@Immortal: Тегаво им е, че са се набутали с покупката на картите, а в последствие са видели, че могат и да се кракват... Аз лично бях силно изненадан, че повечето навигации работещи с iGo се продават с крадено такова. Дори в момента има промоция на GoClever с iGo в Техномаркет за 119лв (3.5"), като ... сещай се как iGO е легално..., знаейки цената на продукта (iGO) се подсмихвам само...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
GPS Garmin - Кой с каква карта е?
Collapse
X
-
jenshen73 написа:@Immortal: Тегаво им е, че са се набутали с покупката на картите, а в последствие са видели, че могат и да се кракват... Аз лично бях силно изненадан, че повечето навигации работещи с iGo се продават с крадено такова. Дори в момента има промоция на GoClever с iGo в Техномаркет за 119лв (3.5"), като ... сещай се как iGO е легално..., знаейки цената на продукта (iGO) се подсмихвам само...
Коментар
-
И аз ще оплюя Гармин, по-специално графиката му. Тази пролет обиколих половин Европа, на влизане в Париж ми идеше да го извхърля през прозореца. Имам пътен възел с пет платна, и една голяма стрелка, която заема мястото и на петте, която ми показва да карам напред. Напред ясно, но по кой от петте пътя?!? Оправих се по табелите. IGO е с много по-интуитивна графика, всичко е ясно.
Коментар
-
krasio_79bs написа:jenshen73 написа:@Immortal: Тегаво им е, че са се набутали с покупката на картите, а в последствие са видели, че могат и да се кракват... Аз лично бях силно изненадан, че повечето навигации работещи с iGo се продават с крадено такова. Дори в момента има промоция на GoClever с iGo в Техномаркет за 119лв (3.5"), като ... сещай се как iGO е легално..., знаейки цената на продукта (iGO) се подсмихвам само...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Да кажа за ПОИ-тата: наскоро ми се наложи да търся аптека в Албена... Ползвам iGO 8.3, Garmin и NDrive. Качени са последните карти и пои на последните, а гармина е със OFRM City. Та Гармина знаеше най-близка аптека в Кранево (т.е. изобщо НЕ знаеше за аптека в Албена), iGO знаеше само за една аптека в Албена, а NDrive знеше 3 аптеки в Албена. /Само да отбележа, че NDrive съобщиха, че повече няма да поддържат източна Европа/.Но пък поитата на гармин имат група 100-те национални туристически обекта... абе няма идеални поита. То това е една от причините да ползвам и 3-те програми.Относно спора по-горе за сравнението на iGO и Garmin... Гармина ще размаже картите на iGO. Изобщо са несравними. Но гармина ще размаже останалите програми и по дърводелски интерфейс. Ужасен е. Пускам го само когато iGO няма идея от населените места (а това се случва често).Много си харесвам NDrive още от едно време. Изключително го препоръчвам на хора с по-слаби телефони. iGO 8 на телефони с 200MHz е голяяяяяяма мъка. NDrive е разумния компромис. Направо хвърчи на слабите процесори. И друга приятна екстра: ако сте се сдобили с половинка за която въвеждането на адрес в навигацията е космическа технология то NDrive е вашето решение. Пускате програмата и изпращате автоматичен СМС с координатите, а на другото устройство се появява надпис: "Еди-кой-си ви кани на следните координати Х.ХХХ У.УУУ искате ли да отидете?" Единственото което трябва да направи половинката е само да натисне бутона "Навигирай".
Коментар
-
Споделям написаното от ExGANDI. Само да добавя, че възможостта за изпращане и приемане на координати с SMS я има и при Garmin.Не разбирам какво е това настървение срещу интерфейса на Garmin. Вярно, че този на iGO е по-шарен (а и с повече възможности), ама в крайна сметка телевизия ли гледате или искате навигацията да ви заведе възможно най-безпроблемно до желаното място? :D Този на NDrive също е по-приятен за окото, но картата е значително по-постна (имам впечатления само от София), затова пък има доста обекти (например "знае" за двете квартални магазинчета за алкохол и цигари наблизо :D ).И конкретно по темата: за iGO - последната карта на ТелеАтлас според мен не е добра, даже ми се струва, че има някакви грешки. Затова сега съм с тази на Навтек.P.S. Да отбележа, че и аз ползвам и трите споменати програми (под WM), както и че има разлики във версиите (и интерфейса) на Garmin за различните платформи.ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати
Коментар
-
Immortal написа:Ние, болшинството от владелците на ФИАТ и подобни, не сме стигнали този финансов връх да си купуваме карти от по стотина и повече лева за 1 държава.И, Слава Богу, няма нужда, предвид че повечето устройства с iGo идват с предварително инсталирани ПОДРОБНИ карти на ТeleAtlas на цяла Европа, вкл. и България.Само човек, който не е ползвал iGo 8.3 или по-горна версия, може да твърди, че от гармин по-добро няма. Е, има. И дори статистиката го показва:В световен мащаб iGo ползват 39.9% от потребителите на навигационни устройства, а Гармин - 28.5%Immortal написа:.... Веднъж попитах един продавач в Техно-магазин, каква е разликата между 500 лв-вия Гармин и 300-левoтo Prestigio- отговорът му беше, ми Престиджото е китайско. Като обърнах гармина и му показах, че и той е "made in China", той се смути и вика "Ама Гармина си е Гармин" - типично поведение за човек, който не е ползвал устройствата, а се базира на градските легенди. ......п.п. Под "човъркане" имам предвид подмяна на софтуер...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар