Ползвам предплатена карта на Вивател. Сега има едно по-добро предложение, пак за предплатена карта. Чудя се дали имам право да се прехвърля на него, като си запазя номера.Естествено, че ще се обадя и ще питам на място как са нещата, но съм сигурен, че веднага ще ми кажат, че не става. Големи са мошеници тези във Вивател. Все ме тормозят да минавам на договор, от време на време откровено лъжат, а по-често просто не знаят, което не им пречи да са категорични... . Само преди няколко дена се разправях с тях. А не си представям какво ще е, ако имам договор.Искам първо да разуча как са нещата нормативно. Да знам дали има смисъл въобще да питам във Вивател. Може да има хора от форума, които са се сблъсквали с този проблем. Или работят там. Не че кой знае колко ме интересува, малко ползвам мобилен телефон, но защо да не ползвам най-доброто.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Преносимост на номерата
Collapse
X
-
такава опция има само ако минаваш от предплатена услуга на договор или от една тарифа на друга също на договор.когато искаш да се прехвърлиш пак на предплатена тарифа няма такъв вариант.но все пак попитай понеже това беше преди години когато още нямаше вивател аз бях на глобул и исках като теб да премина на друга услуга и не можеше като е предплатена карта.Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp
Коментар
-
Както казах-ще питам. Но им нямам доверие. Всеки път, когато имам вземне-даване с тях, ме тормозят да минавам на договор. И сега така ще стане. Напълно съм сигурен, че служителите имат инструкции да не казват някои неща. В крайна сметка си има правила, които не зависят от оператора. Ще потърся из нета, за да намеря закона. А между другото, ако минаваш от договор на предплатена карта-пак може да си вземеш номера. Имаше подобна тема преди време по този въпрос, спомням си, че писаха хора, които са наясно с темата. Нищо, че те отричат в началото, с повече настоятелност може да ги убеди човек, че тези правила не са супер голяма тайна.Като не ме мързи ще се занимая с това, повече от любопитство. А ако някой знае нещо конкретно - ще бъде полезно
Коментар
-
vital написа:Ако имаш предвид Get Bonus, не може, пише че важи за нови клиенти, верно те мързи даже да им отвориш сайта...Отворих сайта и разбрах всичко, а пуснах темата, за да си почеся пръстите. Сърбят ме, какво да правя... Между другото как си представяш връзката между стар/нов клиент и предплатена карта. Любопитно ми е.Става дума за VIVA International.Къде видя, че Get Bonus е само за нови клиенти. Дай един линк, защото аз не намирам къде го пише.
Коментар
-
"преносимост на номерата" е нещо коренно различно от това което ти искаш да направиш! Има си закон и комисия за регулиране на съобщенията! Те обаче не могат да задължат оператора да изпълнява всяко желание на клиента! Номера който ползваш е от номерационния план на оператора (не е твой). Закона за преносимостта на номерата позволява на потребителя да стане клиент на друг оператор и да си запази номера! С други думи - ако кажат, че неможе имаш право да престанеш да бъдеш техен клиент и да си запазиш номера, но не можеш да ги задължиш да те преместят на друг план!Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар