Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Маршрут Бургас - Варна?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Маршрут Бургас - Варна?

Кой е най-удачния маршрут - през Поморие, Несебър, Бяла или през Каблешково, Дюлино? Разстоянието е без значение, искам пътя да е хубав.
    Fiat Bravo Dynamic 1.9 Multijet '08, Mercedes A170 CDI '02
    Suzuki SX4 1.9 DDIS '09, powered by FIAT
    Ex: Marea 2.4 JTD 2000
    Ex: Brava 1.6 1997
    Ex: Puntо 1.1 1994

По-хубав от царския път няма.Карай си покрай морето. Варна - Бяла - Обзор - Несебър - Поморие - БургасНе се вкарвай в излишни приключения.

Коментар

Каблешково е оферта като има много трафик
      Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

Благодаря за отговорите. Сега нов въпрос - маршрут Ямбол - Варна ?

Коментар

Тези дни три пъти минавах Варна - Бяла - Обзор - Несебър - Поморие - Бургас. Въоръжи се с търпение, много бавно се пътува след Обзор. Много завои са и или има бавни камиони, или отворковци, които "секат" завоите. Единствено през нощта се търпи.

Коментар

Най-бързия и хубав маршрут Ямбол - ВарнаЯмбол - петолъчката. Оттам се хваща за Котел ( не за Шумен!) Минава се през Омуртаг....после околовръстното на Търговище...Шумен и Магистрала до Варна (която сега е в ремонт) , но и стария път е хубав. По този маршрут пътя е стъкло. Няма никъде дупки и няма движение. Кара се като по магистрала.Минавам редовно и ченгета само около Търговище и Шумен съм забелязвал
            Honda Accord 1.8 115к.с. 96г.
            Honda Civic 1.5 90к.с. 93г.
            FIAT Marea 115 '99 1.8 113hP 182.A2.000
            Powered by Total & Fobos LPG

Коментар

Благодаря на всички.

Коментар

Ямбол - Котел - Омуртаг - Търговище - Шумен - Варна - хубав път, но най-дълъг (с 50 км повече от най-краткия - около 250 км). Натоварен с доста ТИРове в участъка Петолъчката - Котел - Омуртаг. От Омуртаг до Шумен се кара по пътя София-Варна, който също е доста натоварен.Аз препоръчвам Ямбол - Петолъчката - Бургас - Варна. Перфектен път. Среден по дължина (около 225 км). Натовареният участък Петолъчката - Карнобат до магистралата е само около 30 км, а и през седмицата не е никак натоварен. Натоварен е само от петък следобяд до неделя вечерта. Бургас - Варна половината е с 3 или 4 ленти. Също не е много натоварен през седмицата. Аз лично бих минал от там.Ямбол - Петолъчката - Карнобат - Айтос - Дългопол - Провадия - Варна. Това е най-краткия път (около 200 км). Хубав е пътя, има един участък от Айтос до разклона за с.Руен който е много неравен - асфалтът е нагърчен и ужасно друса, около 12-13 км е участъка. Останалия път е добър, има красиви гледки - например Чудните скали. Във всички случаи преминаваш през участък с привидно хубав асфалт и изненадващи дупки, дълбоки по 20 -30 см и с 1- 1.5 м в радиус. Карай с повишено внимание и с ниска скорост, въпреки привидно хубавия път от с.Зимница до Петолъчката. Можеш да останеш там в най-добрия случай, или нещо по-лошо да се случи. Дупките наистина са големи и МНОГО дълбоки. Влезеш ли няма излизане.И на последно място - обади се като си в Ямбол, бе човек. Едно кайве да почерпя

Коментар

Immortal написа:
                  ...Бургас - Варна половината е с 3 или 4 ленти. ....
                  Ей това къде е, ако не е тайна. Защото не съм го забелязала в последното пътуване Моят път е: Ямбол-петолъчката-Карнобат-Айтос-Каблешково-Варна, но вече се замислям да минавам през Бургас заради по-добрата настилка.
                  Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

4 ленти е от Бургас до Сарафово, от Равда до края на Слънчев бряг, от началото на магистралата (след твойто село) до Варна.3 ленти е на много места от края на магистралата до Обзор. Почти навсякъде, където има по-големи наклони.От с.Близнаци почти до с.Старо Оряхово е 3 ленти, след Старо Оряхово също има дълъг участък в 3 ленти.Малко след това от с.Рудник до с.Горица - също. Това е поне 30% от целия път до Слънчев БрягСтранно ми е, как досега не си го забелязала

Коментар

Re: Маршрут Бургас - Варна?

Venioid написа:
                      Кой е най-удачния маршрут - през Поморие, Несебър, Бяла или през Каблешково, Дюлино? Разстоянието е без значение, искам пътя да е хубав.
                      Стандартният-край Поморие, Несебър, Обзор, Бяла...участъка Бургас-Сл.Бряг е натоварен, бъкано от джигити/самоубийци, но пътя е добър, тъпотия са колелата и светофарите...През Каблешково е отклонен трафика на тежки камиони, няма дупки, но е изтърбушен от тези същите, ще се чувстваш като пътник в лодка/кораб при вълнение...Дюлино- не го препоръчвам-в по-голямата му част-вид между селски път...
                      Ex. Grande Punto Driver

Коментар

Immortal написа:
                        4 ленти е от Бургас до Сарафово, от Равда до края на Слънчев бряг, от началото на магистралата (след твойто село) до Варна.3 ленти е на много места от края на магистралата до Обзор. Почти навсякъде, където има по-големи наклони.От с.Близнаци почти до с.Старо Оряхово е 3 ленти, след Старо Оряхово също има дълъг участък в 3 ленти.Малко след това от с.Рудник до с.Горица - също. Това е поне 30% от целия път до Слънчев БрягСтранно ми е, как досега не си го забелязала
                        Може и 70% да стигне, ако мериш така, но третата лента е само нагоре, затова за двете посоки разстоянието с двете ленти е различно - каква ми е файдата от 3-те ленти от Близнаци до Старо Оряхово, след като не мога да вляза в третата лента и пак трябва да се влача зад някой камион? А не мога да кажа, че трите ленти облекчават трафика кой знае колко, особено ако попаднеш на някой претоварен камион с дърва, а те са често срещани. А когато имаш право да влезеш в средната лента - винаги трябва да имаш едно наум, че някой камикадзе вече се е заел да изпреварва, нищо, че няма право, което в никакъв случай не прави карането по-лесно. П.П. между половината и 30% има 20% разлика

Коментар

Immortal написа:
                          ...Ямбол - Петолъчката - Карнобат - Айтос - Дългопол - Провадия - Варна...
                          Аз лично препоръчвам този вариант, проблема са само тези няколко километра дупки след Айтос когато влизаш в прохода, но и там се кара с над 60. Така изпускаш и онзи ремонт на магистралата, а гледките и удоволствието за каране в планината са несравними. Прохода е супер, взима се на един дъх със средна скорост около 60-70 и за няколкото години през които изключително карам от там (София-Карлово-Сливен-Айтос-Провадия-Варна) никога не съм видял някакво особенно натоварване в прохода. Останалото е стандартно хубав с леки дупки път

Коментар

То вече спам става, но не мога да се сдържа:Еле, при наличие на три ленти, при добро желание изключително лесно се разминават 4 автомобила. Без проблем. Щом при 2 ленти се разминават 3 автомобила спокойно (Пловдив-Асеновград, Пловдив-Пазарджик, Ямбол-Сливен...)

Коментар

Immortal написа:
                              То вече спам става, но не мога да се сдържа:Еле, при наличие на три ленти, при добро желание изключително лесно се разминават 4 автомобила. Без проблем. Щом при 2 ленти се разминават 3 автомобила спокойно (Пловдив-Асеновград, Пловдив-Пазарджик, Ямбол-Сливен...)
                              И аз не мога да се сдържа. Направо онемях от изказването ти, че при добро желание можем да нарушаваме закона и да навлизаме в средна лента, забранена за движение в едната посока. Това е точната рецепта за катастрофа. Затова са направени законите, за да не стигаме до "доброжелателни" разминавания, което могат да завършат немислимо фатално. Нека да не робуваме на максимата, че на нас няма да се случи или че ние мисловно се разбираме как да правим 4 ленти на 3 платна. А точно за Пловдив-Асеновград бях свидетел на това как се прави четвърто платно и как шофьорът на четвъртата кола (който ми е приятел и заедно тогава ходихме до Асеновград) почти се навря под камиона, за да не стане катастрофа - тъй че не ми ги хвали тези методи... И да не е съвсем спам: Не минавайте през Дюлино - пътят е ужасен, в дупки, ако попаднете след камион с дърва - няма разминаване. Асфалтът на места е прилично изронен и и от две платна вече са 1 1/2.

Коментар

Working...
                              X