Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Vivacom TV вече е факт

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Нали бяхте против гледането на телевизия?

Коментар

Yavor написа:
      Имаме участник познал точните килограми!Влади - получаваш награда - кора от диня!Ама от ония дини - дето рекламират мастиката....
      Ама... за какво ми е горнище на бански, Явка? Тази въпросната телевизия дори е първата българска излъчваща в HD...@coolboby това, че някой е написал, че не гледа телевизия не означава, че всички не гледаме!
      Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
        BO написа:
        Подскажи ми в момента "стандартните" цифрови телевизии, стил ала Булсатком, с какво са по-добри в образа от класическа аналогова предаваща се по кабела?Примерно си вземи операторски приемник от Мегалан да речем (цифрова телевизия), който си е с ХДМИ изход.Това ще ти помогне ли в нещо?
        Ще ти дам бегъл пример... При аналоговите доставчици няма реален контрол на паразитно закачилите се всеки както намери съседи! Режат им кабелите и прибират сплитерите, което има полза точно няколко часа. След това Бай Стамат, който е решил да гледа безплатна кабелна пак закача спитера купен за 50 стотинки без да му пука, че ти, който си абонат и си плащаш страдаш от намален сигнал и паразитни смущения. И по мои наблюдения почти 50% от съседите гледат по този начин. Давам ти и реален пример. Доста години бях абонат на бившите Евроком. Апартаментът е на 13-тия етаж и захранващият кабел идва от земята, т.е. от първия. В началото нямаше никакви проблеми с образа, но прогресивно заедно със закачените сплитери сигнала започна да се скапва. Знаеш, че при аналоговите програми има такива в по-хубаво качество и такива на снежинки. Е да е, ама при качествената цифрова всичките ти програми са с идеална картина! Отделно имаш много удобна функция, която ти показва какво гледаш в момента и, какво следва. Да не говорим, че всички LCD телевизори са проектирани да работят с цифрови сигнали и най-вече HD. А това, че подържат и аналогови, които конвертират и изглеждат, като някаква мазня е друг въпрос. Само не ми отговори, защо не си купи кинескопен телевизор? Бъди сигурен, че на него аналоговата ти цифрова би се виждала в пъти по-добре! По принцип възприятието на всеки човек е различно. Така, че това щом теб те кефи аналогова на LCD телевизор за мен това е отврат. А хубав операторски премник с HDMI все още няма, иначе досега да си го бях купил. Споделям идеята за индивидуално приемане на ТВ от Космоса, а не да ми идва по кабел така, че Мегалан въобще не ме вълнуват. А дали има значение HDMI изхода при приемник за цифрова Тв, има да и то голяма! Просто обяснено... приемника получава цифров сигнал, който предава по цифров път до цифровият ти вход на Тв-то. В момента масовите приемници на Булсат например приемат цифров сигнал от Космоса, след това го преобразуват в аналогов, пускат ти го през Скарт изхода, а цифровият ти телевизор го преобразува наново в цифров. Тази операция ти скапва сигнала. А иначе с нетърпение очаквам да се появят повече HD канали, ако ме разбираш, за какво иде реч! Между другото пускал ли си HD сигнал на твоят телевизор? Защото вярвай ми, стига да не е от зората на LCD-тата той е проектиран да предава красива картинка с висока резолюция, а не аналогова кабелна, която в белите държави отдавна са отсвирили.@jenshen73 очаквах подобен отговор и от BO Но пък не можеш да отречеш бъдещето на новите технологии и картинката на HD-то! А пък и да напомня, че до 2-3 години аналогови ефири и кабеларки няма да има. Тогава Бай Стамат няма да може да гледа безпатно!
        Дали ми харесва кристален аналогов сигнал, или огромна пикселизаця на цифровата телевизия мисля, че няма две мнения.Само като видиш градиента на цветовете и ти се повръща.Пак питам, защо да плащам за пиксели, вместо за кристален образ, без замазване и снежинка по него?Стига с тези насаждани от списанията мнения.Да, и аз харесвам Фул ЕйчДи сигнал директно набоцкан в телевизора.Колко ЕйчДи сигнали гледате в България?Говорете конкретно за ситуацията на гледане на телевизия!Ако искате да гледате по цял ден демо ДВД-тата на огромните си последен модел ЛЦД-та в максимална резолюция и да се наслаждавате на буквално кристалния образ, това е друго нещо Yellow_Flash_Colorz_PDT_07
        jenshen73 написа:
        ... И бъдещето верно е на новите технологии - чакам да докарат хубаво черно на LCD телевизорите, че да ъпгрейдна и тоя в кухнята
        Сигурно в бъдещето може би, някога да. но аз като видя точно този ефект на ЛЦД телевизорите и ми се повръща. Какво да гледам след това на него.За това една хубава фул ейч ди плазма и да не ми причинява гърчове като седна да гледам някой хубав филм вечер
        A20DTH ЖТД ама не баш
        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
          Дали ми харесва кристален аналогов сигнал, или огромна пикселизаця на цифровата телевизия мисля, че няма две мнения.Само като видиш градиента на цветовете и ти се повръща.Пак питам, защо да плащам за пиксели, вместо за кристален образ, без замазване и снежинка по него?Стига с тези насаждани от списанията мнения.Да, и аз харесвам Фул ЕйчДи сигнал директно набоцкан в телевизора.Колко ЕйчДи сигнали гледате в България?Говорете конкретно за ситуацията на гледане на телевизия!Ако искате да гледате по цял ден демо ДВД-тата на огромните си последен модел ЛЦД-та в максимална резолюция и да се наслаждавате на буквално кристалния образ, това е друго нещо Yellow_Flash_Colorz_PDT_07
          С теб трудно се води спор... Най-малкото, че два пъти ти задавам въпрос, а ти не отговаряш. Е не смятам и аз да ти отговарям. Нямам никаква идея, за какви пиксели говориш!? Кристален образ без снежинка и аналогова телевизия са две крайно различни понятия. Не чета списания, а работя в телевизия и, с колегите си редовно обсъждаме това, което виждаме с очите си. Цифровата телевизия и HD, което е свързано с нея е бъдещето, което малко по малко навлиза и у нас. А това, което наричаш ДВД-та са Bluray дискове, което е нещо доста различно! :D Обясних ти защо е добре цифровият приемник да има HDMI изход за връзка с LCD телевизора, но явно не мога да те убедя, че всичко, за което говоря е по-добро от аналоговата телевизия... Мисля, че спорът е излишен. Всеки да гледа, каквото го кефи! :D

Коментар

Vladim написа:
            С теб трудно се води спор... Най-малкото, че два пъти ти задавам въпрос, а ти не отговаряш. Е не смятам и аз да ти отговарям. Нямам никаква идея, за какви пиксели говориш!? Кристален образ без снежинка и аналогова телевизия са две крайно различни понятия. Не чета списания, а работя в телевизия и, с колегите си редовно обсъждаме това, което виждаме с очите си. Цифровата телевизия и HD, което е свързано с нея е бъдещето, което малко по малко навлиза и у нас. А това, което наричаш ДВД-та са Bluray дискове, което е нещо доста различно! :D Обясних ти защо е добре цифровият приемник да има HDMI изход за връзка с LCD телевизора, но явно не мога да те убедя, че всичко, за което говоря е по-добро от аналоговата телевизия... Мисля, че спорът е излишен. Всеки да гледа, каквото го кефи! :D
            Не знам какъв въпрос си ми задал.Ако е за телевизора - нормално е да вървим с технологиите, това не означава, че задължително е с по-добро качество.И аз да задам тогава въпрос.Как със средно около 350КБ на канал ще изкараш картина, която да е перфектна?Може би има някакъв нов утра, дупер, модерен ен/декодер?
            A20DTH ЖТД ама не баш
            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
              ...Ако е за телевизора - нормално е да вървим с технологиите, това не означава, че задължително е с по-добро качество.И аз да задам тогава въпрос.Как със средно около 350КБ на канал ще изкараш картина, която да е перфектна?Може би има някакъв нов утра, дупер, модерен ен/декодер?
              Често казано не знам, какви килобайти цитираш... Качествените филмови файлове в стандартна резолюция са в битрейт между 800 и 1600кб. Ето ти пример от произволен канал на Булсат. Далеч няма нищо общо с 350к, нали? Хайде да не си говорим повече празни приказки, моля те И без това наспамихме рекламната тема прилично Като те кефи си гледай аналоговата и толкоз. Аз отдавна съм я сменил, защото я смятам за некачествена, а и цифровата предлага повече възможности. Гледам HD и FullHD филми от специално сглобено за целта PC и просто изчаквам да се появят още няколко HD предлагани канала за да се метна и на HD телевизия P.S. Графиката на картинката е на квадратчета, защото съм с един гаден тунер на този комп! Да поясня, че да не си помислиш нещо!
              Прикачени файлове

