Колеги, много ми се ще да се ориентирам към някоя вила в село. Моля, препоръчайте някое селце.Ето какви са ми претенциите.Най най най най важното - да няма крадливи роми и изобщо роми. Не искам да треперя всеки път като съм в града. Моля, възмутените от етническата ми нетолерантност, нека не го обсъждаме.Нататък.Да е на до около 50-60км от Варна. Да е на планина или в полите на планината. Примерно Провадийско, южната част на общ. Долни Чифлик. Да е на поне 20км от Девня или релефа да пречи на химията по въздуха. Да не е на и около пътя Варна-Бургас.Ами това е на първо четене, не искам съвсем да слагам рамки с безкрайни претенции.Обикаляме си чат пат с кемпера селца, ще съм благодарен ако споделите някое от което имате преки впечатления.Къде сме били.Здравец. Хубаво село, но високи цени. Ужили ме пчела по клепача, разбрах намека на оня горе .Венелин. Много цветнокожи.Добрина. Много ни харесва, но влака като минава през Провадия и ехото направо разтриса каньона. Староселец. Малко хубаво селце, но е затворено отвсякъде, няма накъде да ти се ширне погледа.Невша. Хич не ми хареса, едно сиво такова...Солник. Бая път по разбити пътища дотам, па и го водят ’до Шкорпиловци’ и цените са....Голица. Един циганин няма. За пътя същото като Солник. Държат високи цени, нямам идея на какво отгоре.Сладка вода. Много на кръв ни гледаха кемпера, много негостоприемни хора. Вярно че имат резерват там ама ние не сме палаткаджии да им ’минираме’ горичката я.Кюлевча. Около Мадара винаги ми е било едно такова каменисто и пустинно като в Дивия Запад. Па и държат цени.Бре, ние бая сме обиколили, то не останали села. Каним се да идем в с. Чайка. Чувам много добри неща за него, но едно нещо много ме притеснява - мноооооого било ветровито, от няколко места го чувам.Е, чакам размисли и страсти по темата. Няма да е утре покупката, даже няма да е тази година, но искам да имам някаква настройка, стремеж ако щете.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Читаво село около Варна
Collapse
X
-
1. И да има, и да няма цигани, винаги има гастербайтери, така че където и да отидеш - все ще ти отарашат вилата, сори за лошите новини.2. На 50-60 км от Варна цените са си цени. Мога да ти препоръчам Круша - много китно и красиво място (сериозно), даже се очовечи последните години, но за там трябва да си приготвиш 4х4, ако не са оправили пътя, а за зимата и фризер, ако падне сняг. Но не знам как са цените и дали все още нещо се продава там - то май всичко се изкупи. От друга страна, преди няколко дни хвърлях по едно око на агенциите - продават се доста къщи, които са за основен ремонт, на не много високи цени, но не се заглеждах много много - като минаваш - вземи се загледайВсеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
-
не е точно по предпочитанията ти колега , но мога да ти дам предложения примерно Звездица , Белослав , Страшимирово не са лоши ... Белослав е град ...... има малко циганиии ама не са проблемини ( имаме къща там къщата е отворена колата също никой не пипа нищо в Страшимирово пак е спокойно както и Звездица . В Белослав можи и да продавам къщата такаче ако имаш нтерес можи да поговорим >ex Fiat Bravo 1.6 16v 103++hp,,Fiat Coupe 1.8 16v 1??+hp 97г ,Alfa Romeo 145 2.0 QV 1!?+ 96г ,Alfa Romeo 146 1.9 JTD +
Frord Focus 1.8TDCI+ chip 03г / BMW E46 320d
Може да си разочарован ако не успееш, но ще си обречен ако не опиташ !!!
Коментар
-
Мда..., сложно търсене. Значи, като човек с къща и активно живеещи в нея - село Калиманци - планински климат през зимата, пустинен през лятото, отстояние нормално от града, няма цигани, но крадливите гладни българи са повече от достатъчни. Проблеми специално в Калиманци: няма постоянна вода през лятото в по-високата част от селото.Голица: какво му има казваш на пътя??? Последно като ходих преди месец си беше ок. Самото село - село, като село..., цени не съм проверявал.Осеново: проверявал ли си там как са цените? Има си и вилна зона, която е в относително поносима локация.Размисли мои - всяко село в което са се излъгали чужденци да купят къща ще е с изкуствено завишени цени..., ама завишениSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
ele написа:1. И да има, и да няма цигани, винаги има гастербайтери, така че където и да отидеш - все ще ти отарашат вилата, сори за лошите новини.2. На 50-60 км от Варна цените са си цени. Мога да ти препоръчам Круша - много китно и красиво място (сериозно), даже се очовечи последните години, но за там трябва да си приготвиш 4х4, ако не са оправили пътя, а за зимата и фризер, ако падне сняг. Но не знам как са цените и дали все още нещо се продава там - то май всичко се изкупи. От друга страна, преди няколко дни хвърлях по едно око на агенциите - продават се доста къщи, които са за основен ремонт, на не много високи цени, но не се заглеждах много много - като минаваш - вземи се загледайGrisha_bravo написа:не е точно по предпочитанията ти колега , но мога да ти дам предложения примерно Звездица , Белослав , Страшимирово не са лоши ... Белослав е град ...... има малко циганиии ама не са проблемини ( имаме къща там къщата е отворена колата също никой не пипа нищо в Страшимирово пак е спокойно както и Звездица . В Белослав можи и да продавам къщата такаче ако имаш нтерес можи да поговорим >jenshen73 написа:Мда..., сложно търсене. Значи, като човек с къща и активно живеещи в нея - село Калиманци - планински климат през зимата, пустинен през лятото, отстояние нормално от града, няма цигани, но крадливите гладни българи са повече от достатъчни. Проблеми специално в Калиманци: няма постоянна вода през лятото в по-високата част от селото.Голица: какво му има казваш на пътя??? Последно като ходих преди месец си беше ок. Самото село - село, като село..., цени не съм проверявал.Осеново: проверявал ли си там как са цените? Има си и вилна зона, която е в относително поносима локация.Размисли мои - всяко село в което са се излъгали чужденци да купят къща ще е с изкуствено завишени цени..., ама завишениbiker_81 написа:Осеново не е лошо,проблем във вилната зона е че няма вода и канализация.То и в селото няма канал де.СЪщо и кичево но там като че ли е по скъпо.
Коментар
-
ls1: Не се надявай на колата на СОТа - те чакат някоя аларма да писне и ако не си им клиент нямат причина да ти обръщат внимание. Тия неща, дето си ги чул, не им вярвай много. Тук в наше село живее един големец, жива охрана (до колкото знам 2-3 на смяна, въоръжени), камери, кучета... преди 2-3 месец му отровиха кучето, заобиколиха камерите и му свиха АТВ-то - и всичко отлично подготвено, така че никой от охраната не е забелязал, нито го има на записа... пробвай Житница, Манастир, Падина - мисля, че са в този регионП.П. проуснах да спомена, че Адрес имаха (не знам дали я имат още - имат я, в сайта им пише) някакви промоция без комисионна за купувача - може да намериш нещо там, или поне могат да те разведат наоколо и да получиш инфо къде има или няма цигани.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Е, то ясно че сота не е пенкилер, но все пак индианците се позамислят като видят колата спряна на края на селото. А хора способни на обира дето си казала и 50 сот коли да сложиш все тая. Но пък аз не съм човек който да си заслужава такъв организиран обир. Просто не искам да ми пипат по двора нещата, да не ми избиват вратата че да ми вземат тенджерите, ей такива кокошкарски неща дето не толкова пари губиш колкото ти става гадно. Да мога да оставя дрелка, зеге, да не се налага всеки път да товаря в колата всичко.Тези села хубаво ми ги препоръчваш ама и аз имам карта . Кажи защо, имаш преки впечатления или...? ’Промоцията’ на Адрес ми е ясна, просто таксата е включена в цената. Няма да се мине без обикаляне, но засега ми се ще да получа преки впечатления от хора които живеят там, виж Женшен как с две думи ме е ориентирал за неговото село.
Коментар
-
Крумово. Течаща вода целогодишно, но няма канал. Сериозна и люта зима. Няма магазин - може да се направи. Ще продавам половин парцел - тоя с къщата. Цената... ще я измислим. Ботево е до Крумово - малко по-зле, че имаш една падина по пътя дето зимата се пълни яко със сняг... Имам наблюдения от 3 села и една вилна зонаSteliyan's Life!
Коментар
-
Да ти кажа малко съм скептичен относно добруджата. Зимата люта и вятър, лятото пек и пустиня.Дърпа ме към планината. Помня като отидох за пръв път в Жеравна как се почувствах, все едно съм се прибрал вкъщи. Не заради къщите и възрожденската атмосфера, а още докато пътувахме, планината, дърветата...вкъщи . След година майка ми каза че нейния род произхожда от котленско. Дали има такова животно ’генетична памет’ не знам, но другаде не съм се чувствал така, спокоен и смирен.Офертите ги приемам най-рано догодина, и това е оптимистичен вариант. Засега се разхождаме и ’усещаме’, нещо като хоби .
