Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Превоз на куче до Кипър

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Превоз на куче до Кипър

Здравейте колеги.Някой има ли си представа по какъв начин може да се транспортира куче до остров Кипър. Собственичката му замина преди 2 седмици и сега установява, че не може без любимеца си. Аз като добра кака трябва да намеря начин да й го пратя, само че не знам как.Идеи ... ?!
    Punto Sporting 1.2 16V 85 h.p. - ex, but first in my heart
    AudiLina A3 1.8 20V 125 h.p. - NOW DRIVING

http://www.europages.eu/firmen-ukaza...rezultati.html
    N.Y. State of Mind

Коментар

Горкото куче.

Коментар

Правиш си една принудителна екскурзия до Кипър...много е гадно там! Мяташ се на самолета, слагаш кучето в специална кутия за животни и летиш. :D
        "Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
        Ванга

Коментар

Бе аз така или инъче се гласях да заминавам там да работя. Що да е гадно?!Колега този линк, дето ми го даде нещо ми дава грешка и не мога да го отворя.

Коментар

Аз до колко съм информиран се изисква паспорт на кучето , и някаква бележка от общината за платен данък(колкото и смешно да звучи), и предполагам ако има някакви други документи и тях.

Коментар

като за начало отиваш при ветеринаря - той знае какво трябва да се прави. В общи линии - паспорт, ваксинации, обезпаразитяване, чип и прочее... След това трябва да се информираш дали в Кипър няма специални изисквания за животни - някои държви ги имат. Информираш се за изискванията на отделните авиокомпании за превоз на животни и изращаш кучето...
              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Да не забравяме и една сравнително скъпа клетка за превоз на куче със самолет!
                F31 BMW 320d

Коментар

Никъде в нета не намерих инфо, че може кучето да пътува само. А на мен ми трябва само него да пратя.Най-добре ще бъде да се ориентирам към някоя транспортна фирма. Куриерските фирми доколкото знам не превозват животни ( официално де )...

Коментар

и каква ти е собственичката на кучето,че ти го остави да си болиш главата,а после ти създава още по-големи главоболия?Не че нещо,но съм сигурен в едно,човек който не може да свикне без кучето си НИКОГА няма да се адаптира в друга сстрана,скоро ще трябва пак да си болите главата с път назад... Може да те ядосам с думите си,но според е така. Инъче всичко останало освен и ти да пътуваш с кучето ще е жив ад за него,а и едва ли цената ще е ниска Иди при ветеринар и се консултирай,те знаят какво се изисква и ще ти помогнат
                    ex.Мареа ТД100

Коментар

Да най-добре при ветеринар да отида.Ами собственичката на кучето ми е първа братовчедка - няма как да й откажа. То всъщност тя сама ще се откаже, щото дори и да намеря начин да го пратя, сумата ще бъде голяма.Мирише ми, че в най-скоро време ще пусна тема за подаряване на куче

Коментар

mims написа:
                        Да най-добре при ветеринар да отида.Ами собственичката на кучето ми е първа братовчедка - няма как да й откажа. То всъщност тя сама ще се откаже, щото дори и да намеря начин да го пратя, сумата ще бъде голяма.Мирише ми, че в най-скоро време ще пусна тема за подаряване на куче
                        Мисията не е невъзможна, просто много тичане и време, а и нерви, защото сме в БГ - трябва обаче да подготвиш кучето с ваксинации, обезпаразитяване (имай предвид, че може да се изисква кучето да е обезпаразитено няколко дни преди полета), чип, може да се изисква и тест за бяс, но мисля, че това не важи за Кипър - все пак винаги можеш да пуснеш един имейл до посолството. После купуваш транспортна клетка и изпращаш. Намерих тази информация: http://www.bgaircharter.com/index.php?page=5 - по-долу пише, че се заплщама 2.5 Евро/кг, което не е чак толкова много, но е ориентировъчно - трябва да се обърнеш към съответната компания за информация - обслужването им е на добро ниво и вероятно ще получиш информация още същия ден. А не ти пречи и ти да си направиш една кратка екскурзия, ако билетите са на добра цена.
                        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Благодаря за инфото, определено ще ми е от полза

Коментар

Аз преди няколко седмици имах служебно пътуване до Ларнака. На борда имаше 3кучета с кутии, като хората които ги водеха бяха с по една малка торбичка. Явно само ги "придружаваха" и веднага щяха да се върнат. Тук само предполагам, защото не съм ги питал конкретно.А за работата там... Срещата ми беше с едно семейство, което е от 12години там. Казаха, че в последните години доходите им са се свили в пъти и сериозно се замислят да се прибират, а имат 2кафенета и 3-4магазина за различни стоки. Разказваха ми как в началото като отишли, местните им се подигравали, че си заключват колата, тъй като всички си оставяли ключовете на таблото. "Пречи ти някоя кола - качваш се, палиш, местиш и си продължаваш". Независимо дали е последен модел Мерцедес или някоя далечна негова баба. Сега положението било доста по-различно, макар и да хванат някой да краде да го изхвърлят незабавно от острова... Оплакват се афроамериканци(негри), рускини, украинки, които свалят цените на работната ръка в пъти, както и от доста свитото потребление.Просто да имаш предвид и друга гледна точка, аз не бих позволил на приятел да се забие там.

Коментар

На мой приятел, приятелката ще се прибира в края на месеца от щатите. Само за информация - билетът за нея струва 800 долара (еднопосочен), за кучето - още 400 долара.Та ако може това някак да те ориентира за цената...

Коментар

Working...
                              X