Здравейте колеги
Пиша по една неприятна тема, но както казва народа искам да чуя "патило", а не "старило".Както някои от вас вече разбраха - удариха баща ми и Делтата вече не е в движение, но това са бели ядове. За имуществените вреди е ясно...ходене по мъките, документи, оценители, чакане и т.н. Мисля, че всичи са наясно, но за нематериалните щети не знам как стоят нещата.Проблемът в момента е по-важен от ламарините. След катастрофата баща ми лежа в болница със спукана ключица и натъртвания. В закона това е формулирано като "средна телесна повреда".Предвид тези обстоятелства, причиненото неудобство, временната нетрудоспособност и т.н. как трябва да се процедура, за да бъде обезщетен? Какви действия трябва да предприема и какво трябва да представя пред застрахователя? Документи, процедури, изисквания и т.н. Ако някой знае и сподели ще бъда много благодарен.И още един по-скоро морален въпрос - вие как бихте постъпили, ако разследващ полицай ви се обади, за да ви попита какво ще спечелите ако осъдите виновния за катастрофата и защо вместо да се занимавате не попълните декларация, че се отказвате от дело? Искам да уточня, че никой не се е натискал за това дело, а това си е процедура стартирана от самата държава и доколкото разбирам е нормално да си има дело при катастрофа с телесна повреда.Това което не знам е каква изгода има следователката (в случая) да звъни с такъв въпрос? Не й се работи или са й дали пари, за да уговори пострадалия да не води дело?Всякакви разяснения и коментари са ми полезни, защото в тази област ми липсва информация
Много благодаря!Поздрави!Слави

Коментар