Коментар
-
Градски, ако ще търсиш планина - най-малко 50км. отстояние от Варна... При това в западна и югозападна посока. Нашите живеят в Калиманци от 1996г. - лятото почти редовно стоят без вода, щото тъпите селяни си поливат още по-тъпите домати, а през зимата ако успея да ги видя по Коледа - след това ги виждам чак за Гергьовден, че снега, който затрупва района никак не е малък - тази година нямах с какво да снимам преспите край пътя - бяха колкото двуетажна къща, а на места - колкото триетажна. В Калиманци например, което е с умерено планински климат през есента, зимата и пролетта през лятото е кошмарна жега, а някои лета - суша. Самото село например (както може би повечето села) няма канализация, а само водоснабдяване. През зимата спре ли тока - спира и водата и кошмара започва. Пукат се тръби, няма поддръжка, а ако вземе, че дойде - е неподготвена... От 3 години някъде има казани за боклук, въпреки, че нашите си плащат за сметосъбиране от как са купили къщата там. Крумово например е друга бира - верно, че яки зими и лета, но водата е целогодишно налична. Ако спре - е поради авария и е за малко. Пак поливат, но някак си нямат проблеми ...Осеновската вилна зона е приятно място, но ... няма нито вода нито канал..., ние имаме кладенец и не ни дреме, но... Голица за която спомена - там нямам много наблюдения върху селото, но в местността Гермето например имаме познати - ходил съм до там и през зимата, мъка вярно, но... Абе живота на село изисква едно единствено нещо - препитание...Steliyan's Life!
Коментар
-
Е аз затова съм се насочил към Провадийско и Долни Чифлик я. Да е планина. Имам късмета да работя вкъщи, а и да нямам шеф и работно време така че рано или късно ще го капитализирам това в бягство от града. За съжаление не ми стиска ’да продам всичко’ и да се заселим в някое селце в Габровския, Котленския, Тревненския Балкан...все хубави места. Калъпа все още ме стиска, ако ме разбираш.Искам сутрин докато си пия чая ей такава гледка да виждам.Големи поляни, а в далечината планини се прескундили една друга. Зимата снега да се сипе тихо тихо на парцали.
Коментар
-
ls1: Минавала съм от там - приличат на средностатистически села, не съм живяла, така че не мога да кажа дали е хубаво или не, дали има вода или не и дали има цигани.Едно време нямаха такса за разхождане... но пък не ти пречи да се цаниш клиент на някоя агенция, която да те разхожда наоколо без такса.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Колега, много е хубаво това, което си го намислил. Минах по този път, но аз имам наследствена къща и я превърнахме ( с брат ми ) в истински рай. Вложихме много средства, труд, любов и душа. Всичко е райграс, беседка, басейн, алпинеуми. Иновирахме къщата отвсякъде - бани, тоалетни, облицовахме с градешки камък, направихме канализация ( свързахме се със съществуваща на около 200 метра от нас такава ). Имаме три двора - в този около къщата - описах, във втория имаме плевник, който е бил винарна на времето и сега го възстановихме. Селото е подбалканско ( камени огради и зидове ) - Лозарево се казва на 7 км. от Сунгурларе, на 16 км. от Карнобат, на 50 км. от Сливен, на 70 км. от Бургас. Въздуха е кристален, селото е оживено, има магазини 5 на брой, заведения 5 на брой, ТИР паркинг, абе всичко за да се чувстав човек добре - АМА всьо неща си искат подръжката. Двамата с брат ми сме, ама вече се задъхваме. Винаги сме си казвали: "Това правим и край"...Не, няма край. Омагьосани и заклеймени сме там. Не помня откога не съм си почивал. Зима, студ, пек, зной - мисълта ми е там. Ще има ли поражения, дали пък някой не е влязал там. На пролет - "Тревата дали не е до кръста"?, лятото : Тревата дали не иска поливане ( винаги иска ) и тем таквиз обсебващи въпроси. На година по къщата отиват много пари, които ако ги давам ей така за почивка някъде ще ми е по-добре. Няма да мисля за нищо и ще разнообразявам. Другото: Живота си върви хората в селата застаряват. Имаме цигани, но те са музиканти хора и са интегрирани в селото, но от ден на ден нещата не са така, както бяха - променят се. другоселци се заселват в изоставени къщи и хората започнаха да пропищяват от пооткраднато. Наложи се да слагаме "системи" ( сензорни лампи, пиукащи джунджорийки ), но дербни нещица ни изчезват ВЕЧЕ от двора. Дразнещо и гадно е...Ако недай се боже ми влязат в къщата ще се отчужда и сега вече от позиция на времето и разчитайки факта, че в тази държавичка "совите не са това, което са" ВЕЧЕ ми се ще хич да не се бяхме захващали...За съжаление сме вложили много пари и труд. "Поробили" сме се и заради дедите ни, които са живеели там. Само това ме държи, иначе врътвам ключа и си организирам почивката нейде другаде - далеч от собственото. Това е от мен. Всеки си преценя сам, но си позволих да споделя това, защото още помня мечтите ни да направим това, което ВЕЧЕ имаме, а сега...само го обгрижваме за сметка на душевния си мир и покой :D ...Оня ден влязох в басейна и излязох от него, като попарен, защото се сетих, че имам работа по двора и не може да чака. Когато свърших работата си, вече не ми се влизаше в басейна - исках да спя и те така всеки път :DA17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар