        От 5 месеца съм за втори път в Швеция(Göteborg) и мисля да се установя тук. Още първия път , когато бях тук разбрах, че това е страната в, която искам да живея и работя. Разбира се много неща в БГ ми липсват(най-вече "Браво"-то), но писна от всички лоши неща, които ни заобикалят в родината. Вече не вярвам, че БГ може да стане добро място за живот
                        Нямах няколко дена интернет (бях на място без интернет), и сте пуснали най-актуалната за мен тема.ЗАЩО НЯМА ДА ЖИВЕЯ ПОВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ е въпрос, на който мога да отговоря много подробно, но в момента имам доста работа и не мога да отделя много време.С жена ми твърдо сме решили да се махаме от България, и това въпреки всичкия ми доскорошен оптимизъм, че България ще се оправи и ще тръгне в положителна посока. Вече 20 години нищо такова не виждам, и то точно поради овчият български народ (ако някой се почувства обиден, негова си работа). Разглеждали сме много варианти, ходихме дори и на място тук и там (двете ми сестри живеят в Гърция, най-добрият ми приятел - в Англия). В крайна сметка сме се спрели на Швеция, и ако не ни мине котка път в най-скоро време (най-вероятно идната пролет) ще се пробваме там.БЪЛГАРИЯ Е МЯСТОТО, КЪДЕТО НЕ БИХ ИСКАЛ ДА ОСТАРЕЯ.В момента от 10 новородени 7 са циганчета. Ето в какво превърнаха за 10 години циганите един напълно нормален жилищен блок в Ямбол:След 20 години цялата страна ще е такава, тъй като 70% от младото население ще е циганско. НЯМА да има пари за изплащане на нашите пенсии. Няма да има кой да работи и да внася осигуровки, за да се изплащат НАШИТЕ пенсии. Дори в момента държавата е затруднена да изплаща пенсиите на сегашните пенсионери, мислите ли, че с все по-циганското население на страната нещата ще се оправят?!?Не е само това, разбира се. Тук се сблъсквам с невъобразими трудности от всякакво естество. И в личния ни живот, и в бизнеса, и във всичко.Държавата България НЕ НИ Е майка, а машеха, и става все по-зла към собствения си народ.Плюя на такава държава.Не съм патриот, никога не съм бил. Винаги съм бил против разделянето на света на държави. Всички хора се раждаме еднакви, и именно разделението на държави, религии, и т.н. правят този свят лош. Така че ако някой мисли да ме обвинява в национално предателство - да, аз съм се родил да изживея своя си живот, а не да живея "за Сталину, за Родину" в българския му вариант. Патриотизмът ми е крайно чуждо нещо, и наистина, ама наистина наистина, се чувствам много по-добре в интернационална компания, отколкото заобиколен само от българчета...
                        Това съответства и на моето мнение. Само ще добавя ,че дори и някога да се пооправят тук нещата кумунизма ни е оставил една чудесна и непоправима инфраструктура с тесни улици и градове с квартали приличащи на "Припят" . Всеки който се е звръщал на летище софия от цивилизована държава знае за какво говоря.

Коментар

ls1 написа:
                          Брей, един човек ме разбра...
                          Що само един бре...? И аз съм човек
                          N.Y. State of Mind

Коментар

Да бе, ама безсмъртния все едно ми освети сърцето с фенерче и показа картинката дето излиза на стената отзад . Е, Швеция не ми е по сърце, но предполагам въпрос на вкус.

Коментар

Аз също подкрепям Дидо.
                              Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
                              Ex.Opel Astra

Коментар

Според прочетеното до тук стигам до следните изводи:1. Циганите са ни виновни 2. Ако няма цигани - България ще е китка3. Да се оттървем от циганите и ще процъфтим...
                                Steliyan's Life!
                                FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Working...
                                X