Коментар

Точно тази честота, където си показал не е най-подходящата.На тази честота Булсатком излъчват 12 канала. В случая си цитирал The Voice. Целия бандуид на тази честота ако не се лъжа по спомен е 27 мегабита.Тези 27 мегабита като ги разделиш на 12 канала се получава средно по около 2.25 мегабита на канал.Това прави средно около 280 килобайта на канал.Това, че показваш 4 мегабита рейт (около 500 килобайта) нищо не означава.Този стил телевизия стил ала Булсатком никога няма да имат качеството, за което говориш.На един хубав HD сигнал и то не с кодек от рода Irdeto 2 където използват в Булсат му трябват поне едно 10-12 мегабита.Съответно ти трябва декодер с доста по-добър процесор за да декодира сигнала и няма да струва 20 лева като на Булсат декодерите.Точно поради тази причина този вид телевизия никога няма да има качеството на истинския жифров сигнал. Не и в близкото бъдеще. Нали се сещаш, че в една честота ще набутват по 2 канала вместо 12. Демек преноса им се увеличава 6 пъти като цена. А горе долу цената която трябва да плащат за да речем 70 канала с по 12 мегабита битрейт гарантиран за истински HD сигнал ще трябва да ти взимат поне по 100лв и нагоре като цена. Отделно че декодерите ще струват доооста повече от сегашната им цена.Сам разбираш, че не е за нашата държава този вид услуга.Както и да е.Лека вечер.п.п. Ако искаш да видиш аналогова телевизия без типичното за нея тип "шум" (снежинки), може да наминеш към нас. Ще сервирам по една подкова с червено вино. Гарантирам ти че няма да останеш разочарован от картината
                A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

BO написа:
                  ...п.п. Ако искаш да видиш аналогова телевизия без типичното за нея тип "шум" (снежинки), може да наминеш към нас. Ще сервирам по една подкова с червено вино. Гарантирам ти че няма да останеш разочарован от картината
                  БО, таа телевизия и аз искам да я видя... подковата де... с все виното - може и бяло да е...
                  Steliyan's Life!
                  FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
                    BO написа:
                    ...п.п. Ако искаш да видиш аналогова телевизия без типичното за нея тип "шум" (снежинки), може да наминеш към нас. Ще сервирам по една подкова с червено вино. Гарантирам ти че няма да останеш разочарован от картината
                    БО, таа телевизия и аз искам да я видя... подковата де... с все виното - може и бяло да е...
                    И аз, и аз...Мога да донеса и малко Хасковска двойно препечена, собтвено производство.Ама както казах малко - после да не викате - "ебаси снежинките на перфектната телвизия"
                    Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Yavor написа:
                      И аз, и аз...Мога да донеса и малко Хасковска двойно препечена, собтвено производство.Ама както казах малко - после да не викате - "ебаси снежинките на перфектната телвизия"
                      Ей... добра компания се заформи, наздраве! :D А пък после на всичките картината ще е мътна, вервайте ми! Стига спам, че :

Коментар

Цифровата телевизия в момента в България е на смешно ниво. Едва ли Виваком, в която компания явно авторът работи и прави безплатна реклама с негласното одобрение на Правителството на форума, ще направи нещо различно. Виваком в момента върви по пътя на една силно компрометирана компания, не кампания, а компания. Но това няма кой знае какво значение. Едно нещо, поне според мен, може и да подхождам като лаик, е следното. За да станат интересни цифровите телевизии в БГ, те трябва да започнат да снимат с техника във формат 16:9. Колко телевизии в момента в този формат го правят? ДА СНИМАТ така? От големите три телевизии питам? Мисля, че нито една. Аз ползвам цифрова кабелна телевизия. Не съм доволен от качеството на сигнала, но аз го сравнявам с ФУЛЛ ХД сигнала, който често гледам на моя телевизор, но излъчван от БлуРей плеър или домашното ПЦ. Къде сме ние, никъде, за пореден път. В Щатите много телевизии излъчват не само в 16:9, а в HD. Ние нямаме НИТО една българска телевизия, която да СНИМА така.

Коментар

Orcinus написа:
                          Къде сме ние, никъде, за пореден път. В Щатите много телевизии излъчват не само в 16:9, а в HD. Ние нямаме НИТО една българска телевизия, която да СНИМА така.
                          ААААААААААААА не така! Има, има! Хората по-горе ти казаха - Планета на Митко Пайтъра!
                          Fiat Punto 1.1-Синята птица
                          Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                          Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Единствено ПроБГ СНИМАТ новините си в 16:9 и имат доста такива предавания.РИНГ също често имат мачове 16:9ТВ7 - повечето филми ги излъчват 16:9, както и за мое огормано щастие - ФОРМУЛА 1!Така да се каже - има светлина в тунела.Аз чакам БТВ да минат на 16:9 за да минат всички останали. Проблема е че хората с телевизори в този формат все още са много малък процент в Бъгария - затова и продължават да си снимат и излъчват в 4:3.Сигурен съм че Влади ще потвърди че иначе имат техническа възможност да го направят веднага. Щом моята супер евтина HD камера - Praktica - може да снима в 16:9 или 4:3 - по избор, какво остава за прфесионалната апаратура.А телевизията на Пайнера много отдавна снима ВСИЧКО на 16:9 и HD, ако не и FULL HD. Имам приятел тамкойто беше монтажист, сега май стана оператор и знам с каква техника разполагат - най-новата и най-добре. Оборудването им е наистина за много милиони евра. Не случайно качеството на излъчване, а и самата направия на клиповете е много добра. Е за съдържанието се въздържам да давам оценки - нали си говорим за качество на сигнала.
                            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Yavor написа:
                              ...Сигурен съм че Влади ще потвърди че иначе имат техническа възможност да го направят веднага. Щом моята супер евтина HD камера - Praktica - може да снима в 16:9 или 4:3 - по избор, какво остава за прфесионалната апаратура...
                              За техническа възможност... честно казано нямам право да коментирам но в общи линии твоята камера ако струва 700лв. например, то една професионална такава е на цена 100 пъти по толкова, а да не забравяме, че бТВ-то чукна скоро десет години! Ако новините и новите предавания ще се снимат 16:9, каква е логиката филмите да се излъчват 4:3? Т.е. или се минава изцяло на 16:9 без да се изписват предупредителни надписи под логото, или се кара на 4:3 докато се направи цялостна подготовка и реформа. От половин година бТВ има нови собственици, които подготвят големи промени. Така, или иначе идеята е някой ден да се излъчва HD... никой не знае точно, кога обаче. :D

Коментар

Vladim написа:
                                BO написа:
                                Подскажи ми в момента "стандартните" цифрови телевизии, стил ала Булсатком, с какво са по-добри в образа от класическа аналогова предаваща се по кабела?Примерно си вземи операторски приемник от Мегалан да речем (цифрова телевизия), който си е с ХДМИ изход.Това ще ти помогне ли в нещо?
                                Ще ти дам бегъл пример... При аналоговите доставчици няма реален контрол на паразитно закачилите се всеки както намери съседи! Режат им кабелите и прибират сплитерите, което има полза точно няколко часа. След това Бай Стамат, който е решил да гледа безплатна кабелна пак закача спитера купен за 50 стотинки без да му пука, че ти, който си абонат и си плащаш страдаш от намален сигнал и паразитни смущения. И по мои наблюдения почти 50% от съседите гледат по този начин. Давам ти и реален пример. Доста години бях абонат на бившите Евроком. Апартаментът е на 13-тия етаж и захранващият кабел идва от земята, т.е. от първия. В началото нямаше никакви проблеми с образа, но прогресивно заедно със закачените сплитери сигнала започна да се скапва. Знаеш, че при аналоговите програми има такива в по-хубаво качество и такива на снежинки. Е да е, ама при качествената цифрова всичките ти програми са с идеална картина! Отделно имаш много удобна функция, която ти показва какво гледаш в момента и, какво следва. Да не говорим, че всички LCD телевизори са проектирани да работят с цифрови сигнали и най-вече HD. А това, че подържат и аналогови, които конвертират и изглеждат, като някаква мазня е друг въпрос. Само не ми отговори, защо не си купи кинескопен телевизор? Бъди сигурен, че на него аналоговата ти цифрова би се виждала в пъти по-добре! По принцип възприятието на всеки човек е различно. Така, че това щом теб те кефи аналогова на LCD телевизор за мен това е отврат. А хубав операторски премник с HDMI все още няма, иначе досега да си го бях купил. Споделям идеята за индивидуално приемане на ТВ от Космоса, а не да ми идва по кабел така, че Мегалан въобще не ме вълнуват. А дали има значение HDMI изхода при приемник за цифрова Тв, има да и то голяма! Просто обяснено... приемника получава цифров сигнал, който предава по цифров път до цифровият ти вход на Тв-то. В момента масовите приемници на Булсат например приемат цифров сигнал от Космоса, след това го преобразуват в аналогов, пускат ти го през Скарт изхода, а цифровият ти телевизор го преобразува наново в цифров. Тази операция ти скапва сигнала. А иначе с нетърпение очаквам да се появят повече HD канали, ако ме разбираш, за какво иде реч! Между другото пускал ли си HD сигнал на твоят телевизор? Защото вярвай ми, стига да не е от зората на LCD-тата той е проектиран да предава красива картинка с висока резолюция, а не аналогова кабелна, която в белите държави отдавна са отсвирили.@jenshen73 очаквах подобен отговор и от BO Но пък не можеш да отречеш бъдещето на новите технологии и картинката на HD-то! А пък и да напомня, че до 2-3 години аналогови ефири и кабеларки няма да има. Тогава Бай Стамат няма да може да гледа безпатно!
                                Готина дискусиика!Аз също се лутам, и търся нещо подобно. От интернет доставчика предлагаха устройство, което си няма HDMI а си е със скарт, и това ме спря директно.Аз искам да си намеря оператор който да има Discovery HD Showcase. За сега май няма. Има една програмка със звучното име Miro, която дава възможност да си правиш телевизия, като сваля клипчета в HD автоматично, едно след друго. Безплатно. До там са и преимуществата.@Vladim Дай малко повече данни за приемника? Интересувам се от начини да си гледам HD телевизия. Не скалирана. Със подобна идея съм тръгнал. Пц, с възможности, и сега мисля за чинии и по-малко за кабели.Нямаше да е лошо да мога да се абонирам за Web телевизия която е HD. Само дето никой не предлага.
                                Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                                Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Working...
                                X