Здравейте, колеги!Някой дали е запознат със тази система? www.nav4all.com !Имате ли някакви впечетления?Аз вчера чух за това нещо!Знаех че има такава навигация но мислех че е срещу месечно заплащане или някакъв абонамент, пък тука иде реч за закупуване на някакво устройство и инсталиране на нужните карти?Някой ползва ли такава навигация?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
GPS-навигация ???????????
Collapse
X
-
Ами навигациите са два типа. Активна и пасивна. Активната е през сателит и за нея ти трябва, както казваш, абонамент. Пасивната е със ЦД, за което разира се трябва да имаш устройство и за нея не се плаща нищо, освен актуалнити ЦД-та, които включват актуална информация за преправени или новопостроени пътища. По принцип по-добрата навигация е активната, защото чрез нея можеш да получаваш актуална информация за ремонти на пътища, задръствания и дори понякога път, по който трябва да минеш, за да избегнеш всички тези работи. Сайта не го разгледах подробно, но може би предлагат навигаця, включваща Цд с голям избор от държави и пътни мрежи. Аз съм карал и с двата типа навигация и голяма разлика няма. Само дето при пасивната ми се е случвало както си карам и изведнъж попадам на огромно задръстване..Това обаче е в Германия. В БГ ако си взимаш, може и пасивна, защото няма чак толкова задръствания извън градовете...А пък и тя излиза доста по-евтино от активната. Ако си взимаш активна, мисля че М-тел вече предлагат GPS услуга и също няма да имаш проблеми...FIAT BRAVO 1.6 16V
Коментар
-
Един колега има нещо такова.Малко Пи Си - Палмче.Сваля си от интернет карти.Има за цяла българия.Не е много точна,но като за без пари - толкова.Не плаща месечна такса или нещо подобно.Пак се свързва със сателит.Доколкото си спомням работел в ТСМ и от там си го беше взел.Иначе май още продава такива комплексти за 400лв.Ако някой иска мога да го питам.
Коментар
-
Като чета тук,виждам че и това не е безплатно:До 15 август 2006 г. най-добрата система за навигация в света може да бъде използвана от всеки, защото дотогава всеки един потребител е тестващ потребител.Колкото по-скоро започнете да използвате системата, толкова по-дълго ще имате възможност да се възползвате от нея безплатно.
Коментар
-
http://pocketbulgaria.com/viewforum....4c4a96Това е форум от който може да научиш доста неща, който те интересуват. Аз лично си купих блутут гпс (ВТ GPS) за 100$ без доставката от тук: http://www.buygpsnow.com/ (няма доставка за БГ, но yahoo store ima), имам покет пс hp ipaq 5450 и съответно ползвам ози експлорер за векторни карти и роут 66 и том том за векторни карти(първия с най-актулна карта за софия, но само това, втория за навигация извън софия). Общо взето е полезно нещо, но само ако имаш навигатор, е роут 66 и том том могат и с гласова навигация да те изведат до желаното място, но с доста зор Успех!FIAT Bravo 1.6 16V '97
Коментар
-
rymbym написа:Stilo написа:GPS -а ми е най-скъпата част от навигационната система - 120 леваВързал съм го към Palm-а като за 40-лева и....газ. Нямам нужда от повече!И върши работа прекрасно.
Коментар
-
От една седмица съм с Bluetooth GPS и съм го вързал за Nokia 6630. GPS-a го купих в Бургас за 180 лв.В интернет има безплатни програми за навигация. Аз ползвам MapViewGPS II. Към нея има програма за преобразуване на карти във формат, който програмата разбира. След като се калиброва картата може да се използва.Има и платени програми за навигация с много по-добри възможности, но не ми се дават пари.Това за навигацията в оня сайт го четох но то е свързано с такси и не ме блазни.Дефакто ако си сканирам картата на българия която имам на хартия и си я конвертирам за ползване с MapViewGPS получавам сателитна навигационна система без допълнителни разходи и такси.
Коментар
-
За използването на сателитите изобщо не е нужно да плащаш месечни такси. С закупуването на GPS ти вече си платил за това. Всъщност GPS ти определя координатите, а картите които ползваш са само за да видиш в действителност къде се намираш...Скъпото в охранителните системи с GPS-и е точно услугата за "наблюдение" и следене.FIAT Marea 1.9 JTD HLX
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар