Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поправка на фотоапарат.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Поправка на фотоапарат.

Хайде аз да ви потормозя с един въпрос (по-скоро към хората занимаващи се с електроника).Имам един фотоапарат тип "сапунерка", който си работи и си снима нормално, НО моторчето, което изважда и прибира обектива работи само в едната посока.Проблемът се изразява в следното:Изваждам ръчно оптиката, включвам го, снимам каквото искам да снимам, изключвам го и си прибира оптиката. При последващ опит да се включи не става, защото моторчето не обръща движението си, за да извади само обективчето. Варианта е да се повтаря процедурата с ръчното изваждане.Мисълта ми и молбата ми се изразява в следното: има ли човек, който се занимава с поправката на такъв вид техника? Предполагам, че е някакъв тип реле, но не съм сигурен.Благодаря на отзовалите се
    == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Не е реле а поправката е само смяна на обектива, което не е от наи евтините варианти, не знам ква марка е но ако намериш къде ще с енавият за смяна на обектива поне питаи колко ще струва щото често е над стоиноста на самия апарат. А зума на обектива бачка ли ?
    Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
    Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
    Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

В тази техника няма релета :D Поради миниатюризацията ремонтът се прави чрез смяна на отделни модули. Колегата добре те е посъветвал да прецениш дали смяната на обектива си струва парите, или е по-добре да си купиш нова сапунерка. Вече има чудни непретенциозни модели за по 200лв! Има някаква вероятност проблемът ти да е и чисто механичен, като зацапване, или слепване след попадане на капки течности в механиката на обектива. Ако е така има някакъв шанс за по-евтин ремонт от кадърен специалист.
      Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Поправят ги.Моя беше с доста накривен обектив след изтърване,даже и не можеше да се прибере.Ремонтираха ми го за 45лв с три месеца гаранция.След като се похвалих на познати че са ми го поправили ми подадоха и една "Практика" с подобен проблем.И нея я от ремонтираха успешно срещу същата сума.Тъй че,не се плаши питай някой познат фотограф да те упъти за сервиз,те се знаят.
        FIAT FORUM BULGARIA
        Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Колега ще споделиш ли къде са ти ремонтирали апаратите, че имам един стар Canon A60, който прави страхотни снимки, но се появи една черна лента в горния край на дисплея и то само когато гледаш какво ще снимаш. Ако разглеждам снимки или се ровя из менютата тая лента я няма.
          Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

spark написа:
            Колега ще споделиш ли къде са ти ремонтирали апаратите, че имам един стар Canon A60, който прави страхотни снимки, но се появи една черна лента в горния край на дисплея и то само когато гледаш какво ще снимаш. Ако разглеждам снимки или се ровя из менютата тая лента я няма.
            Сервиза е на ул.Ивайло 14.Техника се казва Тодор.Ремонта ми го извърши за един ден.
            Прикачени файлове
            FIAT FORUM BULGARIA
            Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

krasio_79bs написа:
              Поправят ги.Моя беше с доста накривен обектив след изтърване,даже и не можеше да се прибере.Ремонтираха ми го за 45лв с три месеца гаранция.След като се похвалих на познати че са ми го поправили ми подадоха и една "Практика" с подобен проблем.И нея я от ремонтираха успешно срещу същата сума.Тъй че,не се плаши питай някой познат фотограф да те упъти за сервиз,те се знаят.
              Именно Практика е апарата Би ли дал някакъв телефон на човека, за да му звънна като отивам към голямата вода Надявам се да се справи, а междувременно може да някъде в Бургас :P

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Slavi_Lancia написа:
                Не е реле а поправката е само смяна на обектива, което не е от наи евтините варианти, не знам ква марка е но ако намериш къде ще с енавият за смяна на обектива поне питаи колко ще струва щото често е над стоиноста на самия апарат. А зума на обектива бачка ли ?
                За зуума не съм се сещал да го проверя, но обектива го разглобих и го сглобих с триста зора и в него реално няма нищо освен механика. Проблема е в моторчето до него, което го задвижва посредством зъбно колело.Иначе знам, че няма релета в такъв тип техника, но така си го обяснявам по моему :P

Коментар

Слав написа:
                  krasio_79bs написа:
                  Именно Практика е апарата Би ли дал някакъв телефон на човека, за да му звънна като отивам към голямата вода Надявам се да се справи, а междувременно може да някъде в Бургас :P
                  Не мога да намеря телефон на гаранционната карта Намерих му мейла KAZANEW@ABV.BG. Тодор Казанев.Ако не ти свърши работа мейла ми драсни едно ЛС да мина да му взема телефона.ПП. За бира не отказвам,телефона ми го има в темата за "спешна помощ".
                  FIAT FORUM BULGARIA
                  Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

На мойта "сапунерка" при изпускане и подбих обектива и след това не можеше да се прибира целия. След много прочетени коментари за сервизите, го дадох за ремонт на ZENTEX ltd..София Младост 1 бл 25 вх 3 тел 0888972776, zentex@abv.bg . Нямаше повредени части и ми струваше 60 лв. само за труд.

Коментар

Working...
                    X