Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Правен съвет за покрив

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    Ако не е изменяна комструкцията на покрива и терасите са били проектирани и изпълнени с покрив то тогава и тази част от покрива също попада към общите части на сградата. Но както по горе беше писал колегата по добре плати си на майсторите нещо от горе и да ти го направят както трябва. А със сигурност ще се постараят повече, от колкото да си губиш времето и нервите с комшии. Понякога по скъпия вариант излиза по евтин и рационален. Но ти си знаеш най добре. Иначе по описанието си напълно прав да претендираш че са общи части и би трябвало разходите да се делят между всички собственици. Самия закон не разграничава отделните части на покрива и ги третира като едно цяло. И това е основанието да се приложи като такова.
    BRAVA 1.4 12v - 1998г.


    http://vbox7.com/play:124bedab

    Коментар


      #17
      По принцип входа има два типа балкони. Единия е този, на холните стаи, издаден. А другия е такъв тип, на кухнитеПонеже по-горе ми беше зададен въпрос ’да не би да искам да ми ремонтират апартамента’ не, не искам. Но след като ще се прави ремонт на покрива, и след като покрив е всичко над жилищата ни, и след като балконите са част от жилищата ни, не е ли логично ’покрив на балкона’ да е част от ’покрив на блока’? Изобщо не става дума за караници. Домоуправителя е точен и ако аз имам верен аргумент ще ме изслуша и ще убеди събранието. Аз затова питам вас за съвет. Ако да - да, ако не - не. Благодаря на всички писали, доколкото разбирам според закона покрива на балкона си е мой проблем, въпреки че ми се струва малко, хм, нечестно.

      Коментар


        #18
        Имаше една приказка в гилдията, позабравил съм я, но смисъла но горе-долу звучи така: Ако търсиш справедливост от Закона - дълго има да подсмърчаш около храма на Темида.
        VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
        VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
        VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
        VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
        Нека Силата на бъде с Нас...

        Коментар


          #19
          При положение, че площта на покрива ви сигурно е около 200 м2 /по груби сметки - 3бр. апартаменти по 70 м2 с общите части/ едва ли ще натежи толкова на общия бюджет направата на хидроизолация на покрива на един балкон примерно 3.60/1.30 - грубо около 5 м2. В момента едва ли цената на м2 е по-висока от 12-13 лв. Около 6-7 лв./м2 е стойността само на материала - примерно "Линокром Тропик" ТКП 4.6 кг/м2, който се полага на един пласт. Пък за 70лв. струват ли си главоболията със съседите?
          Peugeot 301
          Punto 1.9 JTD - на жената

          Коментар

          Working...
          X