Знам че темата е супер смешна, но като махнем политиката и всичко останало, що не поговорим за готвене?!Та...взех си 1 пакет китайски гъби с намерението дас иги направя като вкитайските ресторанти, ама нъц, остават си адски твърди!Онези в ресторантите са прозрачни, хрущялни, тези си стават твърди и непрозрачни, варил съм ги поне 30 минути и то след накисване от 30 минути?Някой да е правил такива гъби, или да има познат китаец (или баба китаец, леля виетнамка, и той да е черен :D )?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Готвене на черни китайски гъби?
Collapse
X
-
http://gotvarstvo.georgievi.net/a/dried-mushroomsТова са изсушени гъби, които първо се измиват с течаща вода, а след това се заливат с гореща вода до набъбването им, ако е необходимо се добавя още малко вода. След като се извадят от водата се прибавят към ястието директно. Достатъчно е само да се разбърка и 2-3 мин на котлона и да се отстрани от огъня ястието.Много добре се съчетава с Бяла хрущялна гъба и други пресни зеленчуци като моркови, праз, тиквички, грах, царевица в рецепти с ориз или рецепти (и не само) с месо от китайската кухня.Ползвайте мигачи!
"I believe in a long, prolonged, derangement of the senses in order to obtain the unknown."
Jim Morrison
Коментар
-
maskarata написа:Що да е смешна темата и аз съм фен на тези гъби. Винаги като седна на китайски ресторант си поръчвам допълнително към яститето. Само че никога не съм си купувал за домашна употреба, даже сега за пръв път чувам че продават. Кви пари стува килото?Fiat Bravo 1.8 16V
Fiat Bravo II 1.9 Multijet
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар