Здравейте колеги.Някой има ли си представа по какъв начин може да се транспортира куче до остров Кипър. Собственичката му замина преди 2 седмици и сега установява, че не може без любимеца си. Аз като добра кака трябва да намеря начин да й го пратя, само че не знам как.Идеи ... ?!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Превоз на куче до Кипър
Collapse
X
-
като за начало отиваш при ветеринаря - той знае какво трябва да се прави. В общи линии - паспорт, ваксинации, обезпаразитяване, чип и прочее... След това трябва да се информираш дали в Кипър няма специални изисквания за животни - някои държви ги имат. Информираш се за изискванията на отделните авиокомпании за превоз на животни и изращаш кучето...Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Никъде в нета не намерих инфо, че може кучето да пътува само. А на мен ми трябва само него да пратя.Най-добре ще бъде да се ориентирам към някоя транспортна фирма. Куриерските фирми доколкото знам не превозват животни ( официално де )...Punto Sporting 1.2 16V 85 h.p. - ex, but first in my heart
AudiLina A3 1.8 20V 125 h.p. - NOW DRIVING
Коментар
-
и каква ти е собственичката на кучето,че ти го остави да си болиш главата,а после ти създава още по-големи главоболия?Не че нещо,но съм сигурен в едно,човек който не може да свикне без кучето си НИКОГА няма да се адаптира в друга сстрана,скоро ще трябва пак да си болите главата с път назад... Може да те ядосам с думите си,но според е така. Инъче всичко останало освен и ти да пътуваш с кучето ще е жив ад за него,а и едва ли цената ще е нискаИди при ветеринар и се консултирай,те знаят какво се изисква и ще ти помогнат
ex.Мареа ТД100
Коментар
-
Да най-добре при ветеринар да отида.Ами собственичката на кучето ми е първа братовчедка - няма как да й откажа. То всъщност тя сама ще се откаже, щото дори и да намеря начин да го пратя, сумата ще бъде голяма.Мирише ми, че в най-скоро време ще пусна тема за подаряване на кучеPunto Sporting 1.2 16V 85 h.p. - ex, but first in my heart
AudiLina A3 1.8 20V 125 h.p. - NOW DRIVING
Коментар
-
mims написа:Да най-добре при ветеринар да отида.Ами собственичката на кучето ми е първа братовчедка - няма как да й откажа. То всъщност тя сама ще се откаже, щото дори и да намеря начин да го пратя, сумата ще бъде голяма.Мирише ми, че в най-скоро време ще пусна тема за подаряване на кучеВсеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Аз преди няколко седмици имах служебно пътуване до Ларнака. На борда имаше 3кучета с кутии, като хората които ги водеха бяха с по една малка торбичка. Явно само ги "придружаваха" и веднага щяха да се върнат. Тук само предполагам, защото не съм ги питал конкретно.А за работата там... Срещата ми беше с едно семейство, което е от 12години там. Казаха, че в последните години доходите им са се свили в пъти и сериозно се замислят да се прибират, а имат 2кафенета и 3-4магазина за различни стоки. Разказваха ми как в началото като отишли, местните им се подигравали, че си заключват колата, тъй като всички си оставяли ключовете на таблото. "Пречи ти някоя кола - качваш се, палиш, местиш и си продължаваш". Независимо дали е последен модел Мерцедес или някоя далечна негова баба. Сега положението било доста по-различно, макар и да хванат някой да краде да го изхвърлят незабавно от острова... Оплакват се афроамериканци(негри), рускини, украинки, които свалят цените на работната ръка в пъти, както и от доста свитото потребление.Просто да имаш предвид и друга гледна точка, аз не бих позволил на приятел да се забие там.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар