Гадините напоследък нещо много напълзяха, и не мрат м@м@ им ст@ра. Или са мутирали, или течният Raid (машинка, която се включва в контакта) е менте. А, и скъп бе - 7-8 кинта "патрончето" и държи около месец...Та, напоследък се замислям за ултравиолетова лампа. Въпросът ми е някой ползва ли такова чудо и има ли ефект върху КОМАРИТЕ? Даже днес гледах една в Практикер за 25лв. и ме досърбя портфейла да си взема Нещо такова:Четох разни хвалби из нета, но ми трябва мнение, дали точно тези лампи вършат някаква работа.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ултравиолетова лампа за комари
Collapse
X
-
Лампите са обикновени луминисцентни. Работят само по тъмно, щото през деня нито мухите, нито комарите се лъжат да ходят по тях. Купихме голяма с две лампи - вечер екшъна е голям, щото мухи и комари пукат като пуканки. През деня - ефект - под нулата. Аз за защита ползвам кърпички и пръскалки с репеленти, вършат работа. Имам и няколко електронни устройства, които също вършат работа или най-малко като съм с тях - комарите ме избягват.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Сигурно ще върши работа, ползвам такава на открито и предните години вършеше работа, ама тая явно наплива е голям и не ни спасява Що не пробваш варианта с комарници....не са крайно скъпи и ефекта е 100%Типо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
BMW X3 3.0D Aut
Коментар
-
И на комарниците ще им дойде реда Сега на дневен ред е кухнята и всяка стотинка е разчетена...Не знам дали знаеш, но лампата е препоръчително да се сменя от време на време, защото се "изхабява".Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
iee написа:...Що не пробваш варианта с комарници....не са крайно скъпи и ефекта е 100%A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Аз ползвам точна такава като на снимката! Върши идеална работа!! Ползвам го отвън и не само че ги убива ами наистина намалява популацията както пише в книжката! Няма го дразнещия звук на пукане, защото е по-маломощна и не ги пържи толкова! :D Просто отвреме навреме трява да се чисти! ПРЕПОРЪЧВАМ!!!||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
и аз препоръчвам точно тая лампа я има в един от лукойлите на който се събираме доста често и е доста ефективна обаче тая явно е доста мощна понеже доста пукаха гадините и даже една вечер моите приятели при всяко пукане се кръстеха и викаха бог да го простиAlfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp
Коментар
-
Абе тия машинки са с елементарно устройство - някак си не виждам как може да се промени мощността на екзекутиращата част - в прав и преносен смисъл представлява 2 решетки - вързани са съответно на Фаза и на Нула - като мине гадината през тях, забързана за лампата и ... дава късо Пукат някои, някои фъщят, а някои горят и смърдят на печени мухи...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Някой пробвал ли е такава лампа дали работи с преобразувател 12 -> 220 волта. Понеже имам един резервен акумулатор, дали мога да го използвам като съм на палатка.И наистина ако лампата не е ефективна през деня това е проблем.Наскоро се рових да търся някакъв MP3 запис за телефон който да гони комарите. Намерих нещо обаче още не съм имал повод да го пробвам.Идеята е да не е програма която пищи на със ултразвук ами специален запис който комара като го слуша да разбира че това е опасна зона и да не се приближава.Като това нещо би работило и през деня и през нощта.Bravo 1.6 / 16
Коментар
-
+ 1 за комарниците.- 100 за ултразвука - най много да ти падне батерията на телефона!За лампата - нз мен лично няма да ми пречи толкова звука, колкото светлината! Скоро ми препоръчваха някакви гривни които отблъсквали комарите и тн, но и това не е доказано!Имайте предвид, че като се къпете - пъпките от комар, паяк, бълхи и тн се разнасят и става страшно! Взимаите си антибактериални сапуни и някакви мазила, спиртове или ракия и всичко ще е на 6Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар