Хайде аз да ви потормозя с един въпрос (по-скоро към хората занимаващи се с електроника).Имам един фотоапарат тип "сапунерка", който си работи и си снима нормално, НО моторчето, което изважда и прибира обектива работи само в едната посока.Проблемът се изразява в следното:Изваждам ръчно оптиката, включвам го, снимам каквото искам да снимам, изключвам го и си прибира оптиката. При последващ опит да се включи не става, защото моторчето не обръща движението си, за да извади само обективчето. Варианта е да се повтаря процедурата с ръчното изваждане.Мисълта ми и молбата ми се изразява в следното: има ли човек, който се занимава с поправката на такъв вид техника? Предполагам, че е някакъв тип реле, но не съм сигурен.Благодаря на отзовалите се
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поправка на фотоапарат.
Collapse
X
-
Не е реле а поправката е само смяна на обектива, което не е от наи евтините варианти, не знам ква марка е но ако намериш къде ще с енавият за смяна на обектива поне питаи колко ще струва щото често е над стоиноста на самия апарат. А зума на обектива бачка ли ?Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
-
В тази техника няма релета :D Поради миниатюризацията ремонтът се прави чрез смяна на отделни модули. Колегата добре те е посъветвал да прецениш дали смяната на обектива си струва парите, или е по-добре да си купиш нова сапунерка. Вече има чудни непретенциозни модели за по 200лв! Има някаква вероятност проблемът ти да е и чисто механичен, като зацапване, или слепване след попадане на капки течности в механиката на обектива. Ако е така има някакъв шанс за по-евтин ремонт от кадърен специалист.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Поправят ги.Моя беше с доста накривен обектив след изтърване,даже и не можеше да се прибере.Ремонтираха ми го за 45лв с три месеца гаранция.След като се похвалих на познати че са ми го поправили ми подадоха и една "Практика" с подобен проблем.И нея я от ремонтираха успешно срещу същата сума.Тъй че,не се плаши питай някой познат фотограф да те упъти за сервиз,те се знаят.
Коментар
-
Колега ще споделиш ли къде са ти ремонтирали апаратите, че имам един стар Canon A60, който прави страхотни снимки, но се появи една черна лента в горния край на дисплея и то само когато гледаш какво ще снимаш. Ако разглеждам снимки или се ровя из менютата тая лента я няма.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
spark написа:Колега ще споделиш ли къде са ти ремонтирали апаратите, че имам един стар Canon A60, който прави страхотни снимки, но се появи една черна лента в горния край на дисплея и то само когато гледаш какво ще снимаш. Ако разглеждам снимки или се ровя из менютата тая лента я няма.
Коментар
-
krasio_79bs написа:Поправят ги.Моя беше с доста накривен обектив след изтърване,даже и не можеше да се прибере.Ремонтираха ми го за 45лв с три месеца гаранция.След като се похвалих на познати че са ми го поправили ми подадоха и една "Практика" с подобен проблем.И нея я от ремонтираха успешно срещу същата сума.Тъй че,не се плаши питай някой познат фотограф да те упъти за сервиз,те се знаят.== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
Slavi_Lancia написа:Не е реле а поправката е само смяна на обектива, което не е от наи евтините варианти, не знам ква марка е но ако намериш къде ще с енавият за смяна на обектива поне питаи колко ще струва щото често е над стоиноста на самия апарат. А зума на обектива бачка ли ?== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
Слав написа:krasio_79bs написа:Поправят ги.Моя беше с доста накривен обектив след изтърване,даже и не можеше да се прибере.Ремонтираха ми го за 45лв с три месеца гаранция.След като се похвалих на познати че са ми го поправили ми подадоха и една "Практика" с подобен проблем.И нея я от ремонтираха успешно срещу същата сума.Тъй че,не се плаши питай някой познат фотограф да те упъти за сервиз,те се знаят.
Коментар
-
На мойта "сапунерка" при изпускане и подбих обектива и след това не можеше да се прибира целия. След много прочетени коментари за сервизите, го дадох за ремонт на ZENTEX ltd..София Младост 1 бл 25 вх 3 тел 0888972776, zentex@abv.bg . Нямаше повредени части и ми струваше 60 лв. само за труд.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар