Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ултравиолетова лампа за комари

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ултравиолетова лампа за комари

Гадините напоследък нещо много напълзяха, и не мрат м@м@ им ст@ра. Или са мутирали, или течният Raid (машинка, която се включва в контакта) е менте. А, и скъп бе - 7-8 кинта "патрончето" и държи около месец...Та, напоследък се замислям за ултравиолетова лампа. Въпросът ми е някой ползва ли такова чудо и има ли ефект върху КОМАРИТЕ? Даже днес гледах една в Практикер за 25лв. и ме досърбя портфейла да си взема Нещо такова:Четох разни хвалби из нета, но ми трябва мнение, дали точно тези лампи вършат някаква работа.
    Alfa 159 SW 2.4 Ti
    Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
    "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

В Бриколаж са 20лв, в Карфур даже и по-малко.

Коментар

Лампите са обикновени луминисцентни. Работят само по тъмно, щото през деня нито мухите, нито комарите се лъжат да ходят по тях. Купихме голяма с две лампи - вечер екшъна е голям, щото мухи и комари пукат като пуканки. През деня - ефект - под нулата. Аз за защита ползвам кърпички и пръскалки с репеленти, вършат работа. Имам и няколко електронни устройства, които също вършат работа или най-малко като съм с тях - комарите ме избягват.
      Steliyan's Life!
      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

За затворено помещение върши идеална работа.
        I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

Да!Забравих да спомена, че ще се използва предимно в затворено помещение (хол около 35 квадрата).
          Alfa 159 SW 2.4 Ti

Коментар

Сигурно ще върши работа, ползвам такава на открито и предните години вършеше работа, ама тая явно наплива е голям и не ни спасява Що не пробваш варианта с комарници....не са крайно скъпи и ефекта е 100%
            Типо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
            Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
            Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
            Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
            BMW X3 3.0D Aut

Коментар

И на комарниците ще им дойде реда Сега на дневен ред е кухнята и всяка стотинка е разчетена...Не знам дали знаеш, но лампата е препоръчително да се сменя от време на време, защото се "изхабява".
              Alfa 159 SW 2.4 Ti

Коментар

iee написа:
                ...Що не пробваш варианта с комарници....не са крайно скъпи и ефекта е 100%
                Това е истината.Не иска ток, храна и пиен’ье. Ефекта е гарантиран както през деня, така и през вечерта.От 2 години, когато смених дограмата оборудвана на всеки прозорец с тази "екстра", никога в нас не съм видял каквото и да е летящо нещо.
                A20DTH ЖТД ама не баш
                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Лампата си е лампа и сети за да привлича гадинките към светлината. Като се лепнат от високото напрежение умират. Просто трябва да се почиства от време на време от "трупове".

Коментар

В една августовска вечер миналата година с жена ми бяхме в градината на един ресторант. Имаше такова устройство на около 6-7 метра от нас и беше адски неприятен силният металния шум от изгарящите насекоми. Аз не бих си купил такова устройство, просто звукът е дразнещ.

Коментар

Аз ползвам точна такава като на снимката! Върши идеална работа!! Ползвам го отвън и не само че ги убива ами наистина намалява популацията както пише в книжката! Няма го дразнещия звук на пукане, защото е по-маломощна и не ги пържи толкова! :D Просто отвреме навреме трява да се чисти! ПРЕПОРЪЧВАМ!!!
                      ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
                      // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

и аз препоръчвам точно тая лампа я има в един от лукойлите на който се събираме доста често и е доста ефективна обаче тая явно е доста мощна понеже доста пукаха гадините и даже една вечер моите приятели при всяко пукане се кръстеха и викаха бог да го прости
                        Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

Абе тия машинки са с елементарно устройство - някак си не виждам как може да се промени мощността на екзекутиращата част - в прав и преносен смисъл представлява 2 решетки - вързани са съответно на Фаза и на Нула - като мине гадината през тях, забързана за лампата и ... дава късо Пукат някои, някои фъщят, а някои горят и смърдят на печени мухи...
                          Steliyan's Life!
                          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Някой пробвал ли е такава лампа дали работи с преобразувател 12 -> 220 волта. Понеже имам един резервен акумулатор, дали мога да го използвам като съм на палатка.И наистина ако лампата не е ефективна през деня това е проблем.Наскоро се рових да търся някакъв MP3 запис за телефон който да гони комарите. Намерих нещо обаче още не съм имал повод да го пробвам.Идеята е да не е програма която пищи на със ултразвук ами специален запис който комара като го слуша да разбира че това е опасна зона и да не се приближава.Като това нещо би работило и през деня и през нощта.
                            Bravo 1.6 / 16

Коментар

+ 1 за комарниците.- 100 за ултразвука - най много да ти падне батерията на телефона!За лампата - нз мен лично няма да ми пречи толкова звука, колкото светлината! Скоро ми препоръчваха някакви гривни които отблъсквали комарите и тн, но и това не е доказано!Имайте предвид, че като се къпете - пъпките от комар, паяк, бълхи и тн се разнасят и става страшно! Взимаите си антибактериални сапуни и някакви мазила, спиртове или ракия и всичко ще е на 6
                              Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

Коментар

Working...
                              X