Нали бяхте против гледането на телевизия?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Vivacom TV вече е факт
Collapse
X
-
Yavor написа:Имаме участник познал точните килограми!Влади - получаваш награда - кора от диня!Ама от ония дини - дето рекламират мастиката....Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Vladim написа:BO написа:Подскажи ми в момента "стандартните" цифрови телевизии, стил ала Булсатком, с какво са по-добри в образа от класическа аналогова предаваща се по кабела?Примерно си вземи операторски приемник от Мегалан да речем (цифрова телевизия), който си е с ХДМИ изход.Това ще ти помогне ли в нещо?jenshen73 написа:... И бъдещето верно е на новите технологии - чакам да докарат хубаво черно на LCD телевизорите, че да ъпгрейдна и тоя в кухнятаA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:Дали ми харесва кристален аналогов сигнал, или огромна пикселизаця на цифровата телевизия мисля, че няма две мнения.Само като видиш градиента на цветовете и ти се повръща.Пак питам, защо да плащам за пиксели, вместо за кристален образ, без замазване и снежинка по него?Стига с тези насаждани от списанията мнения.Да, и аз харесвам Фул ЕйчДи сигнал директно набоцкан в телевизора.Колко ЕйчДи сигнали гледате в България?Говорете конкретно за ситуацията на гледане на телевизия!Ако искате да гледате по цял ден демо ДВД-тата на огромните си последен модел ЛЦД-та в максимална резолюция и да се наслаждавате на буквално кристалния образ, това е друго нещо Yellow_Flash_Colorz_PDT_07Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Vladim написа:С теб трудно се води спор... Най-малкото, че два пъти ти задавам въпрос, а ти не отговаряш. Е не смятам и аз да ти отговарям. Нямам никаква идея, за какви пиксели говориш!? Кристален образ без снежинка и аналогова телевизия са две крайно различни понятия. Не чета списания, а работя в телевизия и, с колегите си редовно обсъждаме това, което виждаме с очите си. Цифровата телевизия и HD, което е свързано с нея е бъдещето, което малко по малко навлиза и у нас. А това, което наричаш ДВД-та са Bluray дискове, което е нещо доста различно! :D Обясних ти защо е добре цифровият приемник да има HDMI изход за връзка с LCD телевизора, но явно не мога да те убедя, че всичко, за което говоря е по-добро от аналоговата телевизия... Мисля, че спорът е излишен. Всеки да гледа, каквото го кефи! :DA20DTH ЖТД ама не баш
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:...Ако е за телевизора - нормално е да вървим с технологиите, това не означава, че задължително е с по-добро качество.И аз да задам тогава въпрос.Как със средно около 350КБ на канал ще изкараш картина, която да е перфектна?Може би има някакъв нов утра, дупер, модерен ен/декодер?Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Точно тази честота, където си показал не е най-подходящата.На тази честота Булсатком излъчват 12 канала. В случая си цитирал The Voice. Целия бандуид на тази честота ако не се лъжа по спомен е 27 мегабита.Тези 27 мегабита като ги разделиш на 12 канала се получава средно по около 2.25 мегабита на канал.Това прави средно около 280 килобайта на канал.Това, че показваш 4 мегабита рейт (около 500 килобайта) нищо не означава.Този стил телевизия стил ала Булсатком никога няма да имат качеството, за което говориш.На един хубав HD сигнал и то не с кодек от рода Irdeto 2 където използват в Булсат му трябват поне едно 10-12 мегабита.Съответно ти трябва декодер с доста по-добър процесор за да декодира сигнала и няма да струва 20 лева като на Булсат декодерите.Точно поради тази причина този вид телевизия никога няма да има качеството на истинския жифров сигнал. Не и в близкото бъдеще. Нали се сещаш, че в една честота ще набутват по 2 канала вместо 12. Демек преноса им се увеличава 6 пъти като цена. А горе долу цената която трябва да плащат за да речем 70 канала с по 12 мегабита битрейт гарантиран за истински HD сигнал ще трябва да ти взимат поне по 100лв и нагоре като цена. Отделно че декодерите ще струват доооста повече от сегашната им цена.Сам разбираш, че не е за нашата държава този вид услуга.Както и да е.Лека вечер.п.п. Ако искаш да видиш аналогова телевизия без типичното за нея тип "шум" (снежинки), може да наминеш към нас. Ще сервирам по една подкова с червено вино. Гарантирам ти че няма да останеш разочарован от картинатаA20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
