Жегаааа, жега...и в жегата до климатика - мисли.Абе хора, какво ще правим ’нататък’? Седя и си мисля - сега сме млади, работим, вземаме пари, колкото-толкова. Добре сме. Как ще изглеждаме след 30 години? Аз ще съм на 65, занаята ми сигурно ще е залязъл, наследствата изядени, къде от инфлация, къде дадени на децата, къде ’свити’ някак от държавата. Пенсия още няма да вземам, щото дотогава ще се пенсионираме на 80 сигурно. С организъм изтощен от лоша храна, лош въздух, лоша вода, лошо медицинско обслужване. Гледам днешните пенсионери и ми е много тъжно. В един момент си дадох сметка обаче че аз ще съм на тяхно място след 30 години. Много е лесно д акажеш ’Абееее, ще се оправим беее, дотогава ехееееее’. Ами ако не се? Двайсет години минаха ей така, като мигване, а сме все надолу. Има огромен шанс и следващите 30 да са така.Та въпроса е - какво може да се направи? Единия вариант е да останем тука и да се борим да променяме системата, таейки надежда че тези дето днеска две изречения не могат да вържат в училище ще ни лекуват, обслужват, хранят. Да кажем че ей на, сега бат Бойко като се развърти и след, айде не 800, ама след 8000 дни ще сме ок.Другия вариант е емиграцията.Преди да го поразчепкам искам да помоля да оставим патриотизма за момент на страна и да помислим чисто прагматично и трезво. Мисля си, че за да е патриот човек няма нужда да е на територията на държавата си. Всъщност много от хората навън са по-патриоти от нас, събират пари и си строят църкви, читалища, правят училища за българчета, може няколко часа в седмицата, но с много сърце и душа. Та - в коя страна бихте искали да остареете? Моля направете разлика - не в коя държава да идеш сега да работиш, а в коя държава искаш да си след 30 години, да се обърнеш назад и да кажеш ’Ех, поживях добре и спокойно, и сега съм добре, ще си изкарам времето дето ми остава щастлив, добре че дойдох тук’. Има разлика.Аз имам две държави предвид, но ще ги споделя по-нататък, да се понатрупат мнения нови.
Отново моля, нека не завиваме темата към патриотизма, това няма общо в случая.

Коментар