-
BO написа:...п.п. Ако искаш да видиш аналогова телевизия без типичното за нея тип "шум" (снежинки), може да наминеш към нас. Ще сервирам по една подкова с червено вино. Гарантирам ти че няма да останеш разочарован от картинатаSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:BO написа:...п.п. Ако искаш да видиш аналогова телевизия без типичното за нея тип "шум" (снежинки), може да наминеш към нас. Ще сервирам по една подкова с червено вино. Гарантирам ти че няма да останеш разочарован от картинатаAlfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Yavor написа:И аз, и аз...Мога да донеса и малко Хасковска двойно препечена, собтвено производство.Ама както казах малко - после да не викате - "ебаси снежинките на перфектната телвизия"Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Orcinus
Цифровата телевизия в момента в България е на смешно ниво. Едва ли Виваком, в която компания явно авторът работи и прави безплатна реклама с негласното одобрение на Правителството на форума, ще направи нещо различно. Виваком в момента върви по пътя на една силно компрометирана компания, не кампания, а компания. Но това няма кой знае какво значение. Едно нещо, поне според мен, може и да подхождам като лаик, е следното. За да станат интересни цифровите телевизии в БГ, те трябва да започнат да снимат с техника във формат 16:9. Колко телевизии в момента в този формат го правят? ДА СНИМАТ така? От големите три телевизии питам? Мисля, че нито една. Аз ползвам цифрова кабелна телевизия. Не съм доволен от качеството на сигнала, но аз го сравнявам с ФУЛЛ ХД сигнала, който често гледам на моя телевизор, но излъчван от БлуРей плеър или домашното ПЦ. Къде сме ние, никъде, за пореден път. В Щатите много телевизии излъчват не само в 16:9, а в HD. Ние нямаме НИТО една българска телевизия, която да СНИМА така.
Коментар
-
Orcinus написа:Къде сме ние, никъде, за пореден път. В Щатите много телевизии излъчват не само в 16:9, а в HD. Ние нямаме НИТО една българска телевизия, която да СНИМА така.Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
Единствено ПроБГ СНИМАТ новините си в 16:9 и имат доста такива предавания.РИНГ също често имат мачове 16:9ТВ7 - повечето филми ги излъчват 16:9, както и за мое огормано щастие - ФОРМУЛА 1!Така да се каже - има светлина в тунела.Аз чакам БТВ да минат на 16:9 за да минат всички останали. Проблема е че хората с телевизори в този формат все още са много малък процент в Бъгария - затова и продължават да си снимат и излъчват в 4:3.Сигурен съм че Влади ще потвърди че иначе имат техническа възможност да го направят веднага. Щом моята супер евтина HD камера - Praktica - може да снима в 16:9 или 4:3 - по избор, какво остава за прфесионалната апаратура.А телевизията на Пайнера много отдавна снима ВСИЧКО на 16:9 и HD, ако не и FULL HD. Имам приятел тамкойто беше монтажист, сега май стана оператор и знам с каква техника разполагат - най-новата и най-добре. Оборудването им е наистина за много милиони евра. Не случайно качеството на излъчване, а и самата направия на клиповете е много добра. Е за съдържанието се въздържам да давам оценки - нали си говорим за качество на сигнала.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Yavor написа:...Сигурен съм че Влади ще потвърди че иначе имат техническа възможност да го направят веднага. Щом моята супер евтина HD камера - Praktica - може да снима в 16:9 или 4:3 - по избор, какво остава за прфесионалната апаратура...Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Vladim написа:BO написа:Подскажи ми в момента "стандартните" цифрови телевизии, стил ала Булсатком, с какво са по-добри в образа от класическа аналогова предаваща се по кабела?Примерно си вземи операторски приемник от Мегалан да речем (цифрова телевизия), който си е с ХДМИ изход.Това ще ти помогне ли в нещо?Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар